Besparen op kosten verwarming

Naarmate de zomer plaats maakt voor de herfst, grijpen velen van ons al naar de thermostaat en wordt de centrale verwarming ingeschakeld. Maar met steeds strakkere jaarlijkse budgetten en stijgende kosten voor goederen is het belangrijker dan ooit om de maandelijkse facturen tot een minimum te beperken.

Gezien het feit dat verwarming voor een groot deel de uitgaven van het energieverbruik bepaalt, is het een goed idee om daar te beginnen met het maken van besparingen.

Dus om je energiekosten tot een minimum te beperken, zijn er een aantal tips voor het minimaliseren van je verwarmingskosten deze winter. Sommigen vereisen de hulp van een professionele handelaar, maar er zijn er ook die je zelf kunt implementeren.

 

Besparen op kosten verwarming

 

Wissel van provider

Als het gaat om energieleveranciers, dan bestaan er geen beloningen voor loyaliteit meer. De beste deals zijn meestal voor nieuwe klanten, terwijl bestaande klanten wegkwijnen op kostbare tarieven. Veranderen van leverancier klinkt misschien ontmoedigend, maar het is eigenlijk eenvoudig om te doen.

Doe onderzoek. Tarieven fluctueren voortdurend en zelfs als je vaste deal niet op het punt staat te vervallen, dan kun je nog steeds jaarlijkse besparingen doen als je overstapt.

Als je vaste deal al is verstreken, moet je zeker controleren of je op de hoogte bent van het beste tarief. Overstappen naar een andere energieleverancier kan je meer dan € 200 per jaar besparen. Dus het is zeker de moeite waard om je maandelijkse energierekeningen te onderzoeken.

 

Installeer elektrische radiatoren

Dit is misschien niet de goedkoopste optie, maar het is absoluut goedkoper dan een nieuwe gasboiler.

Veel appartementen delen een centraal verwarmingssysteem, met warmte geleverd via radiatoren of vloerverwarming. Als je denkt dat je gasverwarmingssysteem niet langer geschikt is voor zijn doel , of omdat de kosten te hoog worden,  dan kun je kiezen om over te stappen naar een elektrisch verwarmingssysteem.

De beste en meest eenvoudige optie voor elektrische huisverwarming zijn elektrische radiatoren. Niet alleen zijn ze gemakkelijk aan te brengen, maar ze bieden ook geweldige functionaliteit om je huis comfortabel warm te maken, met warmte geleverd als je het nodig hebt.

 In termen van installatie lopen elektrische radiatoren onafhankelijk van elkaar, dus er zijn geen leidingen of onhandige verbindingen.

 

Ventilatie

Een goede mechanische ventilatie werkt ook kostenbesparend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan CO2-gestuurde ventilatie, waarbij lucht uit je woning wordt weggezogen. Of je kunt denken aan een WTW filter. Hierbij is het warmteverlies zo laag mogelijk, waarbij er gebruik wordt gemaakt van een warmte wisselaar, waarbij er gebruik wordt gemaakt van temperatuurverschillen.

 

Zet thermostaat af

Als je op de bovenste verdieping bent, kunt je profiteren van de warmte-stijging van de onderstaande appartementen. Controleer dus je thermostaatinstelling en kijk of je het een beetje kunt aanpassen. Zelfs als u slechts een verlaging van 1 graad bereikt, dan kun je tot € 80 per jaar besparen.

 

Controleer isolatie

Hiaten in ramen zijn de belangrijkste boosdoeners voor warmteverlies van appartementen en er zijn twee oplossingen om hier energie te besparen. Ten eerste kun je strips installeren om scheuren rond de ramen te verzegelen.

Deze kunnen overal worden gekocht en zijn een snelle en eenvoudige oplossing, ten tweede, kun je dubbele beglazing installeren. Dit kan duurder zijn, maar het zal onmiddellijke energiebesparing opleveren en is ook een geweldige manier om geluidsoverlast te verminderen.

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Een moderne, duurzame vloer ...

Stone Polymer Composite, SPC. Het is een combinatie van kalksteen en PVC met vaak een dun laagje vinyl. Een vloer van SPC is enorm stabtiel, duur...

25 mei 2022 Lees verder
Hoe maak je een fijne plek v...

Als je voor het eerst een eigen woning hebt, moet je vaak alles kopen om een thuis van je woning te maken. Het zal je opgevallen zijn dat je een ...

20 mei 2022 Lees verder
Voordelen van een split airc...

Split airco’s, ook wel vaste airco’s genoemd, worden op een vaste plek in huis geplaatst. Split airco’s zorgen voor een aangena...

19 mei 2022 Lees verder
Met deze 5 stappen houd jij ...

Staat jouw huis vol met mooie planten? Dan is het natuurlijk wel zo leuk als ze er op hun mooist bij staan! Het handigste is wanneer je voor jeze...

29 apr 2022 Lees verder
Tips voor het inrichten van ...

Wanneer je je woonkamer (opnieuw) wil inrichten kan je voor veel lastige keuzes komen te staan. Uiteindelijk wil je natuurlijk wel dat de woonkam...

21 apr 2022 Lees verder
Interieurinspiratie – waar...

Naar de woonboulevard, met het hele gezin naar Ikea, toch nog even de héle bouwmarkt door als je er toevallig bent voor een paar schroefje...

20 apr 2022 Lees verder