Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

 

Een oud huis, aan het water, grote raampartijen en dus veel licht. De kleuren? Zwart, wit, naturellen én hout als ‘levend’ contrast. Vandaag mogen we binnenkijken bij Albertha, leuk dat je meekijkt!

 

Binnenkijken bij Albertha 

 

 

 

Albertha over haar huis 

Mijn naam is Albertha en ik woon met mijn man en drie kinderen in het oude centrum aan het vaarwater van Wergea, een klein dorpje vlak onder Leeuwarden.

In 1995 hebben we dit huis gekocht. Het bestond uit 1 onbewoonbaar verklaard pand met een woonhuis ervoor, waarvan het dak behoorlijk laag was. Het onbewoonbaar verklaard pand hebben we met de grond gelijk gemaakt en in oude stijl weer opgebouwd. Dit fungeert nu als garage/schuur. Daarna hebben we het woonhuis vertrek voor vertrek afgebroken, inclusief de buitenmuren. Er is zelfs 1 buitenmuur 0,30 cm. naar binnen verplaatst, omdat we een oude waterput onder de muur vonden en deze weer in de tuin terug wilden brengen. Uiteindelijk is 1 buitenmuur blijven staan. Omdat mijn man zelf heel handig is, hebben we het huis grotendeels zelf herbouwd. Daarom heeft dit project bijna 20 jaar geduurd, maar dan gebeurt het wel naar je zin! 

Na het opbouwen van de buitenmuren zijn we begonnen met het verhogen van het dak en het plaatsen van drie dakkapellen. Hierdoor kregen we zoveel ruimte, zodat we 1 badkamer, 4 volwaardige slaapkamers en een rommelhok konden maken. In de periode dat het dak eraf was, sliep onze oudste dochter, toen 4 jaar, in een caravan in de garage. Onze zoon sliep bij ons op de slaapkamer.

Vervolgens zijn we begonnen met de hal, bijkeuken en toilet We hebben een trap van marktplaats gekocht en hier omheen de muren voor de naastgelegen wc opgebouwd. Zo hoefden we geen trap op maat te laten maken.

De badkamer was naar boven gegaan, waardoor de oude badkamer beneden bij de keuken kon worden gevoegd, zodat een grote woonkeuken kon worden gerealiseerd.

Zo’n zes jaar geleden zijn we begonnen met het verbouwen van de woonkamer en -keuken. We hebben in die tijd anderhalf jaar in de garage gewoond. We hebben de vloer afgegraven en de resten van de oude stal verwijderd. Hier werd vloerverwarming geplaatst. In de woonkamer hebben we oude balken van 6,5 meter geplaatst. De en-suite deuren heeft mijn man van marktplaats gekocht en de tussenmuur van de woonkamer en keuken hierop aangepast. De keuken is een showroom keuken. Om deze passend te maken in het vertrek is de muur van de keuken een halve meter de woonkamer in verplaatst. Zo hebben we het huis een beetje om de marktplaatsspullen heen gebouwd.

 

Mijn stijl is landelijk strak.

Ik houd van de rechte lijnen in de ruimtes en het liefst schilder ik alle muren in het woonvertrek nog wit. Misschien heeft deze sobere stijl te maken met de jarenlange verbouwing waardoor het in huis overal druk en rommelig was. Bovendien is de basis nu al sfeervol genoeg. Voor mij dus te veel accessoires, maar ik heb wel een zwak voor kussens en plaids.

De tuin is nog een project waar we nog mee moeten beginnen. We hebben een buitenhok gebouwd met veranda, deze moet nog verder worden afgemaakt. Voor de tuin hebben we al een tuinplan klaarliggen, gemaakt door een tuinarchitect, net als de hottub, die in de tuin wordt geplaatst. Hopelijk kunnen we dit jaar een begin maken van de tuin, zodat we volgend jaar van een mooie tuin kunnen genieten. We plannen niet te veel, dit geeft alleen maar stress.

We wonen met heel veel plezier en dit huis en alle energie die we erin hebben gestoken is het dubbel en dwars waard geweest. Het huis is lekker ruim, alle kinderen hebben een heerlijke eigen plek en er is een gamekamer waar ze even alleen kunnen zitten gamen, tv-kijken of met vrienden zitten.

Overdag zitten we vooral in de woonkeuken waar de kinderen hun huiswerk maken en waar de verhalen loskomen. ’s Avonds nestelen we ons onder dekens op de grote bank, waar we met z’n vijven kunnen hangen.

Kortom, een plek waar wij nooit meer weg willen!

Groetjes,
Albertha 

En oh ja, je kunt me volgen op mijn Instagram account @albertha_hotsma

 

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

Binnenkijken bij Albertha

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Binnenkijken bij Jennie

  Jennies interieur springt er echt uit op Instagram, als je haar account bekijkt snap je meteen waarom! Ze gaat geen (donkere) kleur uit de...

16 okt 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Wilma

  Ruimte, kleur en heel veel planten. Ook Wilma wisselt, net als wij, graag dingen en kleuren in huis. Wat hopelijk nog een tijdje blijft...

09 okt 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Natascha

  Een tuin als een vakantieresort, fotobehang kamerbreed en een verstopte tv. Bij wie? Bij Natascha! Laat haar je meenemen door haar interie...

02 okt 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Marjolein

  Een interieur vol vintage en tweedehands items, aangevuld met veel kleur en planten. Duurzaam én origineel, daar wil toch iedere...

25 sep 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Mirella

  Een oud pand met een modern interieur. Glas in lood naast design, een strakke eetkamertafel met een kroonluchter erboven, dat soort din...

18 sep 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Ellen

  Soms, moet je gewoon niet te veel woorden vuil willen maken aan een intro passend bij een artikel. Deze binnenkijker is zo’n mome...

11 sep 2019 Lees verder