Home is where the heart is; Cre�er jouw lievelingshuis

Kan jij je draai niet vinden in je huis? Straalt de sfeer niet uit wie jij bent? Of heb je een onpersoonlijk nieuwbouwhuis waar de warmte ontbreekt?

Veel mensen kunnen niet de juiste stappen zetten om hun huis om te toveren tot een echt gezellig thuis. Een huis waar ze zich comfortabel en ontspannen voelen. Want waar begin je? Meubelboulevards, keukenshowrooms, bouwmarkten; het zijn ook niet de plekken om vol inspiratie leuke ideeën op te doen. De persoonlijke sfeer ontbreekt. Een sfeer die jij juist wel wil bereiken in jouw huis.

Hoe pas je je huis aan zodat je er echt kan ontspannen. Dat het precies aansluit op jouw leven, op wie jij bent?

Het draait om jou!
De meest persoonlijke, sfeervolle huizen stralen de persoonlijkheid van de bewoner uit. Niet de sfeer van meubelzaak of badkamergroothandel. Wat jou aanspreekt, wie jij bent, hoe jij leeft. Dat ben jij. En niemand anders. Alleen jij bepaalt waar jij je prettig voelt, wat jij mooi vindt.  Ga dus bij jezelf te raden. Wie ben jij en wat wil je met je huis? Durf die stap te zetten!

Home is where the heart is; Creëer jouw lievelingshuis

5 Tips voor een huis met persoonlijke touch

Met een aantal tips zet je de eerste stappen op weg naar een persoonlijk en warm huis.

1. Benadruk details of onderdelen van je huis die je aanspreken
Ga eens na wat jij de sterke punten vindt van je huis. Mooie oude details of juist een prachtig uitzicht. Benadruk deze bijzondere punten of plekken in je huis. Een prachtige trap, mooie kozijnen bijvoorbeeld worden extra benadrukt tegen een gekleurde wand. Of geef ze juist een kleur!

2. DIY
Door zelf aan de slag te gaan in huis krijg je meer binding. Dat hoeft niet overdreven ingewikkeld te zijn. Een leuke wand met vakantiefoto’s, lampen met een persoonlijke touch, een geschilderd kastje van de kringloop. Ieder moment als je er langs loopt zal je er van genieten. Echt!

3. Omring je met spullen die je blij maken
Schilderijen, meubels of een doodeenvoudige bos bloemen. Geef ze een plek in huis. Omring je er mee. Dat maakt je vrolijk. Het is soms even zoeken hoe je alles een plaats geeft. Vooral als de stijl afwijkt. Maar bedenk je; juist imperfectie maakt je huis interessant en helemaal van jou!

Home is where the heart is; Creëer jouw lievelingshuis

4. Realiseer je dromen
Veel mensen hebben een droom over een onderdeel van hun huis. Een woonkeuken, openslaande deuren, in bad met een sterrenhemel boven je. Maak eens een plan hoe je dat kan realiseren. Want ik beloof je; het zal je woongenot echt een boost geven!

5. Geef extra aandacht aan de plekken waar jij je prettig voelt
Besteed extra aandacht aan de inrichting van de ruimten waar jij zo van geniet. Maak ze knus, gezellig. Zodat je er nog meer van geniet. Met je favoriete schilderij, een prachtige lamp, een mooie stoel, of een raam met uitzicht op de tuin. Zo straalt jouw droomplek nog meer.

Home is where the heart is; Creëer jouw lievelingshuis

Tot slot
Een onpersoonlijk huis mist een hart. En dat is op te lossen. Met een paar stappen maak je van je huis je lievelingsplek. Juist omdat het uitstraalt wie jij bent.
Ben je er niet helemaal achter wat jouw sfeer is? Dan help ik je een handje. In een paar stappen ben je daar zo uit! Nieuwsgierig? Lees hier meer.

Lisette Schoenmaker
de Verbouwingsarchitect
Google+

Lisette Schoenmaker
Ook te volgen op: De Verbouwingsarchitect
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Creëer een Stijlvolle Werkr...

Op zoek naar slimme manieren om elke hoek van je huis te benutten? Overweeg dan eens de ruimte onder de trap te transformeren tot een functionele...

18 apr 2024 Lees verder
De tegeltrends voor 2024

Misschien is het je al opgevallen, maar in 2024 is er niet slechts één interieurtrend die het complete landschap domineert. Hetzelf...

08 apr 2024 Lees verder
De beste oplossingen voor he...

Je kunt op allerlei manieren warm water produceren zonder gas te gebruiken. Sommige apparaten bewaren het water in een tank, zoals zonneboilers, ...

05 apr 2024 Lees verder
Zoek je tips & originele ins...

Niemand zit uren op de trap, het is meestal niet de meest gezellige plek in huis. Dat laatste ben je, als dat al zo is, vooral zelf schuld want, ...

27 mrt 2024 Lees verder
Oogt je interieur rommelig t...

4 dingen je anders kunt doen om je interieur meteen opgeruimder te laten lijken!     Je thuis, je doet er alles aan om het er zo s...

20 mrt 2024 Lees verder
Tips voor het verkopen van j...

  ‘De woningmarkt’, wat is er nog niét over gezegd de afgelopen tijd? Waren de huizen ooit zó hoog geprijsd? De...

14 mrt 2024 Lees verder