10 dingen die je moet weten over een opzetzwembad

Wanneer het hartje zomer is, is niks fijners dan een eigen opzetzwembad in de tuin hebben staan. Een eigen zwembad komt met veel voordelen. Zo kan je bijvoorbeeld op elk moment van de dag een verfrissende duik nemen. Opzetzwembaden komen er in veel verschillende soorten en maten. Gelukkig, want zo past er in iedere tuin wel een fijn zwembad. Heb je een opzetzwembad in bezit of wil je binnenkort één aanschaffen? Dan hebben wij voor je nog 10 dingen die je moet weten over een opzetzwembad!

 

10 dingen die je moet weten over een opzetzwembad

 

1.    Elk opzetzwembad heeft een filterpomp nodig

Heb je tot nu toe alleen nog maar opblaasbare zwembaden in je tuin gehad? Dan zal je waarschijnlijk nog niet zo bekend zijn met cartridge en zandfilterpompen. Elk opzetzwembad heeft namelijk een pomp nodig welke het water voor je zuivert. Gelukkig zijn er een aantal opzetzwembaden welke inclusief alle accessoires en benodigdheden komen. Heb je nou een opzetzwembad gekocht waar verder geen andere artikelen bij meegeleverd zijn? Verdiep je dan in de verschillende pompopties en schaf een filterpomp aan. Zo heb je altijd schoon zwembadwater.

 

2.    Een opzetzwembad kan veel langer blijven staan dan een opblaasbaar model

Opblaasbare zwembaden zijn gemakkelijk en snel op te bergen zodra het minder mooi weer buiten wordt. Opzetzwembaden zijn juist gemaakt om een heel seizoen lang te blijven staan in de tuin. Ze zijn niet alleen een stuk steviger dan een opblaaszwembad. Wel moet je voor het langer laten staan een zwembadpomp gebruiken en de waardes van het zwembadwater goed in de gaten houden.

 

3.    Kies voor een goede ondergrond

Een mooi terras of een stukje vlak gras lijkt al snel de ideale plek om je opzetzwembad neer te zetten. Helaas houden veel mensen weinig rekening met steentjes, takken en andere scherpe voorwerpen welke op het terras of in de tuin kunnen liggen. Het is daarom ook erg belangrijk om grondzeil of onder tegels te gebruiken. Ondergrond tegels werken als puzzelstukjes. Hierdoor kan je de grote helemaal naar wens maken. Met de juiste ondergrond voorkom je scheuren in de onderkant van en zorg je er voor dat het zwembad minder kwetsbaar is.

 

4.    Zorg voor voldoende opbergruimte

Een opzetzwembad koop je vaak wanneer de temperatuur buiten boven de 20 graden is. Zodra je thuis komt zet je het opzetzwembad op in de tuin. Wat veel mensen vaak vergeten is dat een opzetzwembad aan het eind van de zomer of het begin van de herfst ook weer moet worden opgeruimd. Een leeg opzetzwembad neemt dikwijls ook flink wat ruimte in beslag. Zorg er dus voor dat in de garage of berging voldoende ruimte is om het zwembad in op te bergen. Let er op dat je het op een droge plek weg legt waar de temperatuur minimaal 5 graden is. Zo voorkom je schimmelvorming!  

 

5.    Controleer regelmatig het zwembadwater

Wanneer je je zwembadwater schoon en veilig wil houden is het van belang regelmatig het water te testen. Controleer eerst de alkaliteit, test daarna de pH waarde en als deze op orde is de chloorwaarde van het water. Hoe beter het zwembadwater is, hoe langer je uiteindelijk ook het zwembad kan laten staan.

 

6.    Kies een plek in de zon

Heb je in de tuin voldoende ruimte om een plekje te kiezen? Kies dan altijd een zonnige plek, liefst niet in de buurt van bomen en struiken. Bomen en struiken zorgen er juist voor dat het zwembadwater in je opzetzwembad veel sneller vuil wordt. Denk maar eens aan al die beestjes, takken en bladeren welke in je zwembad zullen drijven. Wanneer je het zwembad op een zonnige plek zet zorg je er ook voor dat het zwembadwater op een natuurlijke manier kan verwarmen.

 

7.    Een opzetzwembad kan gemaakt zijn van verschillende materialen

Een opzetzwembad kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Zo zijn er opzetzwembaden van kunststof, hout en metaal. Vaak wordt een combinatie van materialen gebruikt. Zo is vaak het frame gemaakt van metaal en het doek van kunststof. Het kunststof is vaak erg stevig en gaat jaren mee!

 

8.    De juiste temperatuur voor je zwembadwater is belangrijk

Je opzetzwembad opzetten op een plekje in de zon is vaak niet voldoende om hem lekker warm te krijgen. Zeker wanneer het buiten niet heel erg warm is zal je het zwembadwater moeten bij verwarmen. Zorg er voor dat het water niet ál te warm wordt. Idealiter zit de watertemperatuur tussen de 20 tot 22 graden. Verwarm het water niet boven de 25 graden. Boven de 25 graden neemt namelijk de algengroei toe, wat dan weer zorgt voor groen water.

 

9.    Opzetzwembaden vullen met water neemt tijd

Je had het vast al wel verwacht, het vullen van een opzetzwembad neemt tijd. Reken maar op zeker 5 uur om een klein opzetzwembad te vullen en voor grotere baden ben je zeker meer dan 8 uur bezig om het bad volledig te vullen. Houd hier dus rekening mee elke keer wanneer je het zwembad wil opzetten in je tuin.

 

10. Koop een opzetzwembad bij een specialist

Een opzetzwembad kost je zo een paar honderd euro. Een hele investering en daardoor is het ook belangrijk om goed advies in te winnen. Koop daarom je zwembad bij een zwembadspecialist zoals De Boer Drachten. Zij hebben een ruim assortiment met verschillende zwembaden en hebben specialisten in dienst welke je van het beste advies kunnen voorzien. Zo weet je zeker dat je een opzetzwembad koopt welke helemaal bij je wensen past!

 

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Welke vloer past perfect in ...

Als je al in je huis woont lijkt het leggen van een nieuwe vloer een hele uitdaging, al je spullen moeten aan de kant. Als je nog niet woont in j...

27 mrt 2024 Lees verder
Net een huis gekocht? Deze w...

Het is in Nederland niet eenvoudig om een huis te kopen, zeker niet wanneer je een starter bent. Je moet ten eerste zorgen dat je een goede hypot...

29 dec 2023 Lees verder
Waarom elke thuiswerkplek el...

Thuiswerken is de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en met de recente ontwikkelingen in de wereld is het een blijvende realiteit gewor...

28 nov 2023 Lees verder
Is jouw cv-ketel goed onderh...

Nu de winter weer voor de deur staat, zul je meer gebruik gaan maken van je cv-ketel. Het is daarom van groot belang dat deze in goede staat is &...

20 nov 2023 Lees verder
Rechtsbijstand voor huurder:...

Heb je onlangs een huurwoning toegezegd gekregen? Dan kun jij je geluk ongetwijfeld niet op. Je kijkt waarschijnlijk al reikhalzend uit naar de d...

01 nov 2023 Lees verder
Weet jij wat je wegspoelt? M...

  Er is veel te doen de laatste tijd over de aanwezigheid van PFAS in ons afvalwater. We spreken er schande van want PFAS kan ons enorm ziek...

31 okt 2023 Lees verder