4 redenen waarom een goed ontwerp de beste basis is voor een succes-verbouwing

Je hebt ze zo voor ogen. De gestreste verbouwers uit menig tv-programma. “We hadden het toch anders voor ogen... Maar ja, de aannemer hé. Die kwam maar niet opdagen..’  Help, verbouwing in de soep!


Bron: Roomed

Is het je wel eens opgevallen dat tijdens deze misère geen tekening op tafel komt? Dat de verbouwers eigenlijk zelf niet goed weten wat ze willen? En daarom geen idee hebben wat ze met hun verbouwing aanmoeten? Geen wonder dat de aannemer met de noorderzon vertrokken is!

Een ontwerp als beste basis voor je verbouwing
Zorg altijd dat er, voor je start met verbouwen, precies op papier staat wat er moet gebeuren. Het geeft helderheid. En het zal je heel veel ellende besparen. Waarom?

1. Jouw woonwensen worden een feit!
Met een verbouwing vertaal je eigenlijk jouw woonwensen in je huis. Tijdens het ontwerptraject ontdek je stap voor stap wat de beste manier is om jouw huis optimaal aan te passen aan jouw leven. Moet je dit allemaal nog uitvinden als er al druk geklust wordt? Door de chaos kan je nooit weloverwogen de beste keuzes maken. Of ben je misschien al te laat omdat die ene muur er gewoon al staat!

2. Een ontwerp bespaart je stress
Een ontwerp maak je vóór de start van je verbouwing. Zo heb je voor de chaotische verbouwingsperiode, waarin er veel op je af komt, op een rustige manier kunnen nadenken over het ontwerp. Heb je geen ontwerp? Tijdens een verbouwing komen er dan zoveel vragen op je af dat je door de bomen het bos niet ziet. En je missers maakt. De allerbeste basis om krankzinnig te worden.

3. Een ontwerp bespaart je geld
Een ontwerp is de basis voor een gestructureerde verbouwing. Op basis van een gedetailleerd ontwerp kan een aannemer een goed gedetailleerde offerte uitbrengen. Omdat hij heel duidelijk weet wat hem te doen staat. Zonder financiële verrassingen of problemen achteraf. Zonder duidelijk ontwerp ontbreekt een helder doel van de verbouwing. Onduidelijkheden zorgen voor extra werkzaamheden en irritatie. Daar zit niemand op te wachten!

4. Een ontwerp bespaart je tijd
Een helder plan is een uitstekende basis voor een heldere planning. Een aannemer kan, aan de hand van het ontwerp, precies inschatten hoeveel tijd hij nodig heeft voor de klus. Ontbreekt een ontwerp? Dan is niet duidelijk wat er moet gebeuren in jouw huis. Er ontstaan daardoor onduidelijkheden. Er worden dingen aangepakt die niet nodig zijn. Een aannemer wacht tevergeefs op jouw instructies. Of er wordt iets gebouwd wat jij het eigenlijk niet had bedacht. Zonde van de tijd!

Door wie?
Architect; Een ontwerp laat je maken door bijvoorbeeld een architect. Stap voor stap ga je samen op zoek naar de mooiste oplossingen voor jouw huis.

Aannemer; Ook zijn er aannemers die je kunnen begeleiden in het uitwerken van je plannen. Maar realiseer je daarbij wel; een aannemer is een bouwspecialist. En zal altijd denken vanuit het bouwen. Niet vanuit de mooiste oplossingen en beste mogelijkheden van je huis.

Doe-het-zelf ; Heb je geen zin om geld uit te geven aan een architect? Of vind je het leuk zelf een plan te ontwerpen? In de gratis 3 delige videocursus geef ik je tips en tools hoe je zelf aan de slag kan. Vraag hem hier aan.

Maak van jouw verbouwing een succes!
Maak voor je start met verbouwen een ontwerp. In dit ontwerp zijn jouw woonwensen zo goed en mooi mogelijk vertaald. Voor iedereen wordt hiermee het doel van de verbouwing duidelijk. Zodat de verbouwing enkel een uitwerking van het ontwerp is. Gestructureerd wordt aan jouw droomhuis gewerkt. Zonder spijt of verrassing achteraf!

Hoe je zelf een ontwerp maakt voor je verbouwing?
Daar help ik je bij! Schrijf je hier in voor de gratis 3 delige minicursus; ‘3 tools voor de Doe-Het-Zelf architect’
Als je je hier inschrijft ontvang je de komende week 3 video’s waarin ik je een kijkje geef in mijn architecten-keuken. En leer ik je hoe je zelf een goed ontwerp maakt.

Lisette Schoenmaker
de Verbouwingsarchitect
Google+

Lisette Schoenmaker
Ook te volgen op: De Verbouwingsarchitect
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

5 tips om lekkage in je huis...

Het liefst voorkom je natuurlijk iedere mogelijke vorm van schade in je huis, maar er is één variant die je echt wilt voorkomen: wa...

27 okt 2021 Lees verder
Klustips 2021: inspiratie en...

Klussen: de één doet het in een handomdraai en een ander loopt er hard voor weg. Een gevleugelde uitspraak is dan ook: een huis is ...

06 jul 2021 Lees verder
Meerdere deuren met één sl...

Zoek je een oplossing tegen het continue verliezen van verschillende sleutels? Gelijksluitende cilindersloten zijn de oplossing! Met deze sloten ...

16 apr 2021 Lees verder
Zelf een overkapping maken? ...

Wil je een overkapping maken in je tuin? Bijvoorbeeld als afdak voor je auto, boven een buitenkeuken of als uitbreiding van je schuur. Dit kan je...

15 apr 2021 Lees verder
Huis kopen? Wat kom erbij ki...

Ready? Klaar voor de start? Op alles voorbereid en je weet waar je moet zoeken? Gemotiveerd en positief je huizenjacht beginnen is een dikke plus...

02 mrt 2021 Lees verder
4 tips voor een fijne verbou...

Is jouw woning te klein geworden voor de huidige gezinssamenstelling? Dan kun je ervoor kiezen om te verhuizen. Toch zitten veel mensen hier niet...

08 feb 2021 Lees verder