3 x een andere stijl met eettafel en eetstoelen

Ben jij ook zo van de verandering in huis? Iiiieks... toen ik eens door mijn beeldmateriaal van de afgelopen jaren heen scrolde, moest ik even sikken.
Ja, ik ben interieurstylist en ja, ik ontwerp bijna wekelijks interieurs voor particulieren... En ja, ik zit al sinds mei? in de verbouwing...Maar als je het dan zo op een rijtje ziet ga je bijna denken, zit ik nog weleens op m'n billen met een boek?!

Haha, nou ja, wat natuurlijk ook zo is, is dat mijn werk tevens ook mijn grootste passie is! Als interieurontwerper ben je 24/7 bezig met interieur. Dat stopt nooit. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed, ik droom erover en ben er altijd mee bezig. Overal waar ik kom laat ik me inspireren door alles wat ik om mee heen zie. En tja..dat moet natuurlijk ook zo nu en dan eens thuis uitgeprobeerd worden ;).

Zo heb ik al verschillende eettafels versleten en laten we niet beginnen over de eettafelstoelen. Of juist wel? Wist je dat eettafelstoelen, net als de eettafel en verlichting, een belangrijke rol spelen in de stijl van je interieur? Door de jaren heen, om precies te zijn 7 jaar, ben ik enorm veranderd in stijl en smaak. Mijn persoonlijke situatie en groei hebben hier natuurlijk grote invloed op gehad. We zijn verhuisd van bruisend hartje Amsterdam naar een dorp. Van een appartement naar een huis met (veel) tuin, vrij uitzicht, ruimte en rust. Van stadse Amsterdamse hippe meid ben ik gegroeid naar (vlotte;)) moeder van 2 heerlijke kids met bijpassende auto en leven ;) Beetje bij beetje verdwenen de gekke behangetjes, bloemenrokken en 70's laarzen van Noordermarkt. Ik werd een beetje meer volwassen. Met nadruk op beetje ;)

 

een andere stijl met eettafel en eetstoelen

 

SPEELSE KLEUREN

Fase 1 heb ik niet meer terug kunnen vinden. Dit is alweer fase 2.

Om optimaal gebruik te maken van de ruimte heb ik gekozen voor een lange tafel van 250x80. Je kan hier makkelijk met 10 personen aanschuiven. Met feestjes en gezellige etentjes is dat natuurlijk ideaal. Door aan de kant van de muur een bank te plaatsen win je ruimte. De tafel kan een stuk naar de muur worden geschoven. Je hebt geen ruimte nodig om stoelen naar achteren te moeten schuiven of achterlangs te lopen. De stijl is van alles wat, gezellig en beetje rommelig met een landelijke tafel, brocante verweerde bank en een mix aan stoelen. Veel kringloop vondsten die zijn opgeknapt en in speelse kleuren geverfd. Een lange tafel nodigt ook uit om een vaas met mooie takken en wat styling erop te zetten. Doordat de tafel zo lang is kun je makkelijk aanschuiven zonder alles eerst van de tafel te moeten verwijderen.

 

een andere stijl met eettafel en eetstoelen

 

STOERE STIJL

Fase 3, het hele huis op zijn kop! Alles anders, wilde ik....een stoere stijl...en dat werd het ;) Ik heb een ontwerp voor mijn huis gemaakt en alle beren, maar'en en eventuele obstakels opzij geschoven. Alleen maar naar mogelijkheden gekeken. Doe jij dat ook weleens? Gewoon denken, stel alles kan en mag wat zou ik dan anders doen in mijn interieur? Wat zijn jouw wensen?
Ik heb de layout omgedraaid. Het zit gedeelde naar de voorkant en de eettafel naar de achterkant. Zie hier hoe jij ook andere keuzes in je interieur kunt maken.

Je persoonlijke situatie en groei zijn van invloed op je smaak en stijl

De tafel is gebleven maar in een ander jasje gestoken. Dat was uren en dagen schuren, lakken, schuren en lakken...aiai wat een klus. Maar heerlijk om te doen en wat een resultaat! Een compleet andere sfeer door de tafel stoerder te maken en aanschaf van nieuwe eettafelstoelen. WoW die stoelen! Ik heb ze opgespoord via marktplaats. Ik wilde stoer en het zachte eruit...dat bleek toch wel lastiger dan ik dacht. Ik hou nou eenmaal van styling en een fijne sfeer neerzetten. Zie je dat de eettafelstoelen een belangrijke rol spelen in deze stijl? Het geeft de ruimte een industriele en stoere uitstraling. Met deze vintage schoolstoelen creëer je meteen die stoere stijl.

 

een andere stijl met eettafel en eetstoelen

een andere stijl met eettafel en eetstoelen

 

EETTAFELSTOELEN

Het bleef kriebelen en zoals je hebt kunnen zien hier waren mijn wensen grootser. En... daar ging de muur in de keuken...en de keuken... en de kasten en uiteindelijk ook de eettafel en de eettafelstoelen. Alles anders. Een frisse nieuwe start met mooie nieuwe spullen. Dát wilde ik en zo geschiedde ;) Samen met mijn vriend gingen we om de tafel. Ik had een idee voor een ronde tafel en samen hebben we het ontwerp gemaakt.

Het eerste Pimpelwit design was geboren

Het idee was van modern en stoer materiaal een ronde tafel te maken die je als het ware in elkaar kunt klikken zonder schroeven. Leuk detail was om de poot een brocante stijl te geven in een modern jasje. Deze tafel vroeg om nieuwe stoelen. De schoolstoeltjes waren in deze stijl niet op zijn plek. En tadá, nieuwe stoelen werden uitgekozen. Ik heb ze gevonden bij designstoel4u.nl. Het zijn metalen draadstoelen geinspireerd op de Bertoia designstoelen. Ze zitten zalig en zijn comfortabel. Ik zocht naar meer openheid. Doordat de stoelen geen dichte rugleuning hebben kun je de tafel goed zien. Het geheel gaat meer op in de omgeving. Je creëert zo een vriendelijke en uitnodigende sfeer.

 

een andere stijl met eettafel en eetstoelen

een andere stijl met eettafel en eetstoelen

 

3 X EEN ANDERE STIJL MET EETTAFEL EN EETTAFELSTOELEN

Wat een verschil hè?! 3 stijlen in één huis. Je ziet dat het kan. Door middel van de juiste keuzes in je interieur en het optimaal benutten van de ruimte kun je een heel andere sfeer creëren. De stijl van de eettafel en eettafelstoelen speln hierin een belangrijke rol.

Styling met accessoires geven je interieur persoonlijkheid

Het geheel maak je af met kleur en styling van planten en accessoires. Zo maak je je huis persoonlijk en creëer je voor jou die fijne sfeer.
Heb je ideëen opgedaan? Zou je zelf ook eens lekker aan de slag willen in jouw huis? Je kunt me altijd benaderen via mijn website of Showhome. Leuk van je te horen!

Marieke
Ook te volgen op: Pimpelwit styling
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Zonnepanelen op je dak: welk...

Zonnepanelen; je ziet ze steeds vaker op daken, langs snelwegen en er worden zelfs speciale zonneparken aangelegd. Dat je met zonnepanelen stroom...

08 jun 2021 Lees verder
4 fleurige cadeau ideeën di...

Een bosje bloemen krijgen is altijd leuk, maar toch kunnen we ons voorstellen dat het misschien een beetje simpel en afgezaagd voelt om dit steed...

26 mei 2021 Lees verder
Zon naar binnen, insecten bu...

Daar is ‘ie, de zon! De dagen worden nóg veel leuker met wat zonnestralen en als we dan ook nog de warmte kunnen voelen en ramen en ...

11 mei 2021 Lees verder
Alles wat je wilt weten voor...

De inboedel van de gemiddelde woning kost al met al behoorlijk wat geld. Daarom wil je beschadiging van jouw bank, televisie, eettafel en dergeli...

10 mei 2021 Lees verder
Nieuwe vloer kopen? Uiterlij...

Een nieuwe vloer, dat is een uitdaging voor veel mensen. Waarom? Nou, waarschijnlijk omdat het geen koopje is, het een van de basiselementen in j...

20 apr 2021 Lees verder
3 tips om te besparen op sch...

Als je jouw huis regelmatig schoonmaakt, moet je zo nu en dan nieuwe schoonmaakartikelen kopen. Sommige van deze producten zijn goedkoop, maar di...

19 apr 2021 Lees verder