Binnenkijken bij Gea

Binnenkijken bij Gea   Binnenkijken bij Gea

Gea’s interieur is een duidelijk voorbeeld van een interieur waarop je niet zomaar een sticker plakt. Het is niet alleen Brocante, het is ook industrieel en moderne lijnen worden ook niet geschuwd. Alles consequent doorgevoerd door haar hele huis, vol passie, dat mag gezegd!

 

Binnenkijken bij Gea   Binnenkijken bij Gea

 

Gea over haar huis:

Ik ben Gea en blog al een aantal jaren onder de naam G-STYLE. Samen met mijn klusgrage man Erwin  en jongste dochter Joëlle woon ik in een dorp dichtbij Groningen. Het is een heel gewone hoekwoning, niet te groot en niet te klein. Met beide dochters in huis was het wel eens behelpen met het opbergen van spullen. Ook omdat we geen zolder hebben maar we hebben ons toch altijd gered met de ruimte die er was.

Erwin maakte bijvoorbeeld de bedden hoger met grote opbergbakken op wielen eronder. Inventief wordt je er in elk geval wel van. In de kamer maakte hij tegen een korte wand van cellenbeton blokken een passende kast met open vakken. Met een stuclaag erop in dezelfde kleur als de wand, werkt dit heel ruimtelijk. In twee vakken zitten steigerplanken wat de al stoere  kast een extra stoer uiterlijk geeft. 

We hebben dit huis van Erwins ouders gekocht en in de loop der jaren helemaal opgeknapt. We wonen hier alweer 21 jaar en de badkamer die we als eerste opknapten, is eigenlijk aan vervanging toe. We willen geen bad weer maar een grote doucheruimte met bankje en een stortdouche. Maar onze jongste wil nog heel graag in bad kunnen dus daar wachten we mee tot ze uit huis is. Plannen genoeg, dus vervelen doen we ons, in de jaren dat ze nog gezellig thuis is, echt niet ;-)

Binnenkijken bij Gea   Binnenkijken bij Gea

Binnenkijken bij Gea   Binnenkijken bij Gea

Binnenkijken bij Gea   Binnenkijken bij Gea

 

 

Computerkamer 

Vanuit de bijkeuken kom je in onze computer-kamer. Ik werk op een laptop maar er staat een groot exemplaar van Erwin. Heerlijk dat deze in een aparte ruimte staat want ik vind het nu niet direct het mooiste om te zien in de woonkamer. Ook hier hebben we de houten vloer, net als in de slaapkamers, grijs geverfd. De wanden wit, qua kleurgebruik hou ik me ook hier aan de tinten : wit, houtkleur, grijs en zwart. Er stond eerst een metalen vakkenkast op een tafel van steigerplanken met zwart geverfd onderstel. Deze had Erwin zelf gemaakt. Met allemaal spullen in bruintinten erin , was het werkelijk een plaatje om te zien vond ik zelf. Helaas weinig bruikbare bergruimte, dus ging de kast naar een andere eigenaar.

In plaats daarvan knapte Erwin een houten lockerkast op. Deze kocht hij in een oude fabriek die ging verhuizen. Hij zag er niet mooi uit in glimmend bruine lak. Toch is ook deze kast ,in het zwart met de oude cijferplaatjes op elke deur, een plaatje geworden. Ben hier heel blij mee en bovendien passen al mijn boeken, Erwin z,n dvd's en nog veel meer dingen er in. Boven de computer hangt een steigerhouten plank op houten steunen. Het kastje met de oude flesjes staat er al een hele tijd, net als de grote ronde bakplaat links op de plank. Voor de rest wisselen de spullen op de plank elkaar met regelmaat af.  Want dat blijft toch leuk om te doen!

Binnenkijken bij Gea   Binnenkijken bij Gea

Binnenkijken bij Gea   Binnenkijken bij Gea

Binnenkijken bij Gea   Binnenkijken bij Gea

 

 

Keuken

Onze keuken zit er nu zo,n elf jaar in en we zijn er nog heel tevreden mee. Zou de keuken aan vervanging toe zijn dan willen we zelf één maken. Liever gezegd, dat zou ik wel willen. Erwin vind het, zoals hij er nu over denkt, prima om alleen de kastdeurtjes te vervangen. Gestucte muren met daartussen deurtjes van vergijsd eiken en daarop een dik betonnen werkblad.  Lekker sober en stoer, ik zie het al helemaal voor me. Een vrouw mag wat te dromen hebben toch  ;-) Tot die tijd is het prima vertoeven in onze huidige keuken, ook ik vind dat hoor! Het werkblad is lekker hoog en op de twee verlaagde stukken aanrecht met daartussen onze brede Boretti fornuis, is het lekker handig snijden en koken. Met de witte kleur hebben we destijds een goede keus gemaakt. Het geeft de keuken een neutrale uitstraling. Helemaal in combinatie met het mat zwarte blad van composiet, welke bovendien erg gemakkelijk is in onderhoud.  Met het toevoegen van grijze potten en oude houten snijplanken past de keuken prima bij de rest van ons interieur.

Op de vloer in de keuken liggen tegels in verschillende bruin tinten. Zo passen ze mooi bij de houten vloer van de kamer waar ze op aansluiten. Ooit hadden we ook hout in de keuken maar de plekken voor het aanrecht werden erg kaal en dat vonden we niet mooi. Vanuit de keuken , loop je de bijkeuken binnen. Daar liggen oude estrikken in verschillende grijs- en bruintinten.  Ze sluiten mooi aan bij de kleuren in de keuken. Verder zijn alle muren en het houtwerk in de bijkeuken wit gehouden. Ook daar houten en grijze accessoires zodat het net als de keuken goed past bij de rest.

Binnenkijken bij Gea   Binnenkijken bij Gea

Binnenkijken bij Gea   Binnenkijken bij Gea

Binnenkijken bij Gea   Binnenkijken bij Gea

 

 

Slaapkamer

Op alle drie slaapkamers hebben we de houten vloeren geverfd met een speciale vloerverf in een mooie warm grijze kleur. Niet te licht en niet te donker. Ik laat hier de voormalige slaapkamer van onze oudste dochter zien . Ze is inmiddels uit huis maar komt hier uiteraard af en toe nog gezellig logeren. De lambrisering van schroten was altijd al roomwit maar de muren erboven heel donkergrijs. Toen ze eruit ging, hebben we alles wit geverfd en witte jaloezien opgehangen. Zo ontstond er samen met de grijze vloer een rustige basis.

De kast werd zwart geverfd en een Franse spiegel ook.  Er zat een bureau aan het voeteneind van haar bed vast, daarvan werd het blad ingekort. Door aan de zijkant een plank met magneten te bevestigen ontstaat een onzichtbare bergruimte. Daar liggen nog alle dvd's en boeken van oudste dame. Op bed ligt een zacht bruine plaid. Verder zorgen het gebruik van hout en het schapenvacht op de vloer voor de nodige warmte in deze kamer.

Binnenkijken bij Gea   Binnenkijken bij Gea

Binnenkijken bij Gea   Binnenkijken bij Gea

Binnenkijken bij Gea   Binnenkijken bij Gea

 

Onze tuin

We noemen onze achtertuin ook wel binnenplaats omdat het helemaal met muren omgeven is. Als afscheiding achter hebben we een muur staan en daar bovenop laten we hedera groeien. Dit geeft een natuurlijke uitstraling aan de muur. Tegen nog een muur klimt ook de hedera waardoor deze helemaal begroeid is. De rest van de muren zijn van roomwit, naar lichtgrijs en vorig jaar naar een donkerder tint grijs gegaan. Deze kleur past zeer goed bij de grote zinken teilen en potten die er staan.

Jaren geleden heeft Erwin een strakke vijver in de tuin gemaakt, deze is door de plaatselijke loodgieter met zink bekleedt. Nog steeds zijn we hier heel blij mee. De vijver is een echte blikvanger voor mensen die voor het eerst bij ons achter het huis komen oftewel ons binneplaats betreden.

Binnenkijken bij Gea Tuin   Binnenkijken bij Gea Tuin

Binnenkijken bij Gea Tuin   Binnenkijken bij Gea Tuin

Binnenkijken bij Gea Tuin   Binnenkijken bij Gea Tuin

 

 

Degene die mijn blog G-STYLE al een aantal jaren volgen, weten dat wij onder andere houden van de industriële stijl.  Vaak zijn we op zoek naar  bijzondere industriële items die goed in ons interieur passen. Dat doen we in winkels, op vlooienmarkten en via Marktplaats, al wordt het steeds lastiger om bijzondere spullen te vinden. We hebben al een aantal mooie vondsten die zomaar niet weer weg gaan. Zoals het metalen kastje met twintig smalle laatjes. Daarin verzamelen we zowel oude houten als metalen drukletters. Ook het zwart verweerde buskruit-vat is een blijvertje, net als de houten kruk met metalen rand en de twee metalen hoedenmallen in verschillende modellen. Stuk voor stuk dingen waarvan je geen tweede ziet.

Ons interieur is in de loop der jaren gegroeid naar een mix van stoer, brocant, sober en industrieel. En niet teveel kleur want dat hebben we allemaal al wel gehad maar nooit tot volle tevredenheid van ons beiden. Een beetje groen in de vorm van planten zou al voldoende zijn maar zelfs dat ontbreekt er maar al te vaak aan. Ik kan me voorstellen  dat er mensen zijn die behoefte hebben aan meer kleur. Voor ons werkt dit echter heel rustgevend en vooral met wat kaarsen aan is het sfeervol genoeg. Met regelmaat komen hier mensen binnen die spullen van me overnemen. Vaak zijn ze blij verrast door de stijl die ze aantreffen. Ze nemen zich vaak voor om vooral ook de rustige kleuren en de sobere stijl toe te passen in hun eigen huis. Nou dat is toch altijd leuk om te horen!

Binnenkijken bij Gea   Binnenkijken bij Gea

Binnenkijken bij Gea   Binnenkijken bij Gea

Binnenkijken bij Gea   Binnenkijken bij Gea

 

Wil je Gea blijven volgen? Volg haar dan op haar blog: G-style-g-style.blogspot.nl

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

ensuite-deuren-kl33.jpg Binnenkijken bij Sabine

  Een visgraat vloer suf? Echt heus absoluut niet! Deze week mogen we binnenkijken bij Sabine en zij heeft zo’n plaatje van een vlo...

17 jan 2018 Lees verder
binnenkijken-overzicht-kl.jpg Jaaroverzicht 2017 - welke i...

‘Wat woon je mooi!... jij ook trouwens... en jij’! We konden dit het afgelopen jaar zo’n 52 keer herhalen want elke week op woe...

03 jan 2018 Lees verder
binnenkijken-bij-birgit-kl.jpg Binnenkijken bij Birgit

  En dan is kerstmis 2017 gewoon alweer voorbij! Misschien heb je wel een ‘derde kerstdag’ gepland en lummel je nog een dagje...

27 dec 2017 Lees verder
bohemian-villa-kl.jpg Bohemian villa

Vorige week was er geen blog van mij, omdat ik toen in het vliegtuig zat opweg naar Indonesie. Inmiddels ben ik er al weer een weekje en wat is h...

21 dec 2017 Lees verder
binnenkijken-bij-suus-woonkamer-kl1.jpg Binnenkijken bij Suus

  Het zou zomaar kunnen zijn dat de naam je bekend voorkomt, we hebben namelijk het interieur van haar vorige huis ook laten zien. Inmiddels...

13 dec 2017 Lees verder
binnenkijken-bij-andrea-woonkamer-kl.jpg Binnenkijken bij Andrea

  Een hele eigen stijl, een badkamer om per direct verliefd op te worden en een aantal gewaagde keuzes die echt te gek zijn! We kijken va...

06 dec 2017 Lees verder