Binnenkijken bij Esther

Binnenkijken bij Esther

 

Vandaag mogen bij Esther binnenkijken. Zij woont in een heel tof huis in Haarlem en heeft dat met een mix van Scandi-Boho-Industrieel een heel eigen karakter gegeven. Benieuwd naar meer? Volg haar dan ook op Instagram, haar account vind je onder al deze inspirerende foto’s.

 

Binnenkijken bij Esther

 

Esther over haar huis

Mijn vriend Kees en ik wonen sinds februari 2017 in dit huis, wat we samen met onze vaders gerenoveerd hebben. We zochten heel bewust naar een klushuis in Haarlem. Haarlem vinden we beide een super mooie stad en we zijn echte stadsmensen, dus een vervallen stadswoning dat leek ons wel wat. 

Toen we dit huis binnenliepen zagen we een rommelige steenkoude garage met kantoortje, compleet met tl verlichting en systeemplafond.

 

Binnenkijken bij Esther

Binnenkijken bij Esther

 

In Amsterdam hadden we ook een vervallen appartement gekocht en opgeknapt, dus we kunnen beide ergens goed doorheen kijken. We keken vooral naar de grootte, mogelijkheid om muren door te breken, ramen te plaatsen, etc. En dan kan een huis er maar beter heel lelijk uit zien, anders is slopen ook zo zonde.

Eigenlijk zagen we direct de mogelijkheid om van de beneden verdieping een grote woonkeuken te maken. Ook zagen we vrijwel direct dat de oude buitenmuur een mooie brickwall kon worden. Wij zagen het dus helemaal zitten, dit huis moesten we hebben!

In februari 2017 kregen we de sleutel en konden we los met verbouwen. Kees z’n vader is aannemer en mijn vader elektricien, dus we hadden alle middelen in huis. Om de garage bewoonbaar te maken moest er veel gedaan worden aan isolatie en kozen we voor vloerverwarming. De garagedeuren vervingen we voor een grote raampartijen met openslaande deuren, nadat we eindelijk de vergunning rond hadden. Ook aan de achterkant kwamen openslaande deuren naar de tuin en van het kantoortje maakten we een gezellig zithoekje. Onder de oude stuclaag kwam inderdaad een mooie brickwall tevoorschijn en het oude raam plaatsen we er weer terug in, maar dan als decoratie. Het originele raam zat erg hoog, zo hoog dat wij er niet door heen konden kijken en het ook geen mooie hoogte was ten opzichte van de bank.

 

Binnenkijken bij Esther

Binnenkijken bij Esther

Binnenkijken bij Esther

 

We wisten ook vrijwel direct dat we een keuken met kookeiland wilden en dat deze midden in de ruimte moest komen. We kozen voor een greeploze keuken in hoogglans wit met een blad van keramiek in de kleur beton. Een bijzonder detail aan onze keuken is dat het de lijnen van de kasten aan de zijkant doorlopen en zowel het kookeiland als het blad lijkt te zweven.

 

Binnenkijken bij Esther

 

Om het geheel niet te hokkerig te maken, kozen we voor een ronde tafel die Kees zelf maakte van eiken wagonplanken. Het is echt een eyecatcher als je de kamer binnenloopt.

 

Binnenkijken bij Esther

 

De kleuren grijs, wit, beige en zwart zijn de basis voor ons interieur. Ook zie je veel verweerd hout terugkomen, omdat dit voor warmte zorgt. Verder houd ik van een mix van natuurlijke materialen en een combi van warme(wol, schapenvachtjes, hout) en koude materialen(staal en beton). Af en toe experimenteer ik met een beetje kleur, zoals oudroze wat mooi bij de brickwall past.

 

Binnenkijken bij Esther

 

De eerste verdieping was eén grote ruimte met een prachtig balkon/patio waar we direct heel enthousiast van warden tijdens de bezichtiging. Deze ruimte hebben we zelf opnieuw ingericht. We hebben er onze slaapkamer met aangrenzend een badkamer en inloopkast. De loftdeuren maakte Kees wederom zelf van eiken wagonplanken en de basis hielden we wit. We hebben ooit eens op een spierwitte hotelkamer geslapen en dat idee hebben we als gebruikt voor deze verdieping. Op de badkamermuur hebben we betoncire/tadelakt laten aanbrengen en de wagonplanken hebben we weer laten terugkomen in het badkamermeubel.

 

Binnenkijken bij Esther

Binnenkijken bij Esther

Binnenkijken bij Esther

Binnenkijken bij Esther

Binnenkijken bij Esther

Binnenkijken bij Esther

Binnenkijken bij Esther

Binnenkijken bij Esther

 

Ondanks dat we nog veel moeten doen, is dit nu al een heerlijk huis om te wonen. De locatie midden in het centrum is top en het huis voelt echt als een thuis. Het volgende project is de tweede verdieping en de tuin. 

 

Esther blijven volgen? Kijk op haar Instagram: Instagram.com/wonenbyes

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Binnenkijken bij Babette

Babette over haar huis  Ik ben Babette, 39 jaar. Geboren in Brabant, maar inmiddels woon ik alweer bijna 12 jaar in Hilversum. Samen met Kri...

17 jul 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Denise

  Haar accountnaam zegt alles, simpelwit. Hoe veel witte interieurs je ook zult zien, ze zijn zeker niet hetzelfde. Denise liet ruimte om...

10 jul 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Jenny

  Welkom in ons jaren ‘60 huis! Samen met mijn man Sjirk en 2 zoons Job (10) en Hidde (6) woon ik inmiddels alweer 7 jaar in dit fi...

03 jul 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Nathalie

  Wat geeft de doorslag om te verhuizen of niet? Als je huis geweldig is, maakt de locatie dan wat uit? Een geweldig huis heeft ze en laa...

26 jun 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Melanie

  Ze zegt het zelf, Uban Jungle meets Wit wonen! Ze woont in een huis dat helemaal is verbouwd en naar eigen wens is ingedeeld en ingericht....

19 jun 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Ellen

    Ellen over haar huis   Kom binnenkijkenin ons huis! Ik ben Ellen Kramer en ben 54 jaar. Samen met Cees heb ik 2 (inmiddel...

12 jun 2019 Lees verder