8x inspiratie voor alternatieve kerstbomen

Sinterklaas nog uitzwaaiende verleggen we onze focus nu naar kerstKerstmis 2013, wat gaan we nu toch doen? Hoe wordt dé boom? Welke kleuren en materialen zijn trend? Wat eten we met kerst maar dan vooral, waar serveren we dat op? Hoe decoreren we ons huis? Welke kerstdeco kan nog wel en welke absoluut niet meer? Welke tips zijn er voor leuke kerstcadeautjes?

Dat, en nog veel meer willen we jullie niet onthouden en dus starten we vanaf vandaag met elke dag kerstinspiratie voor je huis. En natuurlijk beginnen we met... dé boom! Hieronder een aantal alternatieve voor een kerstboom:

 

1. Kerstboom poster 

Alternatieve kerstboom een poster
Bron: Ikea

Heb je geen plaats voor een echte boom, krijg je jeuk van dennennaalden, vind je een kunstboom te lelijk voor woorden of misschien wel te duur? OF wil je gewoon... eens wat anders? Uitrollen en ophangen, zo simpel kan het zijn! En leuk natuurlijk, de kerstboomposter van Ikea.

 

2. Houten kerstboom 

Alternatieve kerstboom van hout

Alternatieve kerstboom van hout   Alternatieve kerstboom van hout
Bron: Signsbyandrea.com

De houten kerstbomen zijn ook al wat jaartjes geliefd maar dit jaar ga je ‘m zelf maken of het exemplaar dat je al hebt pimpen. Sjabloneer er wat leuke (kerst)woorden op en hang ook deze boom weer aan je muur. Scheelt ruimte.

 

3. Kerstboom van tape 

Alternatieve kerstboom van tape   Alternatieve kerstboom van tape
Bron: Homenstyle.net

Maskingtape is al bijna niet meer weg te denken uit onze collectie materialen die je kunt gebruiken voor decoratie in huis. Een kerstboom van maskingtape behoort dus tot de mogelijkheden. Heb je geduld, een vaste hand én veel tape, dan teken je eerst voorzichtig met potlood een boom op je muur en trek je de lijnen naderhand over met je maskingtape. Wij vonden een snellere variant van de tapeboom. Kleine moeite(vergeet de waterpas niet), groots resultaat!

 

4. Kerstboom van kerstballen

Alternatieve kerstboom van kerstballen
Bron: Ikea

De kerstboom van kerstballen. Geen boom zonder ballen? Prima, leef je uit met alle ballen die je de afgelopen jaren verzameld hebt. Mogen we je een tip geven? Neem hiervoor een groot paneel en sla daar alle spijkertjes/haakjes in. Het paneel berg je na kerst weer op en je hebt géén gaatjes in je muur.(het zijn er namelijk wel héél erg veel).

 

5. Felle kleuren kerstbomen 

Alternatieve kerstboom felle kleuren   Alternatieve kerstboom felle kleuren
Bron: Ehow.com

Wil je over de top? Hou je van een hysterische boom  en vind je een gewone groene het toppunt van suf? Absoluut anders dan anders zijn de (fel) gekleurde bomen. Opvallen zal je gekleurde kerstboom zeer zeker en je kunt hem helemaal laten matchen(of juist niet) met je interieur. Wie durft?

 

6. Kerstboom van lampjes 

Alternatieve kerstboom van verlichting   Alternatieve kerstboom van verlichting
Bron: Fairybell.nl

Een kerstboom van lampjes, heel handig! Geen geklier met takken die te ver van elkaar zitten of kabels die te kort zijn. Deze “boom” zet je in een handomdraai op en je hebt er geen omkijken meer naar. De lampjes laten de vorm van een kerstboom zien.

 

7. Kerstboom van een ladder

Alternatieve kerstboom van een ladder
Bron: Joe-ks.com

De kerstboom van een ladder. Nog nooit gezien? Gemak dient de mens, je omwikkelt je ladder met lampjes en hangt er her en der wat decoratie in.

 

8. Kerstboom van stickers

Alternatieve kerstboom van stickers   Alternatieve kerstboom van stickers
 Bron: Simplyrooms.co.uk

Je kinderen zullen het te gek vinden, hun eigen boom op hun slaapkamer. Met deze grappige en vriendelijk ogende kerst-muurstickers kunnen ze hun eigen boom ontwerpen. Trots dat ze zullen zijn!

Nog niet genoeg inspiratie? Hieronder zie je nog de kerstboom die van kleur verandert en een bouwpakket van een kerstboom. Alletwee weer helemaal anders dan de “traditionele” kerstboom.

Alternatieve kerstboom kleuren Bron: Myfancyhouse.com

Alternatieve kerstboom DIY

Alternatieve kerstboom DIY
Bron: Mikkili.com

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Christmas playlist!

  Sky radio op vol volume! Half Nederland decoreerde afgelopen dag al de kerstboom en kwam in de juiste mood door Sky radio op te zoeken en...

09 dec 2019 Lees verder
Kersttafel inspiratie

Toen ik in maart dit jaar besloot om ook op Instagram actief te worden, had ik in eerste instantie voor ogen er mijn passie voor interieurstyling...

08 dec 2019 Lees verder
Kerstcadeautjes voor vrouwen

De feestdagen naderen, Sinterklaas viert deze week zijn verjaardag en we zijn allemaal in de ban van ‘gezelligheid’! Welke boom nemen...

04 dec 2019 Lees verder
Kerstsfeer in de slaapkamer?...

Tuurlijk, je kunt alle muren knalrood verven, groen beddengoed op je bed gooien en kerstverlichting langs je plafond spannen. Vol overgave in de ...

03 dec 2019 Lees verder
Kerstcadeautjes voor mannen

De feestdagen naderen, Sinterklaas viert deze week zijn verjaardag en we zijn allemaal in de ban van ‘gezelligheid’! Welke boom nemen...

02 dec 2019 Lees verder
De leukste kerstmarkten van ...

Glühwein, warme wafels, zoete appeltjes, kerstbomen, (nep)sneeuw, sfeervolle muziek en ‘HOHOHO’ op elke hoek! Houten chaletjes, ...

28 nov 2019 Lees verder