Afvalstrategie in je bedrijf toepassen

Om een ​​aanzienlijke vermindering van de hoeveelheid afval te maken die jouw bedrijf creëert, is een verschuiving in perceptie vereist. In plaats van te wachten tot het moment van het weggooien van een item om te overwegen wat je ermee moet doen, kun je ook beginnen met het overwegen van de efficiëntie van de hulpbronnen.

Elke dag geven bedrijven letterlijk winst weg vanwege het afval dat ze produceren. Velen zijn niet op de hoogte van hoe belangrijk het is en wat voor invloed het heeft op hun eindresultaat. Anderen weten gewoon niet hoe ze hun middelen beter kunnen gebruiken.

Het kost je je bedrijf eigenlijk twee keer geld om afval te verwijderen, eerst wanneer je de producten koopt en dan opnieuw wanneer je ze weggooit. Door efficiënter te worden met de middelen die je gebruikt en er minder van te verspillen, krijg je als resultaat dat je zult verminderen op de hoeveelheid die je nodig hebt om te kopen en hoeveel je besteedt aan de verkoop.

 

Afvalstrategie in je bedrijf toepassen

 

Voorkomen

De allerbeste strategie om het minst mogelijke afval te genereren, is om het gebruik van een item in de eerste plaats te voorkomen. Je leverancier levert bijvoorbeeld alle goederen aan je in kartonnen dozen. Deze worden geleegd en vervolgens geplet door jouw personeel, voordat ze worden meegenomen naar de kartonnen recyclingbakken.

Dus je recyclet je verpakkingsafval. Maar waarom zou het karton in de eerste plaats hebben? Het toepassen van druk op je leverancier om te overwegen om een alternatieve verpakking te gebruiken kan dit voorkomen.

Goederen worden afgeleverd in herbruikbare kratten; Deze worden geleegd als voorheen, vervolgens teruggeladen op de truck.

Je medewerkers hoeven geen tijdsbestendige ladingen dozen uit te pakken en ze naar de bakken te brengen, om zo de karton recycling in frequentie te kunnen verminderen , wat je bedrijf zowel tijd als geld bespaart.

 

Verminderen

Laten we hier voedselverspilling gebruiken. Het implementeren van een systeem van kwaliteitscontrole en voorraadbeheer zal de hoeveelheid voedselverspilling aanzienlijk verminderen dat een restaurant, hotel of bar produceert.

 

Hergebruik

Als jouw bedrijf bijvoorbeeld personeel of klanten plastic wegwerp koffie- of waterkoppen aanbiedt met eenmalig gebruik, kunnen deze vervangen worden door herbruikbare kopjes of mokken.

 

Recyclen

Nadat je de eerste drie stappen hebt overwogen, kun je nadenken over wat je kunt doen met het afval binnen je bedrijf.

Veel bedrijven hebben al een recycling verzamelingsservice voor standaardartikelen zoals papier, karton en blikjes en plastic flessen. Maar heb je alle verspilling overwogen die je bedrijf genereert en welke andere items mogelijk zou zijn om te recyclen? Als iets niet recyclebaar is, stel dan de vraag kunnen we dit item vervangen voor iets dat kan worden gerecycled?

Alles begint het afval scheiden in de prullenbak. Je kunt bijvoorbeeld op de gangen een 3 in 1 prullenbak plaatsen om naar je werknemers een duidelijk signaal af te geven.

Als er een specifiek materiaal is dat gebruikelijk is voor jouw branche, maar moeilijk te recyclen, overweeg dan om deel te nemen aan andere lokale bedrijven om zo meer schaalvoordelen te creëren. Dit maakt het meer de moeite waard voor verzamelbedrijven om een ​​recyclingbehandelingsmethode voor het afval te vinden.

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Vloerverwarming kopen en zel...

Vloerverwarming is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het is eigenlijk niet meer weg te denken uit de moderne woning. Vloerverwarmin...

25 mei 2022 Lees verder
Deze voordelen van zonne-ene...

Iedereen weet dat zonne-energie een onbeperkte hernieuwbare energiebron is die helemaal geen gassen produceert. Dit komt natuurlijk doordat het g...

16 mei 2022 Lees verder
Lijsten ophangen zonder bore...

Een vers gestuukte muur, een naadloze nieuwe wand van beton ciré, een wandje dat net behangen is, het superstrakke eindresultaat nadat je ...

12 mei 2022 Lees verder
Wat kun je doen om je energi...

2022 is het nu al het jaar van de stijgende energieprijzen. Ten eerste is de inflatie hoger dan ooit en ten tweede zorgt de oorlog in Oekraï...

05 mei 2022 Lees verder
Wat zijn de voor- en nadelen...

Laminaat is al jaren een populaire vloer om in een woning te leggen. Het is een goedkoop alternatief voor bijvoorbeeld een echte houten vloer. Vr...

03 mei 2022 Lees verder
Onderhoud van je woning - da...

Als er weer eens zo’n extreme storm woedt in Nederland houden we massaal ons hart vast. Blijven onze schuttingen staan? Valt er geen boom o...

29 apr 2022 Lees verder