Binnengluren in een hofje!

Binnengluren in een hofje!

 

Binnengluren

Leuk dat je weer meegluurt in een klein huisje. Dit keer kwam ik terecht in een heel schattig hof, midden in het centrum van Leiden. Floor is hier gaan wonen in haar studententijd. Een kennis nodigde haar uit voor een kopje thee in dit hofje, Floor stapte de poort binnen en was direct verkocht. Ze schreef een brief en dat leverde succes op! De wachtlijsten in Leiden voor dit soort woningen zijn gigantisch en ze had veel zin om haar studentenhuis te verlaten! Dat ze hier mocht wonen kwam precies op het juiste moment! Inmiddels is Floor afgestudeerd, maar is nog lang niet van plan om weg te gaan. De ligging van het huisje is prachtig en het interieur is ontzettend kleurrijk. Het is een feest om hier binnen te zijn. Veel accessoires of meubels zijn zelfgemaakt. Overal hangen leuke kaartjes, hartjes en de muren hebben bijna allemaal een vrolijke kleur. Ik vind het ontzettend leuk hoe 'eigen' het is. Benieuwd naar het verhaal van Floor en naar de foto's? Lees dan snel verder.

Binnengluren in een hofje!

Binnengluren in een hofje!

- Kussentjes op de bank zijn zelfgemaakt van theedoeken en het lampje in het houtenhuisje is ook een eigen ontwerp. - 

 

Even voorstellen

Ik ben Floor, 28 jaar oud en woonachtig in Leiden. Na mijn studie ben ik gestart met mijn eigen praktijk voor kunstzinnige therapie, waar ik individuele begeleiding geef aan jong en oud met kunst als ingang. (zie www.praktijkfloor.nl). Verder knutsel, frutsel, kook, bak, tuinier, zing, dans, feest, handewerk, mediteer, schilder, teken, organiseer en enthousiasmeer ik graag!

 

Oppervlakte / Indeling

De ruimte is in totaal ongeveer 45 vierkante meter. De indeling is volgens mijn meest ongeorganiseerde vriendinnetje praktisch, volgens mijn ontiegelijk praktische broertje niet, haha. Ik denk dat het zeker praktischer zou kunnen wat het indelen van spullen betreft, maar qua indeling van het huis klopt het volgens mij wel aardig. Het is een logisch huis met een begane grond en bovenverdieping en een hoop onopvallende inbouwkasten.

Binnengluren in een hofje!

Binnengluren in een hofje!

 

Interieur stijl

Mijn interieurstijl is niet te beschrijven. Het is een combi van een (goed) bij elkaar geraapt zooitje, antiek en praktische meubels die van kwaliteit zijn! Vrienden zeggen vaak dat ze zich direct thuis voelen in mijn huis, dat ze hun schoenen uit kunnen schoppen en op de bank kunnen ploffen. Is dat in een stijl te omvatten?
Ik hou van eigenheid in de breedste zin van het woord. Het oude kastje van mijn oma bijvoorbeeld is zo uniek, dat heeft jarenlang in haar slaapkamer gestaan en heeft emotionele waarde. Maar mijn impulsief geschilderde gangmuur (met allemaal gekregen hartjes van vrienden) is net zo goed heel eigen, dat ben ik. 

Binnengluren in een hofje!

Binnengluren in een hofje!

- Het kastje heeft een ander kleurtje gekregen en een nieuw knopje. De hartjes op de bovenste foto verzamel ik en krijgen telkens een mooi plekje in de gang. -

 

Inspiratie

Om heel eerlijk te zijn ben ik nooit echt op zoek naar inspiratie. Wanneer ik niet tevreden ben enme niet fijn voel bij een meubelstuk of kleurtje op de muur, ga ik om me heen kijken voor iets beters. Ik vraag advies aan vriendinnen, uit mijn onvrede of kijk bij anderen hoe ze het doen. Het is te vergelijken met de fase waarin je nieuwe schoenen zoekt en ineens bij iedereen op de schoenen gaat letten. Dat gebeurt bij mij onbewust ook als ik iets nieuws of anders wil. De echte actie verbinden aan wat ik zou willen aanpassen, veranderen, vernieuwen, vormt echter meestal een struikelblok. Maar als ik dan uiteindelijk toch in actie kom ben ik daarna wel heel blij.  

 

Favorieten

Een van mijn favorieten is het schapenvachtje op de bank. Ik heb hem gekregen van mijn opa en hem naar de stomerij gebracht voor een wasbeurtje. Hij is al zo’n 50 jaar oud.. dus dat was wel nodig. De sprei die ik aan het maken ben van 250 verschillende lapjes stof (in de loop der jaren verzameld zonder er een euro aan uit te geven, met hulp van een oproep in de krant) is wel echt een pronkstukje. Helaas is hij nog lang niet af.. zoveel werk zit er in! Mijn favoriete plek in huis is op de bank in de woonkamer, hij staat op de plek waar vroeger een bedstee was en heeft een knus sfeertje. Het is echt mijn terugtrekplekje waarvan uit ik de woonkamer en het hofje goed kan zien. Met mijn breiwerk, een tijdschrift, kop koffie en huisgenoot Ayla de kat vermaak ik mij prima! Alhoewel.. alleen als ik er de tijd voor neem

Binnengluren in een hofje!

Binnengluren in een hofje!

- Op mijn bed ligt een sprei die ik zelf heb gemaakt met oude lapjes stof. Mijn nachtkastje is een oud bollen kistje en aan de muur heb ik een kaartenrek waarin ik kaarten bewaar die ik bestempel. - 

 

Wensen en dromen

k zou heel graag een grove eikenhouten tafel willen in de woonkamer. Een mooie nieuwe lamp voor in de woonkamer is echt een must, maar ik weet nog niet wat ik wil dus tot die tijd doe ik het met wat ik heb. Als ik later net zo sfeervol kan wonen als nu, dan teken ik ervoor. Een paar maten groter zou wel welkom zijn, het is nu echt passen en meten. Ik zie een karakteristiek huis voor me, met veel hout, een mooi stuk grond er om heen en met een houtkachel niet te vergeten! Een landelijke keuken met een grote houten eettafel met hippe lampen erboven! Ik droom nog even door!

 

Buiten leven

Het ultieme aan mijn woning is de buitenruimte, echt een verlengstuk van mijn huis. Het is hier groen en stil en ik zit midden in de stad. Een topcombinatie voor mij om die afwisseling zo dichtbij te hebben. Mijn enthousiasme voor alles wat leeft en groeit kan ik in het klein kwijt in de plantjes die ik samen met mijn buurvrouw kweek. Haar vader heeft voor ons een stellingkast van sloophout in elkaar geknutseld. Ik ben er iedere dag even mee bezig, het geeft zo’n fijn gevoel om de plantjes te zien ontkiemen en groeien. En nu is het moment daar dat er van gegeten kan worden: feest!

Binnengluren in een hofje!

Binnengluren in een hofje!

- Ik heb mijn eigen moestuin op een super-handige houten trap. Ik verbouw o.a. sla waar ik nu lekker van kan eten! Het tafeltje heb ik gemaakt met oud sloophout en de kussenslopen zijn van een oude deken. - 

 

Tips voor 'lowbudget wonen'

Ik ben als student in dit huisje komen wonen, maar inmiddels heb ik een eigen praktijk buitenshuis. Als startende ondernemer is het vooral investeren en dus zorg ik voor low budget interieur! Met mijn ‘irritante’ vermogen om in alles wel iets leuks te zien ben ik een verzamelaar. Het is een klein huisje maar vergis je niet in de hoeveelheid spullen (ofwel rommel) die ik in de loop van de tijd heb verzameld. Kopjes, lapjes, touwtjes, kleren, kastjes, krukjes, vaasjes, potjes, dopjes, boekjes.. Er is dus altijd wat voor handen om te ‘pimpen’. Zo vond ik een ladekast op straat die met een likje verf en nieuwe knoppen weer perfect in orde is. Een paar kopjes en schoteltjes van de kringloop dienen als etagere. De kussens op de bank waren oud en vies, maar na een wasje en metamorfose van 2 theedoeken weer als nieuw! Iets leuks aan de muur was zo gepiept met een kaartenrek en zelfgemaakte kaartjes.

Voor buiten heb ik in de uitverkoop 2 houten stoeltjes gescoord en er met een oude vilten lap van de kringloop 2 kussens bijgemaakt. EN GA ZO MAAR DOOR!
Het is niet alleen een must om zo goedkoop mogelijk uit te zijn, ik vind het een uitdaging! Alles is te koop, maar hoe leuk is het om zelf te creëren. Van niets, iets maken. En mijn ervaring is dat als je je focust, er ook de leukste dingen voorbij komen. Zoals de houten appelkist in mijn woonkamer; ik was naar een feestje in Amsterdam en de bovenbuurvrouw was haar inboedel bij het grofvuil aan het zetten. Het feestje was ten einde en ik liep langs de rommel en zag de kist. Ik heb bij haar aangebeld en heb gevraagd of ik hem mee mocht nemen. Het was het sjouwen waard.

Binnengluren in een hofje!

Binnengluren in een hofje!

- Ik verzamel potjes waar ik kruiden, noten of andere dingen in kan bewaren. Alle potjes en blikjes in de keuken kocht ik bij de kringloop winkel en de 'uitklapbare trap' vond ik op straat, heel handig! - 

 

Tips voor iedereen 

Mijn ervaring in het pimpen van spullen is dat je af en toe een gokje moet wagen. Als je iets voor een habbekrats opkoopt, is het niet erg als iets een keer mislukt! Ik laat mij meestal verrassen door wat ik tegenkom, in plaats van dat ik naar iets specifieks opzoek ga. Dat scheelt mij altijd een hoop stress en brengt de meest verassende dingen naar boven! Gebaande paden, routebeschrijvingen en breipatronen zijn sowieso niet mij weggelegd,dus wellicht is het meer een overlevingsmechanisme ;). Maar het heeft mij zoveel opgeleverd om gewoon maar te gaan, te kijken waar je uitkomt en achteraf te bepalen of het een succes was of niet.  

Binnengluren in een hofje!

Binnengluren in een hofje!

- Ik ben ontzettend dol op schilderen en maakte daarom dit schilderij met bloesem zelf! Verder zie je blauwe knopjes die op een ikea kast heb geschroeft. - 

 

DIY Stempels

Het maken van stempels is ontstaan vanuit een behoefte om een specifieke afdruk te kunnen maken. Ik wilde een stempel van een fluitketel voor de promotie van een creatief project, maar die was nergens te vinden! Tenminste, niet zo als ik hem in mijn hoofd had. Dus na lang zoeken besloot ik zelf maar een gokje te wagen. Ik had via via gehoord dat een gum een mooi materiaal is om mee te stempelen, dus na een bezoekje aan de creawinkel voor een gum en een guts ben ik aan de slag gegaan. Eigenlijk was de eerste poging al raak. Dat maakte mij erg enthousiast! Zelf kaarten maken was al een hobby, meer op een collage-achtige manier. Nu komen de stempels daarin ook goed van pas. Inmiddels worden ook lappen stof, kadozakjes, enveloppen, labeltjes, boekomslagen, agenda’s etc. volgestempeld.

Binnengluren in een hofje!

Binnengluren in een hofje!

Binnengluren in een hofje!

Stap 1. Pak de benodigdheden; een pen, gum, guts, papier en een stempelkussen.
Stap 2. Teken een figuur of vorm op de gum.
Stap 3. Wanneer de vorm getekend is ga je met de guts aan de slag.
stap 4. Probeer alles om de vorm weg te gutsen. Het is een heel precies werkje!
Stap 5. Je stempel is klaar en kan gedipt worden in het inkt.
Stap 6. En daar het resultaat! Veel stempel plezier!

 

Bedankt voor het lezen! Mocht je ook een student zijn of klein wonen en een super leuk interieur hebben.. mail dan naar ShowHome. Wie weet kom ik bij je langs:) 

Jorian Lub
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

jess 01 jun 2015

Leuk om te zien!! Ik ben 29 en woon ook klein! Leuk om hier inspiratie uit te halen!

Binnenkijken bij Mirella

  Een oud pand met een modern interieur. Glas in lood naast design, een strakke eetkamertafel met een kroonluchter erboven, dat soort din...

18 sep 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Ellen

  Soms, moet je gewoon niet te veel woorden vuil willen maken aan een intro passend bij een artikel. Deze binnenkijker is zo’n mome...

11 sep 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Rianne

  Zwart/wit maar met een warm accent, Scandinavisch met een industrieel tintje. Een vrijstaand, zwart huis dat in Zweden niet zou misstaa...

04 sep 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Babette

Babette over haar huis  Ik ben Babette, 39 jaar. Geboren in Brabant, maar inmiddels woon ik alweer bijna 12 jaar in Hilversum. Samen met Kri...

17 jul 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Denise

  Haar accountnaam zegt alles, simpelwit. Hoe veel witte interieurs je ook zult zien, ze zijn zeker niet hetzelfde. Denise liet ruimte om...

10 jul 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Jenny

  Welkom in ons jaren ‘60 huis! Samen met mijn man Sjirk en 2 zoons Job (10) en Hidde (6) woon ik inmiddels alweer 7 jaar in dit fi...

03 jul 2019 Lees verder