Binnenkijken in interieurs

Wat doen we dat graag!! “gluren bij de buren”, bijna iedereen doet het. En blijkbaar vinden we het met zijn allen ook niet zo héél erg, want we zijn nogal geneigd om onze ramen open te laten als het avond wordt. Gordijnen worden pas laat gesloten, we willen toch nog even laten zien hoe gezellig het is met al die mooie lampen, en sfeervolle kaarsen aan.

We willen laten zien wie er woont, waarom vinden we het anders ook zo belangrijk dat onze vensterbanken er gezellig bijstaan? Meestal zien we daar zelf niet zoveel van maar van buiten uit geeft het wel al een indruk wie er woont en welke stijl er heerst.

Binnenkijken is Populair!
Woonbladen, woonwebsites, blogs, forums, tv-programma’s, tegenwoordig zijn er heel veel manieren om bij mensen naar binnen te kijken, met toestemming dus. En dat vinden wij leuk! Noem het zoeken naar inspiratie (dat klinkt zoveel beter dan nieuwsgierig zijn), want wat zijn we benieuwd hoe “anderen”dat toch doen! Hoe combineer je dan toch antiek met design, wat bedoelen ze nou toch met een Brocante inrichting? Landelijk wonen, is niet per definitie op een boerderij, ook een rijtjeshuis of appartement kan prima in een landelijke stijl ingericht worden, en dat kunnen we en willen we allemaal zien.

Binnenkijkers zijn dus inspiratiebronnen, misschien dat je zelf ineens een idee krijgt hoe je dat saaie hoekje in je huis kunt verfraaien doordat je iets gezien hebt bij iemand met een soortgelijke woning, of dezelfde smaak. Het kan je net op weg helpen.

Het kan je ook helpen bij het maken van keuzes, hoe ziet het er allemaal “in het echt“ uit? Is dat wat je bedoelt? Binnenkijken geeft een goed beeld van hoe je iets kunt doen, of misschien juist niet moet doen. Smaken verschillen en elk interieur is voor de bewoner maar met een beetje eigen inbreng en eigen smaak kun je wellicht weer lekker vooruit in je eigen huis.

Binnenkijken interieur

Binnenkijken bij "echte" mensen
Hét grote PLUSpunt bij binnenkijkers is dat het meestal om een realistische inrichting gaat. In magazines en showrooms zijn de ideale omstandigheden gecreëerd, en we weten allemaal dat dat zelden voorkomt. Dat er in showrooms en bladen verkoopplaatjes worden geshowd, en bij binnenkijkers heb je te maken met mensen zoals jij en ik, gezinnen zoals misschien het jouwe, of huishoudens met huisdieren?

Binnenkijkers zijn populair! Het is leuk om je interieur te laten zien, en er complimenten over te krijgen, maar het is nóg leuker als je zelf iemand geïnspireerd hebt door hen een blik in je huis te gunnen.

binnenkijken bekijk alles          binnenkijken bij blogs          binnenkijken laatste woonnieuws