Beton creëert een industriële look - interieurtrend 2018... nog steeds, en steeds meer, beton!

Het spreekt voor zich dat beton en industrieel ontwerp hand in hand gaan. Je hoeft niet veel fantasie te hebben om meteen industriële ruimtes voor je te zien als je denkt aan beton. Stoere ruimtes, zonder tierlantijnen. Beton zien we al een tijdje in onze interieurs gebruikt worden. Vaak zijn het woonaccessoires van beton maar steeds meer durven we het ook groter aan te pakken met dit ruige materiaal. Beton kan zelfs heel chique ogen als je het met beleid toepast in je huis. We zullen het blijven zien dit jaar, een interieurtrend 2018, beton!

 

Je hoeft niet veel fantasie te hebben om meteen industriële ruimtes voor je te zien als je denkt aan beton. Stoere ruimtes, zonder tierlantijnen.

 

Beton in huis

Betonnen vloeren, betonnen muren, betonnen aanrechtbladen en zelfs tafelbladen. We durven meer met beton in huis. Open ruimtes zijn het meest geschikt voor het gebruik van beton, je hebt dan ook de ruimte om het groots aan te pakken. Dat laatste is eigenlijk wel een voorwaarde om het mooiste effect te bereiken. Beton moet opvallen, het mag best het focal point in de ruimte zijn. Beton kan ook heel mooi in combinatie met afgewerkte houtsoorten gebruikt worden. De combinatie hard/zacht en warm/koud is een fraaie waarmee je al snel sfeer in huis krijgt.

 

 

Beton  is gemakkelijk te onderhouden

Steeds meer mensen kiezen ervoor om beton in hun interieur te gebruiken omdat het een bijzonder gemakkelijk materiaal is om te onderhouden. Eigenlijk vraagt beton het meeste werk als je het aan gaat brengen, daarna heeft het heel veel voordelen. Welke toepassing je ook kiest, beton moet goed worden gebeitst, verzegeld en gepolijst. Daarna is het gemakkelijk te onderhouden.

 

Je hoeft niet veel fantasie te hebben om meteen industriële ruimtes voor je te zien als je denkt aan beton. Stoere ruimtes, zonder tierlantijnen.

Je hoeft niet veel fantasie te hebben om meteen industriële ruimtes voor je te zien als je denkt aan beton. Stoere ruimtes, zonder tierlantijnen.

 

Beton  voegt textuur toe

We hebben al eerder gesproken over hoe textuur sfeer en leven in een ruimte kan bregen. Onthoud dat textuur in een context van interieurontwerp verwijst naar hoe iets eruit ziet en/of voelt. Iedereen weet wel hoe het voelt om me je hand over beton te gaan. De link wordt dan ook meteen gelegd bij het zien van dit materiaal. Het is net als met gebreide dekens, je hoeft ze maar te zien om de warmte al te voelen. Bij het binnenkomen van een ruimte krijg je dus al meteen een fijn gevoel als er goed is gewerkt met verschillende texturen in een ruimte.

Wanneer u textuur wilt  benadrukken , is het belangrijk om contrast te creëren. Met name beton doet het het beste wanneer het wordt geplaatst naast iets natuurlijks, zoals hout. Je moet ook letten op de kleuren in je beton en ervoor zorgen dat je contrasterende tinten kiest voor de rest van de kamer.

 

beton is een onmiddellijk aandachtspunt

Elke kamer in uw huis heeft een aandachtspunt/focal point nodig . maak je geen zorgen, beton trekt meteen de aandacht als je ergens binnen komt.  Beton is een ‘aandachtstrekker’, gebruik het goed en je hebt een perfect en indrukwekkend focal point toegevoegd aan je huis. Wat dacht je van een schouw van beton? Of een betonnen eiland in je keuken waar iedereen zich meteen omheen zal scharen voor een goed gesprek of een borrel?

Beton wijkt een beetje af van de andere designtrends van dit jaar. Terwijl anderen zich concentreren op gewaagde patronen en heldere kleuren, is beton subtieler. Dat gezegd hebbende, begrijpen we dat sommige mensen wellicht nog even moeten wennen aan het idee. Laat deze informatie dan inspiratie zijn voor een verbouwing of renovatie van je huis. 

Bronnen
  1. Pixabay.com
  2. 4udesigned.nl
  3. Aanrechtblad.nu
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Liefde voor Webbing

Ieder jaar zijn er weer nieuwe interieur trends, soms heel uitbundig, zoals de floral en jungle trend die afgelopen jaar vooral heel groot waren....

10 okt 2019 Lees verder
Dé woontrend in 2019? ‘Mi...

‘Ontspullen’, ‘Marie Kondo-en’, het zijn de afgelopen tijd heuse werkwoorden geworden. Dé woontrend van 2019 lijkt...

28 mrt 2019 Lees verder
Upcoming trend gespot: (one)...

Afgelopen winter had ik het ineens. Ik onderwierp onze woonkamer aan een kleine metamorfose waarin ik het wat neutraler qua kleur wilde. Maar het...

12 feb 2019 Lees verder
vintage-togo-ligne-roset-france-design-michel-ducaroy-pink-velvet.jpg Deze trend blijft in 2019

FLUWEEL! of velvet of velours; hoe je dit mooie stofje ook noemt het blijft een topper! We moesten vorig jaar even wennen aan dit stofje. Het lee...

13 jan 2019 Lees verder
Interieurtrend - roze

Zoet, lief & girly dat zijn de 3 woorden die bij mij als eerste opkomen als ik aan de kleur roze denk. Roze is een kleur die niet direct veel...

09 jan 2019 Lees verder
Trend: Terrazzo!

Terrazzo is marmer 2.0; een nieuwkomer in 2019. Hard materiaal in een nieuw jasje. Misschien ben je thuis wel gezegend met zo'n mooie terrazzo-vl...

06 jan 2019 Lees verder