Afvalstrategie in je bedrijf toepassen

Om een ​​aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid afval te maken die jouw bedrijf creëert, is een verschuiving in perceptie vereist. In plaats van te wachten tot het moment van het weggooien van een item om te overwegen wat je ermee moet doen, kun je ook beginnen met het overwegen van de efficiëntie van de hulpbronnen.

Elke dag geven bedrijven letterlijk winst weg vanwege het afval dat ze produceren. Velen zijn niet op de hoogte van hoe belangrijk het is en wat voor invloed het heeft op hun eindresultaat. Anderen weten gewoon niet hoe ze hun middelen beter kunnen gebruiken.

Het kost je je bedrijf eigenlijk twee keer geld om afval te verwijderen, eerst wanneer je de producten koopt en dan opnieuw wanneer je ze weggooit. Door efficiënter te worden met de middelen die je gebruikt en er minder van te verspillen, krijg je als resultaat dat je zult verminderen op de hoeveelheid die je nodig hebt om te kopen en hoeveel je besteedt aan de verkoop.

 

Afvalstrategie in je bedrijf toepassen

 

Voorkomen

De allerbeste strategie om het minst mogelijke afval te genereren, is om het gebruik van een item in de eerste plaats te voorkomen. Je leverancier levert bijvoorbeeld alle goederen aan je in kartonnen dozen. Deze worden geleegd en vervolgens geplet door jouw personeel, voordat ze worden meegenomen naar de kartonnen recyclingbakken.

Dus je recyclet je verpakkingsafval. Maar waarom zou het karton in de eerste plaats hebben? Het toepassen van druk op je leverancier om te overwegen om een alternatieve verpakking te gebruiken kan dit voorkomen.

Goederen worden afgeleverd in herbruikbare kratten; Deze worden geleegd als voorheen, vervolgens teruggeladen op de truck.

Je medewerkers hoeven geen tijdsbestendige ladingen dozen uit te pakken en ze naar de bakken te brengen, om zo de karton recycling in frequentie te kunnen verminderen , wat je bedrijf zowel tijd als geld bespaart.

 

Verminderen

Laten we hier voedselverspilling gebruiken. Het implementeren van een systeem van kwaliteitscontrole en voorraadbeheer zal de hoeveelheid voedselverspilling aanzienlijk verminderen dat een restaurant, hotel of bar produceert.

 

Hergebruik

Als jouw bedrijf bijvoorbeeld personeel of klanten plastic wegwerp koffie- of waterkoppen aanbiedt met eenmalig gebruik, kunnen deze vervangen worden door herbruikbare kopjes of mokken.

 

Recyclen

Nadat je de eerste drie stappen hebt overwogen, kun je nadenken over wat je kunt doen met het afval binnen je bedrijf.

Veel bedrijven hebben al een recycling verzamelingsservice voor standaardartikelen zoals papier, karton en blikjes en plastic flessen. Maar heb je alle verspilling overwogen die je bedrijf genereert en welke andere items mogelijk zou zijn om te recyclen? Als iets niet recyclebaar is, stel dan de vraag kunnen we dit item vervangen voor iets dat kan worden gerecycled?

Alles begint het afval scheiden in de prullenbak. Je kunt bijvoorbeeld op de gangen een 3 in 1 prullenbak plaatsen om naar je werknemers een duidelijk signaal af te geven.

Als er een specifiek materiaal is dat gebruikelijk is voor jouw branche, maar moeilijk te recyclen, overweeg dan om deel te nemen aan andere lokale bedrijven om zo meer schaalvoordelen te creëren. Dit maakt het meer de moeite waard voor verzamelbedrijven om een ​​recyclingbehandelingsmethode voor het afval te vinden.

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Poging tot inbraak? Volg dit...

Je wordt wakker en loopt in je pyjama richting de voordeur om de krant te pakken. Tot je verbazing zie je dat er schade aan je voordeur zit, maar...

07 dec 2022 Lees verder
Behaaglijke warmte in huis d...

Gas is kostbaar geworden Vrijwel iedereen zal het er mee eens zijn dat een fatsoenlijke woning een eerste levensbehoefte is. Ondanks dat er mense...

05 dec 2022 Lees verder
Wie en waarom een traplift n...

Naarmate een persoon ouder wordt, zal deze persoon merken dat de dagelijkse handelingen steeds uitdagender worden. De mobiliteit beperkt, waardoo...

07 nov 2022 Lees verder
Je eerste huis kopen? Met de...

Avontuur! Je bent er helemaal klaar voor, je hebt besloten om je eerste huis te gaan kopen. Misschien ga je dat in je eentje doen, misschien heb ...

05 okt 2022 Lees verder
Deze zaken zijn verzekerd me...

Heb je pas een huis gekocht? Dan heb je misschien gemerkt dat het voor het afsluiten van de hypotheek verplicht was om een opstalverzekering te h...

20 sep 2022 Lees verder
Iemands interieur opknappen ...

Je huis is een plek waar je je thuis moet voelen, niet slechts een geheel van vier muren. Daarom is het van belang dat het een persoonlijkheid he...

08 sep 2022 Lees verder