Binnenkijken bij Hilde

Heel veel licht, zachte en krachtigere/warme kleuren gecombineerd en een mix van oud & nieuw. Dát is in het kort het interieur van Hilde. Deze week mogen we bij haar binnenkijken. Lees je mee? 

 

Binnenkijken bij Hilde

 

Even voorstellen

Voor ik je mijn huis laat zien, zal ik me even voorstellen. Hoi. Hilde. Copywriter met voorliefde voor een modern meets vintage-interieur. Wit is mijn lievelingskleur, zonnige terra tinten staan op de tweede plek en groen van planten mag niet ontbreken. Mijn meest dierbare interieuritem is de vintage stoel die onderdeel was van de eerste inboedel van mijn ouders. En het leukste accessoire is kat Moustáki.

  

Binnenkijken bij Hilde

Binnenkijken bij Hilde

Binnenkijken bij Hilde

 

Hallo huis

Voor de liefde van mijn leven verhuisde ik naar Leusden, een dorpje op fietsafstand van de charmante stad Amersfoort. Vanuit ons huurhuis brachten vriendlief en ik uren door op makelaarswebsites en Funda, bekeken behoorlijk wat huizen, maar niks kon ons bekoren.

En toen liep ik bijna letterlijk tegen een huis aan dat door de eigenaar persoonlijk werd verkocht met behulp van een simpel verkoopbord op het raam. Laat mijn blik daar nou precies op vallen tijdens een wandelingetje. Hallo huis!

Hoe dichterbij ik kwam, des te harder mijn hart ging bonken. Dat vrije uitzicht voor én achter, die garage aan huis. Twee van ons belangrijkste wensen op de lijst werden al vervuld. En dan had ik het nog niet eens van binnen gezien.

Ik belde vriendlief, daarna de eigenaar en een behoorlijk aantal keukentafelgesprekken later hadden we het huis gekocht. Klinkt vlot. Ging minder vlot. De eigenaar had geen haast… We startten de gesprekken in januari 2016, sloten de koop ergens in maart en kregen eind oktober van dat jaar de sleutel.

 

Binnenkijken bij Hilde

Binnenkijken bij Hilde

Binnenkijken bij Hilde

  

Inrichting als startpunt voor renovatie

Voordeel van zo’n lang voortraject: ik kon héél goed kon nadenken over de renovatie. Alhoewel, van verbouwen had ik geen kaas gegeten. Van inrichting daarentegen… dat had ik tot in de puntjes uitgedacht. En dat blijkt bijzonder behulpzaam bij het maken van allerlei keuzes.

Mijn tip als je een huis gaat renoveren: vraag je af ‘wat maakt mij heel blij in huis’. En minstens zo belangrijk: waarvan niet? Zo wil ik graag plekjes om in de zon te zitten. Wil ik het interieur makkelijk kunnen omgooien. O, en een tv uit zicht, want die zwarte kijkdoos die elke woonkamer domineert vind ik echt vre-se-lijk lelijk.

Doordat ik mijn interieurplan uitgedacht en -getekend had, konden we onverwachte keuzes tijdens het verbouwen makkelijker maken, was de elektricien blij verrast dat ik zó precies ik wist waar stopcontacten moesten komen en zijn er weinig dingen die we achteraf anders gedaan zouden hebben.

Mag ik 3 dingen in ons interieur met je delen waar ik oprecht nog elke dag blij mee ben? Zo niet, dan toch ;-)

 

Binnenkijken bij Hilde

Binnenkijken bij Hilde

Binnenkijken bij Hilde

Binnenkijken bij Hilde

 

Follow the sun: zon als leidraad

Zoekcriterium voor velen: tuin op het zuiden. Noem me eigenwijs, maar ik wil liever een woonkamer op het zuiden. Dan kun je namelijk in de zomer in je tuin zonnebaden en in de winter in je woonkamer. Word ik happy van.

Dit huis bleek de woonkamer op het zuidoosten en tuin op het noordwesten te hebben. Ook goed. Ik volgde de zon en deelde de woonkamer zo in dat het eerste zonlicht op ons bankstel valt. En de keukenindeling gooide ik om, zodat we de laatste zonnestralen meepikken als we ’s avonds aan tafel schuiven. 

  

Doei lelijk ding: tv uit zicht

Als de Samsung Frame nog niet bestaat (1 jaar na onze verbouwing geïntroduceerd) en je je tv niet continu wilt zien…verbouw je je trapkast tot cinewall.

Ik deelde mijn idee met de aannemer. En hij maakte daarvan werkelijkheid. Vriendlief schilderde het tv-vak zwart, zodat de tv tegen de achtergrond wegvalt, werkte kabels weg in de trapkast. En klaar was onze tv-schuifdeurkast met opbergruimte. Poppetje gezien, kastje gesloten. I like.

     

Binnenkijken bij Hilde

Binnenkijken bij Hilde

Binnenkijken bij Hilde    

 

Laat mij maar schuiven: flexibel interieur

Vriendlief zegt altijd gekscherend: Als ik na het werk de woonkamer binnenstap, weet ik niet hoe die eruitziet.” Zó vaak verander ik de boel nou ook weer niet hoor. Maar lekker schuiven doen wij interior junks allemaal regelmatig, toch?!

En dus kochten we een uitschuifbare eettafel, maakte vriendlief haakjes in het plafond, zodat ik een hanglamp met plafondaansluiting in de hoek de ene keer voor de ene en de andere keer voor de andere muur muren kan hangen, gebruik ik dubbelzijdig tape of kleine spijkertjes in plaats van dikke schroeven met plug omdat je die gaatjes eenvoudig dichtstopt als je een andere collage wilt maken én kwam er (na praten als Brugman tegen vriendlief dat zijn bank nu écht lang genoeg dienst had gedaan) een modulaire bank (met geweldig taartpuntje!) en kwam er onlangs een nieuw bed dat ik op 2 manieren in de slaapkamer kan zetten.

 

Binnenkijken bij Hilde

Binnenkijken bij Hilde

Binnenkijken bij Hilde

Binnenkijken bij Hilde

Binnenkijken bij Hilde

 

Interieurprojectjes op de planning

Ik zou geen echte interieurgekkie zijn als ik geen nieuwe interieurprojectjes in de planning had. Wat op stapel staat: mijn zolderwerkkamer upgraden. En een kaptafel met 3-luikspiegel vinden voor mijn walk in wardrobe. En op mijn wensenlijstje voor het moment dat de woonkamer aan een grondige update toe is: een serre aan de keuken.

 

Hilde blijven volgen? Kijk op: @happy_hildy

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Binnenkijken bij Nancy

  Een nieuwbouwwoning moeilijk sfeervol te maken? Moet je Nancy volgen! Ze creëerde een ontzettend warm, sfeervol en stijlvol interi...

22 jun 2022 Lees verder
Binnenkijken bij Astrid

  Oude houten schuifdeuren, paneelwanden en licht, heel veel licht! Deze week mogen we binnenkijken bij Astrid, kijk mee voor een flinke ...

15 jun 2022 Lees verder
Binnenkijken bij Nancy

  Een voorbeeld van ‘Japandi- Scandi’? Kijk mee, deze week mogen we het interieur van Nancy laten zien in de wekelijkse binne...

16 feb 2022 Lees verder
Binnenkijken bij Peggy

  Er zijn van die interieurs die opvallen, die eruit springen. Zo’n interieur waarbij je meteen denkt ‘oh, zet me neer en we ...

24 nov 2021 Lees verder
Binnenkijken bij Margriet

  Rust en ruimte, ze gingen van stad naar dorp. Hun interieur is een combinatie van hem & haar, de kleuren rustig, de lijnen strak, d...

10 nov 2021 Lees verder
Binnenkijken bij Mona

  Doorkijkjes, je weet wij houden er enorm van. Bij Mona zijn er een aantal en allemaal even sfeervol. De jaren ’30 woning waar zij...

03 nov 2021 Lees verder