Milaan designweek 2014 deel 2

Milaan designweek 2014

Onze tweede dag in Milaan hebben de we de hotspots in en rondom het centrum bezocht! We begonnen in de vroege ochtend bij de bijzondere winkel van Rossana Orlandi, waardoor we nog heerlijk de ruimte hadden om alles te bekijken.  In een rustige wijk heeft zij een oude fabriek omgetoverd tot een 3 verdieping hoog design walhalla.

Milaan designweek 2014

Deze medaillon mirrors waren een mooie eyecatcher. Een prachtig idee en mooi uitgevoerd  van ontwerpers Nata Janberidze and Keti Toloraia van het ontwerpburo Rooms.

Milaan designweek 2014

Prachtige goud en koper tinten waren te vinden in deze bijzondere designs van het merk Sé. De Sloveense ontwerper Nika Zupanc heeft deze prachtige designs gemaakt voor dit Londens design label.

Milaan designweek 2014

Een mooi schaduwspel creëert deze lamp op wand en plafond. Gemaakt van typische Japanse materialen, papier en bamboe. Ontworpen door de Japanse designer/architect  Ichiro Jo Nagasaka.

Milaan designweek 2014

Het italiaanse merk Seletti had ook een mooie plek in de winkel van Rossanna Orlandi. De ontwerpen van de alom bekende bistro stoelen waren erg pakkend. Omgetoverd door led verlichting als hanglamp en een stoel werd een tafel door een gegoten betonnen blad tussen en om de armleuningen.

Milaan designweek 2014

Het krat meubilair van Seletti was ook uitgebreid met bijzondere kasten waar met antieke onderstellen van leeuwenpoten kasten gecombineerd worden met hout van verzendkratten. Het ontwerp Sending animal Goose is ook gemaakt en geïnspireerd op houten verzendkratten. Het blijft een bijzonder ontwerp  en is terug te vinden in de collectie van Studiodewinkel.nl check: Studiodewinkel.nl

Milaan designweek 2014

In het industriële trappenhuis waande je even in de melkweg. De bijzondere lamp van Dennis Parren geeft prachtig licht met bewegend gekleurde vlekken op de wand. Een feest om zo de trap op en af te lopen.

Milaan designweek 2014 

Na een heerlijke caffé Latte en typisch Italiaanse zoetigheden gaan we naar een andere wijk in Milaan: Brera.

Milaan designweek 2014

Het jonge merk Soonsaloon had een prachtige presentatie in deze wijk. Ze hadden een tijdelijk winkelpand wat speciaal voor deze designweek was leeg geruimd voor hun presentatie. Mooi simpel ingericht gebruik makend van grijs geschilderde pallets.

Vooral de meubels van de designer Frank Willems zijn prachtig. De kruk ‘Rubens sur le voyage ’ is een geweldig ontwerp. Het gecoate schuim  is vastgebonden op de eiken voet met lederen riemen. Het ontwerp verwijst naar een antieke koffer.

Milaan designweek 2014

Er stonden ook prototypes van koffie-en theepotten in gelakt karton, deze zijn nog in ontwikkeling om gegoten te worden in porselein. Het wordt denk ik een prachtig product. De 3-d ringen van designer Julian Sing zijn ook kleine kunstwerkjes. Al te vinden in de collectie van Studiodewinkel.nl  in de mode categorie. zie: Studiodewinkel.nl

Op advies van de eigenaresse van Soonsaloon zijn we een chique winkel  gaan zoeken aan de Corso Como een stukje verderop. Zeker de moeite waard om deze sfeervolle locatie met prachtige boekenafdeling te bezoeken en een kijkje te nemen op het bijzonder dakterras.

Milaan designweek 2014

Het was een bruisende locatie die we rond lunchtijd bezochten en waar de obers af en aan liepen om iedereen op het mooie buiten terras te bedienen. Je had prachtige doorkijkjes op de verdiepingen in dit pand. En door het fijne weer was het heerlijk genieten.

Milaan designweek 2014

Milaan designweek 2014

Milaan designweek 2014

Al wandelend door de straten van Milaan kwamen we een mooie presentatie van het merk Magis tegen met de leuke designs van ontwerper  Jaime Hayon. Met de schommelstoel Piña. Mooi gepresenteerd met vrolijke tekeningen op ramen en muren. De tekeningen zijn het handschrift van de ontwerper.

 Milaan designweek 2014

Daar in de buurt was de showroom van het stijlvolle Italiaanse merk Flexform. En als roomdevider stond daar het prachtige kasten systeem ‘Infinity’  in glimmend chroom met lederen accenten. Mijn favoriet! Van designer Antonio Citterio.

 Milaan designweek 2014

In Via Durini hebben we ons nog vergaapt aan de mooie showroom van B&Bitalia en Maxalto. Maxalto had dit jaar een mooie presentatie van losse wandpanelen met een grafisch behang. Waardoor je voor elk meubelstuk een mooi kader kreeg. Een mooie sfeer  met een vleugje retro uit de jaren vijftig.

Milaan designweek 2014

Als laatste klap op de vuurpijl hebben wij de showroom van mijn favoriete licht ontwerper bezocht. De showroom van lichtkunstenaar Ingo Maurer was weer betoverend! De entree is zoals elk jaar, een binnen terras met een bijzonder ontwerp tafel en banken. Dit keer geschilderd in neon tinten. Een heel mooi effect gaf dit.

Milaan designweek 2014

Milaan designweek 2014

Milaan designweek 2014

Prachtige lampen die zowel technische hoogstandje zijn als sprookjesachtig  kunstwerkjes. Het was weer fijn vertoeven in deze magische presentatie.

Milaan designweek 2014

De stad Milaan was lekker rumoerig, gevuld met mensen vanuit de hele wereld die een passie voor design delen. Binnenkort nog één blog over mijn laatste dag tijdens de designweek in Milaan met het inspirerende bezoek aan Ventura Lambrate. Ciao... 

Sandra de Bekker
studiodewinkel.nl

Gastblogger
Ook te volgen op: ShowHome.nl
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Bezoek de Artfair in de herf...

  Kunst, is het een kwestie van smaak? Moet je er een kennersoog voor hebben, is het alleen voor mensen met geld of kan iedereen eigen in...

26 okt 2022 Lees verder
Duurzame woonbeurs – duurz...

We hebben het wel vaker over duurzaam wonen, hoe je slimmere keuzes kunt maken voor je huis én het milieu. Hoe je een comfortabel huis kun...

05 okt 2019 Lees verder
Creative Life: een beurs met...

Mensen die mij wat langer volgen weet ik dat ik graag op pad ga. Ik houd ervan om nieuwe plekken te ontdekken en haal er veel inspiratie vandaan....

09 apr 2019 Lees verder
Badderen op de VT wonen&desi...

Ik was vorige week op de VT wonen&design beurs en nu leek het mij leuk om de komende weken een aantal toppers hiervan uit te lichten. Ik star...

14 okt 2018 Lees verder
Trends

Nou ja, dat kon natuurlijk niet uitblijven; deze blog gaat een beetje over mijn bezoek aan de VT wonen & design beurs in de RAI in Amsterdam....

08 okt 2018 Lees verder
Dutch Design Week 2018

Het jaarlijkse event waar heel design (interieur) minnend Nederland (en ook van daarbuiten) zijn hart op kan halen. Een week vol inspiratie en, a...

17 sep 2018 Lees verder