Binnenkijken bij Jessica & haar nieuwbouwhuis

Vandaag nemen we een kijkje in het huis van Jessica. Jessica is 24 jaar en leerkracht in het basisonderwijs. Ze geeft les op maandag t/m woensdag en vrijdag geeft ze les aan groep 3. Daarnaast volgt Jessica een onderwijs gerelateerde master. Hiervoor gaat ze bijna iedere woensdagavond naar school. De donderdagen staat Jessica niet voor de klas, maar werkt ze thuis aan haar studie. 

Sinds december 2017 woont Jessica in een nieuwbouwwoning waar volgens haar altijd wel wat te doen is. “Ik vind het heerlijk om in het huis bezig te zijn met van alles en nog wat.” Daarnaast sport ze graag, vind ze het leuk om te handletteren, houd van reizen, spreekt graag met vrienden af en houd met veel plezier haar Instagram-account (@ateachershome) bij.

 

Binnenkijken bij Jessica

 

Ze woont in het nieuwbouwhuis samen met haar vriend Bas, in Culemborg gelegen in Gelderland. Het huis is voor nu prima, groot genoeg voor met z’n twee. Maar of het hun droomhuis is weet ze niet. Maar nu zijn ze er happy en wonen ze met veel plezier hier. Een jaar voordat de oplevering van hun huis wisten ze al dat ze hier kwamen te wonen. Zo hebben ze al die tijd kunnen nadenken over de inrichting. Best lastig want Bas en Jessica verschillen nogal qua smaak.

“We hebben heel veel woonwinkels bezocht en ik heb een hoop inspiratie opgedaan op Pinterest en Instagram. Uiteindelijk hebben we een middenweg gevonden en zijn we helemaal blij met de inrichting van ons huis.
Ik vind ons huis nog niet klaar. Ik ben ervan overtuigd dat dat met de tijd komt. Iedere keer vinden we weer wat nieuws voor in ons huis. Dat vind ik zo leuk aan een eerste koopwoning. Beetje bij beetje wordt het steeds mooier en gezelliger!”

Wat is typisch Jessica?

“Ik ben een heel opgeruimd en gestructureerd type. Voor mij geldt echt: een opgeruimd huis geeft een opgeruimd hoofd. De donderdagen studeer ik thuis. Ik kan pas beginnen als het huis helemaal netjes is. Wanneer het rommelig is, word ik onrustig. Bas is wat minder van het opruimen, maar vindt het wel altijd heel fijn als ik het weer netjes gemaakt heb.”

De stijl van Jessica is Scandinavisch. Licht en strak, daar houdt ze van! Maar haar vriend daarentegen vindt dit wat saai. Om dit te compenseren is er kleur toegevoegd. In eerste instantie groen maar er komen nu ook al wat roze tinten in het interieur voor. De meubels die ze hebben zijn industrieel, dit vinden ze beide gelukkig wél mooi.

Wat is jouw favoriete plek in huis?

“De bank. We hebben een heel grote bank waar we gemakkelijk beide languit op kunnen liggen. Dat is echt heel fijn.
Wanneer het lekker weer is, vind ik onze tuin heel fijn. Deze is precies geworden zoals ik in mijn hoofd had. We hebben een eetgedeelte en een zitgedeelte. Ook hebben we een buitenkeuken. Het is een soort tweede woonkamer.
 

 

Binnenkijken bij Jessica

Haar woonwensen zijn het volgende: ze wil de deur tusssen de hal en woonkamer veranderen. Hier zit nog een standaard deur in van de bouw maar hier wil ze graag een stalen deur in. Verder is de voortuin nog aan de beurt. Het plan is er, nu wachten op het voorjaar!

Het liefst winkeld ze bij Loods 5. Hier loopt ze graag rond en raakt geïnspireerd door alles om haar heen. Haar laatste aanwinst is een geurkaars, niet heel spannend  maar daarvoor kocht ze een IXXI, deze hangt in de hal

Ben je altijd al bezig geweest met interieur?

“Ja! Toen ik nog bij mijn ouders woonde vond ik het al leuk om mijn slaapkamer mooi en gezellig te maken. Als ik dan een tv-avondje hield op mijn slaapkamer stak ik gezellig de kaarsjes aan.”

Heb je nog leuke tips qua woonwinkels/eet&drink/gebouwen?

“Voor iedereen die in de buurt van Culemborg woont: Kado Tante. Een heel leuk interieurwinkeltje waar ze merken verkopen zoals Zusss, HK Living, Madame Stoltz. Echt een aanrader om eens langs te gaan. Ook fijn: het personeel is ontzettend lief en behulpzaam.  

Daarnaast ben ik op het moment dat ik dit schrijf in Kopenhagen. Echt een leuke stad voor interieurliefhebbers.”

Binnenkijken bij Jessica

 

Binnenkijken bij Jessica

Binnenkijken bij Jessica

Binnenkijken bij Jessica

Binnenkijken bij Jessica

 

 

Miranda Kloppenburg
Ook te volgen op: Tintjelichter
Bronnen
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Binnenkijken bij Anke

  Als je haar account opent valt het meteen op, kleur! Haar stijl? Een combinatie van boho/vintage en dat dus qua kleur in een hele fijne...

22 sep 2022 Lees verder
Binnenkijken bij Claudia

    Sobere kleuren een overduidelijke eenheid door het hele huis. ‘Strak-landelijk’, zoals ze zelf zegt en ze heeft nog...

14 sep 2022 Lees verder
Binnenkijken bij Selina

  We vielen als een blok voor haar kinderkamers! Bleek, dat ook de rest van haar huis ontzettend sfeervol is. Deze week mogen we binnenki...

31 aug 2022 Lees verder
Binnenkijken bij Nancy

  Een nieuwbouwwoning moeilijk sfeervol te maken? Moet je Nancy volgen! Ze creëerde een ontzettend warm, sfeervol en stijlvol interi...

22 jun 2022 Lees verder
Binnenkijken bij Astrid

  Oude houten schuifdeuren, paneelwanden en licht, heel veel licht! Deze week mogen we binnenkijken bij Astrid, kijk mee voor een flinke ...

15 jun 2022 Lees verder
Binnenkijken bij Hilde

Heel veel licht, zachte en krachtigere/warme kleuren gecombineerd en een mix van oud & nieuw. Dát is in het kort het interieur van Hil...

20 apr 2022 Lees verder