Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

 

Een oud huis, aan het water, grote raampartijen en dus veel licht. De kleuren? Zwart, wit, naturellen én hout als ‘levend’ contrast. Vandaag mogen we binnenkijken bij Albertha, leuk dat je meekijkt!

 

Binnenkijken bij Albertha 

 

 

 

Albertha over haar huis 

Mijn naam is Albertha en ik woon met mijn man en drie kinderen in het oude centrum aan het vaarwater van Wergea, een klein dorpje vlak onder Leeuwarden.

In 1995 hebben we dit huis gekocht. Het bestond uit 1 onbewoonbaar verklaard pand met een woonhuis ervoor, waarvan het dak behoorlijk laag was. Het onbewoonbaar verklaard pand hebben we met de grond gelijk gemaakt en in oude stijl weer opgebouwd. Dit fungeert nu als garage/schuur. Daarna hebben we het woonhuis vertrek voor vertrek afgebroken, inclusief de buitenmuren. Er is zelfs 1 buitenmuur 0,30 cm. naar binnen verplaatst, omdat we een oude waterput onder de muur vonden en deze weer in de tuin terug wilden brengen. Uiteindelijk is 1 buitenmuur blijven staan. Omdat mijn man zelf heel handig is, hebben we het huis grotendeels zelf herbouwd. Daarom heeft dit project bijna 20 jaar geduurd, maar dan gebeurt het wel naar je zin! 

Na het opbouwen van de buitenmuren zijn we begonnen met het verhogen van het dak en het plaatsen van drie dakkapellen. Hierdoor kregen we zoveel ruimte, zodat we 1 badkamer, 4 volwaardige slaapkamers en een rommelhok konden maken. In de periode dat het dak eraf was, sliep onze oudste dochter, toen 4 jaar, in een caravan in de garage. Onze zoon sliep bij ons op de slaapkamer.

Vervolgens zijn we begonnen met de hal, bijkeuken en toilet We hebben een trap van marktplaats gekocht en hier omheen de muren voor de naastgelegen wc opgebouwd. Zo hoefden we geen trap op maat te laten maken.

De badkamer was naar boven gegaan, waardoor de oude badkamer beneden bij de keuken kon worden gevoegd, zodat een grote woonkeuken kon worden gerealiseerd.

Zo’n zes jaar geleden zijn we begonnen met het verbouwen van de woonkamer en -keuken. We hebben in die tijd anderhalf jaar in de garage gewoond. We hebben de vloer afgegraven en de resten van de oude stal verwijderd. Hier werd vloerverwarming geplaatst. In de woonkamer hebben we oude balken van 6,5 meter geplaatst. De en-suite deuren heeft mijn man van marktplaats gekocht en de tussenmuur van de woonkamer en keuken hierop aangepast. De keuken is een showroom keuken. Om deze passend te maken in het vertrek is de muur van de keuken een halve meter de woonkamer in verplaatst. Zo hebben we het huis een beetje om de marktplaatsspullen heen gebouwd.

 

Mijn stijl is landelijk strak.

Ik houd van de rechte lijnen in de ruimtes en het liefst schilder ik alle muren in het woonvertrek nog wit. Misschien heeft deze sobere stijl te maken met de jarenlange verbouwing waardoor het in huis overal druk en rommelig was. Bovendien is de basis nu al sfeervol genoeg. Voor mij dus te veel accessoires, maar ik heb wel een zwak voor kussens en plaids.

De tuin is nog een project waar we nog mee moeten beginnen. We hebben een buitenhok gebouwd met veranda, deze moet nog verder worden afgemaakt. Voor de tuin hebben we al een tuinplan klaarliggen, gemaakt door een tuinarchitect, net als de hottub, die in de tuin wordt geplaatst. Hopelijk kunnen we dit jaar een begin maken van de tuin, zodat we volgend jaar van een mooie tuin kunnen genieten. We plannen niet te veel, dit geeft alleen maar stress.

We wonen met heel veel plezier en dit huis en alle energie die we erin hebben gestoken is het dubbel en dwars waard geweest. Het huis is lekker ruim, alle kinderen hebben een heerlijke eigen plek en er is een gamekamer waar ze even alleen kunnen zitten gamen, tv-kijken of met vrienden zitten.

Overdag zitten we vooral in de woonkeuken waar de kinderen hun huiswerk maken en waar de verhalen loskomen. ’s Avonds nestelen we ons onder dekens op de grote bank, waar we met z’n vijven kunnen hangen.

Kortom, een plek waar wij nooit meer weg willen!

Groetjes,
Albertha 

En oh ja, je kunt me volgen op mijn Instagram account @albertha_hotsma

 

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Binnenkijken bij Babette

Babette over haar huis  Ik ben Babette, 39 jaar. Geboren in Brabant, maar inmiddels woon ik alweer bijna 12 jaar in Hilversum. Samen met Kri...

17 jul 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Denise

  Haar accountnaam zegt alles, simpelwit. Hoe veel witte interieurs je ook zult zien, ze zijn zeker niet hetzelfde. Denise liet ruimte om...

10 jul 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Jenny

  Welkom in ons jaren ‘60 huis! Samen met mijn man Sjirk en 2 zoons Job (10) en Hidde (6) woon ik inmiddels alweer 7 jaar in dit fi...

03 jul 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Nathalie

  Wat geeft de doorslag om te verhuizen of niet? Als je huis geweldig is, maakt de locatie dan wat uit? Een geweldig huis heeft ze en laa...

26 jun 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Melanie

  Ze zegt het zelf, Uban Jungle meets Wit wonen! Ze woont in een huis dat helemaal is verbouwd en naar eigen wens is ingedeeld en ingericht....

19 jun 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Ellen

    Ellen over haar huis   Kom binnenkijkenin ons huis! Ik ben Ellen Kramer en ben 54 jaar. Samen met Cees heb ik 2 (inmiddel...

12 jun 2019 Lees verder