Gastblog van Rosa van den Kerkhof

Woonblog  |   25-04-2012   |   Door Gastblogger  |   Categorie Wie is Wie

Ik heb een enorme passie voor interieur. Dit begon al als kind. Ik veranderde vaak mijn kamer en mocht nieuwe meubels mee uitkiezen en gaf mijn moeder interieur advies. Eigenlijk wilde ik architect of modeontwerpster worden maar ik kwam er achter dat het interieurvak veel dichter bij me stond. Inspiratie haal ik uit wat ik om me heen zie, ook tijdens reizen. Ik lees veel magazines en blogs, bezoek tentoonstellingen en kijk naar architectuur, design en mode. Dit alles zie je terug in mijn werk en deel ik op mijn blog Rosa’s Inspiration.

Ik geloof dat wanneer je huis een verlengde van je persoonlijkheid is, je er optimaal kunt genieten, je voelt je thuis waardoor het bijdraagt aan je geluk.

Ik heb een voorliefde voor vintage meubels door de eenvoud in vormentaal, goede materialen en hun comfort. Ik woon met mijn vriend in de Jordaan in Amsterdam in een appartement. Mijn eigen woonstijl omschrijf ik als eclectisch; het is een verzameling van vintage stoelen, oosterse en arabische invloeden, dingen uit uit mijn ouderlijk huis, kunst, grijs tinten gecombineerd met hout.

Ik vind een goede basis heel belangrijk in een interieur. Net als met de inhoud van je kledingkast kun je beter investeren in een kwalitatieve basis, zoals een mooie houten vloer en glad gestukte wanden. Het gaat niet om de laatste trends maar om een goed basisinterieur te creëren dat je met accessoires kunt aanpassen aan het seizoen of aan je smaak van het moment.

Ik houd van de combinatie van oud en nieuw, daardoor wordt het wat spannender en minder voorspelbaar. Ik geloof niet in perfectie in een interieur, juist de elementen met een verhaal geven je interieur persoonlijkheid.

Ik ben afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht (bachelor of design) en Academie Artemis (interieur styling). Daarna ben ik aan de slag gegaan bij Baden Baden, de winkel van Piet Boon, bij Heyligers design + projects en Foodstep. Bij deze bedrijven werkte ik veel voor particulieren, maar ook voor bedrijven als Rabobank, Amsterdam Bright City, diverse restaurants en een Wellness centrum.

Met meer dan 8 jaar werkervaring in interieurdesign was de start van mijn eigen bedrijf Studio Nest in 2011 een feit.

Ik geloof dat bijzondere ruimtes bijdragen aan het geluk van mensen en wil hen dit laten ervaren. Mijn doel is ruimtes te ontwerpen die bij de behoeftes passen van de mensen die deze ruimtes gebruiken, zodat je je er gelukkig en thuis voelt. Het gaat hierbij niet alleen om een ruimte mooier te maken, maar om ook kritisch te kijken naar de functionaliteit en het doel van de ruimte.

De naam Studio Nest komt voort uit het maken van ruimtes waar mensen zich thuis voelen en een nest staat hier symbool voor. Daarnaast betekent to nest in het engels verzamelen wat de basis vormt van het interieur ontwerpen.

Naast mijn werk als interieurontwerper & stylist deel ik mijn werk,  interieurinspiratie en tips op mijn blog.

Ik wilde graag, naast mijn werk, andere mensen inspireren, zoals ik ook geïnspireerd word. Zo ontstond in 2010 het idee om een blog te starten (http://rosasinspiration.blogspot.com/). Hier kan ik delen wat mij inspireert en wat ik mooi vind.

Rosa van den Kerkhof

Interieurontwerper & Stylist
www.studionest.nl
www.rosasinspiration.blogspot.com

Blog van Gastblogger
Meer over Gastblogger
Laatste blog Milaan designweek 2014 deel 3
Meer blogs van Gastblogger

REAGEER!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren.

 

Reageren zonder account:

*
*
*

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Blog: Binnenkijken Janouk Weekhout Welcome to my home! 20-11-2014 - Door Janouk
Cat: Wie is Wie

Hai! Ik ben Janouk en ik zal vanaf nu wekelijks op donderdag bloggen over mijn droominterieur en leu...

Lees verder
Blog: sfeer Even voorstellen! 04-11-2014 - Door Annika
Cat: Wie is Wie

Hoi, ik ben Annika en vanaf vandaag komt er iedere dinsdag een blog van mij op Showhome.nl. Wel zo n...

Lees verder
Blog: Woonkamer Even voorstellen! 20-09-2014 - Door Jorian
Cat: Wie is Wie

Hoi, ik ben Jorian en elke week gaan jullie een blogbericht van mij voorbij zien komen op ShowHome.n...

Lees verder
Blog: Even voorstellen Katja Even voorstellen 05-12-2013 - Door Katja
Cat: Wie is Wie

Hi, ik ben Katja Volmerink. Blogger, interior designer, gek op kleur, verslaafd aan lekker eten en s...

Lees verder
Blog: Binnenkijken eetkamer Even voorstellen: Interieur ... 23-07-2013 - Door Nicole & Fleur
Cat: Wie is Wie

Door Showhome zijn we gevraagd om als woonbloggers inspirerende artikelen te schrijven. Vanaf august...

Lees verder
Blog: Behangprints Behangprints 19-01-2013 - Door Gastblogger
Cat: Wie is Wie

Soms zie je een inspirerende foto in een woonblad of op een blog waar je helemaal blij van wordt en ...

Lees verder
Blog: Even voorstellen Even voorstellen 27-11-2012 - Door Marij
Cat: Wie is Wie

I’m so excited!! Ik mag voor Showhome wekelijks gaan bloggen over wat mij bezighoud, fascineer...

Lees verder
Blog: Even voorstellen Even voorstellen 06-06-2012 - Door Samira
Cat: Wie is Wie

Wanneer het precies is begonnen weet ik niet meer, maar sinds ik erover blog weet ik het zeker. Ik h...

Lees verder