Tips voor een opgeruimd huis

Ooit was je huis netjes opgeruimd. Maar nu?

In de loop der jaren is je huis langzaam vol geraakt. Je weet van ellende niet meer waar je met al je troep naartoe moet. Je schaft maar weer een volgend Ikea-kastje aan voor het speelgoed van de kinderen. Een handige opberger ernaast voor je administratie. Totdat ook die weer afgeladen vol zitten. De sfeer in huis wordt er niet beter op. Eigenlijk voel je je niet echt meer thuis. Je irriteert je. En jouw stijl is allang niet meer terug te vinden in deze warboel. Wat moet je nu? Verhuizen, verbouwen?

 

en handige opberger ernaast voor je administratie. Totdat ook die weer afgeladen vol zitten. De sfeer in huis wordt er niet beter op. Eigenlijk voel je je niet echt meer thuis. Je irriteert je.

Is dit herkenbaar voor je?

 

Voorkom stress door een gebrek aan bergruimte

Zorg voor voldoende bergruimte bij het maken van verbouwingsplannen. Als je gaat verbouwen realiseer je dan dat je in de komende jaren meer bergruimte nodig zal hebben. Kinderen worden groter, krijgen andere interesses. Maar ook jouw spullen hebben een plek nodig. Anticipeer hier dus op. En houd hier bij het maken van je plannen rekening mee!

 

Zorg voor voldoende berging.

Reserveer voldoende bergruimte voor de grotere spullen, bijvoorbeeld op zolder, in de kelder of schuur. Neem zeker ook flink wat kastruimte op in je verbouwingsplannen. Kastruimte met deuren is onmisbaar; ook in je leefruimte! Zo is de minder toonbare inhoud toch keurig weggewerkt. Denk bijvoorbeeld aan plastic speelgoedbakken, ordners, DVD’s, apparatuur. En hou het opgeruimd! Niet onbelangrijk is het om de orde te bewaren. Want een georganiseerd huis geeft rust!

 

Tips!

Durf het groots aan te pakken.

Kies voor grote opbergsystemen. Denk je dat dit zonde is van je ruimte? Juist veel kleine kasten zorgen voor wanorde. Een onoverzichtelijke kamer lijkt veel kleiner dan een geordend beeld. Durf daarom grote elementen toe te passen.

 

Tips voor een opgeruimd huis

Op zoek naar een rustig beeld?

Kies dan voor een wandvullend, repeterende systemen. Zoals een kastenwand met schuifdeuren in je slaapkamer. De kasten bieden een gigantische opbergruimte maar vallen niet direct op. Ze stralen eenheid en rust uit. Zo ligt de nadruk juist op de andere inrichting en aankleding van de ruimte.

 

Wil je een echte eye-catcher in de ruimte?

Plaats een alles-in-één-kast. Hier wisselen open en gesloten kastdelen elkaar af. In de woonkamer bijvoorbeeld. Een saaie lange wand kan hiermee een flinke opkikker krijgen. En bovendien los jij al je opbergproblemen in één keer op!

 

Met een inventieve aanpak houd je de kosten voor kasten laag.

Voor de inhoud van de kasten kan je goed terecht bij Ikea. Koop een paar kasten zonder deuren. Handig en makkelijk in te delen! Systemen voor het plaatsen van schuifdeuren zijn in iedere bouwmarkt te koop. Deze bevestig je eenvoudig tegen wand of plafond. Hang op maat gezaagde panelen in het rolsysteem. En voila! Jouw kast is gereed.

 

Al eens gedacht aan een dressoir van keukenkastjes in je woonkamer?

Koop bij de Ikea eenvoudige bovenkastjes. Je kan ze nog een leuk kleurtje geven. Monteer ze aan je wand. Laat een paar mooie planken op maat zagen en monteer deze op de bovenzijde. Nog even gezellig aankleden met een boekenplank, schilderij en een lampje. Eenvoudig maar chique!

Tips voor een opgeruimd huis

 

Tot slot

Ruim je troep nu écht eens goed op. Pak het grondig aan. Neem voor je verbouwing voldoende bergruimte op in je ontwerp. Durf het groot aan te pakken. Zo irriteer je je voor lange tijd niet meer aan je rommel. En voorkom je het kastje-kastje-kastje syndroom.

Lisette Schoenmaker
Ook te volgen op: De Verbouwingsarchitect
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Creëer een Stijlvolle Werkr...

Op zoek naar slimme manieren om elke hoek van je huis te benutten? Overweeg dan eens de ruimte onder de trap te transformeren tot een functionele...

18 apr 2024 Lees verder
De tegeltrends voor 2024

Misschien is het je al opgevallen, maar in 2024 is er niet slechts één interieurtrend die het complete landschap domineert. Hetzelf...

08 apr 2024 Lees verder
De beste oplossingen voor he...

Je kunt op allerlei manieren warm water produceren zonder gas te gebruiken. Sommige apparaten bewaren het water in een tank, zoals zonneboilers, ...

05 apr 2024 Lees verder
Zoek je tips & originele ins...

Niemand zit uren op de trap, het is meestal niet de meest gezellige plek in huis. Dat laatste ben je, als dat al zo is, vooral zelf schuld want, ...

27 mrt 2024 Lees verder
Oogt je interieur rommelig t...

4 dingen je anders kunt doen om je interieur meteen opgeruimder te laten lijken!     Je thuis, je doet er alles aan om het er zo s...

20 mrt 2024 Lees verder
Tips voor het verkopen van j...

  ‘De woningmarkt’, wat is er nog niét over gezegd de afgelopen tijd? Waren de huizen ooit zó hoog geprijsd? De...

14 mrt 2024 Lees verder