5 tips voor een duurzaam huis

Zomer 2018, zal hij de boeken ingaan als de zomer dat we éxtra zuinig met ons water moesten omspringen? Aan licht en warmte hebben we geen gebrek, dat krijgen we er gratis bij. De zon is een grote energiebron en voor wie zonnepanelen heeft is dit natuurlijk topweer! Straks in de herfst en winter zullen we weer zelf voor licht in huis moeten zorgen, dan gaan de lampen weer veel eerder aan. Begin nu alvast met de ‘lampencheck’ en bereidt je huis voor op wat komen gaat. In de winter is je verbruik hoger maar daar kun je wat aan doen met bijvoorbeeld behulp van spaar lampen.

 

Energie besparen

Alle beetjes helpen en als iedereen een beetje helpt scheelt dat al heel veel. Iedereen kan energie besparen, het maakt daarbij niet uit of je in een landhuis woont of in een studentenkamer. Er zijn altijd verbeterpunten te vinden waardoor je zuiniger met energie om kunt gaan, waardoor je huis duurzamer wordt. Spaarlampen gebruiken is er daar één van. Ze zijn er al een hele tijd maar nog steeds zijn er mensen die er maar niet aan willen. Waarom niet vraag je je af? Er zijn voor- én nadelen maar de voors wegen uiteindelijk wel op tegen de tegens vinden wij.

 

5 tips voor een duurzaam huis

 

Voordelen van spaarlampen

Veel mensen wilden heel lang niet aan spaarlampen beginnen omdat ze in het begin zo enorm groot waren, ‘koud licht’ gaven en niet dimbaar waren. Gelukkig is er sindsdien veel doorontwikkeld en zijn al deze minpunten omgezet in pluspunten. Naast de LED lamp is de spaarlamp de meeste energiezuinige lamp voor elk soort armatuur.

 

  • Spaarlampen hebben een lager energieverbruik dan de traditionele gloeilamp. Het is ook niet voor niets dat de gloeilamp steeds moeilijker te krijgen is, ze vreten energie en iedereen moet er gewoon mee stoppen om ze te gebruiken. Da’s uiteindelijk beter voor iedereen, mens en wereld.
  • Spaarlampen gaan in vergelijking met gloeilampen 5x langer mee! Dus als je denkt dat ze duur zijn in aanschaf, tel dan de prijs van vijf gloeilampen bij elkaar en tel daar dan nog eens het extra energieverbruik bij op... niks te duur toch?
  • Spaarlampen zijn in diverse kleuren te koop. Zo kun je zelf bepalen of je koel of warm licht wilt.
  • Er zijn ook dimbare spaarlampen die dus perfect te gebruiken zijn als sfeerverlichting maar ook feller kunnen branden als je meer licht nodig hebt.

 

Duurzaam wonen – tips voor een duurzaam huis

Deze zomer kun je dus al voorbereidingen treffen voor een duurzamer huis, vervang al je oude gloeilampen voor een energiezuinige spaarlamp! Je kunt ze in elke ruimte in huis gebruiken dus pak het meteen groot en goed aan.
Daarnaast kun je natuurlijk nog meer doen om straks een duurzaam huis te hebben want duurzaam wonen geeft je een goed gevoel én aan gezelligheid hoef je niet in te leveren! We geven je vijf simpele tips voor een duurzaam huis.

  • Recycle – ben je uitgekeken op een bepaald meubelstuk, gooi het dan niet meteen weg! Misschien kun je er met wat inspiratie en fantasie wel weer iets heel tofs van maken. Een lik verf of een nieuwe bekleding doen wonderen! Op een andere plek in huis staat het vaak ook alweer meteen anders, wegdoen kan altijd nog!
  • Tweede kans – als je het meubelstuk dan alsnog weg wilt doen, verkoop het dan. Zet het op Marktplaats of vraag rond wie het zou willen overnemen. One man’s trash is another man’s treasure. Ga je zelf op zoek naar wat nieuws, zoek dan eerst eens in de kringloopwinkel of op de rommelmarkt (ook nog eens heel gezellig deze zomer) en geef oude meubels een tweede kans.
  • Reduceer afval – door je meubels een tweede ronde te gunnen reduceer je dus al afval. Ook met de rest van je afval kun je verstandig omgaan. Scheidt afval zo veel mogelijk! Vraag in je gemeente, als ze er al geen afvalplan voor hebben, wat de mogelijkheden zijn.
  • Minder stoken – je hoeft beslist geen kou te lijden als je minder gaat stoken. De verwarming een graadje lager heeft al een groot effect op je rekening én het milieu én geeft je de kans te genieten van een fijne woondeken. Hoe gezellig is dat? Ligt dat gebreide plaid er niet alleen voor de sier maar is het meteen ook een energiebewuste aankoop #omdenken.
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Waarom ledverlichting tegenw...

Die donkere dagen voor kerst zijn natuurlijk al lang begonnen! Moeder wat wordt het al snel donker ’s avonds en wat ís het lastig op...

06 nov 2018 Lees verder
Jielde lamp

Half interieur minnend Nederland valt nu in katzwijm, de andere helft kent misschien de Jielde lamp nog niet? Zelfs, of juist, tweedehands Jielde...

21 sep 2018 Lees verder
Bijzondere verlichting

BIJZONDERE VERLICHTING De hanglamp, tafellamp, staande lamp .. die kennen we allemaal wel. Maar een lamp die wat minder "populair' is is de wandl...

05 sep 2018 Lees verder
Slimme verlichting – handi...

Wie herkent ‘t? Straks, als het ’s morgens als je opstaat, of ’s avonds als je thuiskomt na een lange dag, nog/alweer donker is...

24 aug 2018 Lees verder
Een trendy interieur? Kies v...

Een huis is niet af zonder sfeervolle verlichting. Het op een juiste manier verlichten van je woning zorgt voor sfeer, warmte en verlichting is b...

07 mei 2018 Lees verder
vette-buitenverlichting-kl.jpg Vette buitenverlichting – ...

  Langer licht, hoera! Daar gaan we eens flink van genieten. Wat extra licht en sfeer in onze tuinen is altijd welkom en door leuke buite...

27 mrt 2018 Lees verder