Binnenkijken bij Joost

Binnenkijken bij Joost 

 

Als er nog iémand is die denkt dat een interieur met designmeubelen een kil en extreem strak interieur is... Joost bewijst je hierbij het absolute tegendeel! Vandaag mogen we bij hem binnenkijken.

 

 

Joost over zijn woning

Welkom in onze jaren ‘50 woning! Ik ben Joost en ik woon samen met Melanie, Bendt en Babs met veel plezier in de creatieve stad Eindhoven. Opgeleid als industrieel vormgever maar zie mezelf nu meer als ruimtelijk ontwerper.

Alweer 7 jaar wonen we in onze eerste serieuze woning. De gedateerde twee-onder-een-kap-woning had veel potentie maar er moest veel gebeuren om het naar onze smaak te krijgen. We hebben alles gestript en gesloopt, behalve de wanden, het dak en de hal pui die intact zijn gebleven. We vielen voor de karakteristieke kenmerken van de woning zoals de open haard, het langwerpige raam aan de zijkant van de woning, de wenteltrap en de houten hal pui met echt jaren ‘50-’60 draadglas.

 

Binnenkijken bij Joost

 

Woonstijl

Ook onze stijl is niet in één stijl onder te brengen maar we houden wel van een redelijk minimalistisch interieur. De basis is zwart-wit gecombineerd met elementen van warm hout. Dit benaderd voor ons de iets wat zakelijke stijl uit de jaren 50. Zowel het exterieur als interieur ademt dan nog dezelfde sfeer uit als deze periode. Ook krijg ik steeds meer groene vingers. Planten zorgen voor rust en voor een gezondere lucht.

 

Binnenkijken bij Joost

Binnenkijken bij Joost

 

Qua inrichting houden we van vintage en design stukken. Meubelen ontworpen en gemaakt met passie en een verhaal. Doordat ik in de design meubelbranche werk neem ik graag stukken mee om uit te proberen of het past in onze woning. (Te) vaak blijft er iets ‘hangen’.

Bijna alle wanden zijn wit. Toch geven we steeds meer wanden een kleur. Zoals een grijsgroene wand in de woonkamer en een zacht roze wand in de slaapkamer. Er zullen vast nog meer gekleurde wanden volgen.

 

Binnenkijken bij Joost
Favoriete plek

Graag zitten we aan de ovale vintage eettafel van Artifort. Ontworpen in de jaren ‘60 door dezelfde ontwerper als de bekende Orange Slice. Een ronde of ovale tafel is beter als er beperkte ruimte is en het is zoveel gezelliger dan een vierkante of rechthoekig tafel. Boven deze tafel hangt een opvallende lamp genaamd de Parachute.

 

Binnenkijken bij Joost

 


Verlichting is sowieso erg belangrijk voor ons in huis. Bijna alles is dimbaar zodat we altijd de juiste sfeer kunnen creëren. Ik combineer graag originele lampen, ieder met een eigen stijl en functie.

 

Binnenkijken bij Joost


Inspiratie

Doordat ik veel inspiratie krijg door Instagram en binnen mijn werk ben ik altijd wel bezig met onze woning. Toch houd ik niet van te grote veranderingen en zoek het meer in detail. Mooie accessoires, een design klassieker, inspirerende boeken of een bijzondere lichtinval. Mijn wishlist is nog vrij lang maar het blijft leuk om te zoeken naar of te sparen voor bijzondere items.

De passie voor een prettige, mooie leefomgeving is mijn hobby en werk. Ik bezoek graag toffe interieurwinkels, conceptstores,  interieurevents, musea en architectuur maar zie ook veel moois gewoon ‘op straat’. Kijk eens wat vaker om je heen en omhoog!

 

Binnenkijken bij Joost

Binnenkijken bij Joost

Binnenkijken bij Joost

Binnenkijken bij Joost

Binnenkijken bij Joost

 


Wil je meer van ons huis zien? Volg me dan op Instagram @joost_bouwman. Op mijn stories laat ik mijn inspiratie zien maar ook het dagelijks leven. See ya!

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Binnenkijken bij Monique

  Wat een lef! Ze hebben zelf een betonnen vloer ‘gelegd’ en wat is het tof geworden! Het hele huis is absoluut een inspirati...

16 jan 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Annemarie

  Ze woont in Frankrijk en heeft een fantastisch interieur. We kunnen er wel meer over vertellen maar je kunt beter gewoon zelf kijken. D...

09 jan 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Esther

  Alle feestelijkheden zijn achter de rug, voor ons een compleet nieuw jaar om in te vullen met de allerleukste interieurinspiratie. Hoe ...

02 jan 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Karin en Ka...

In dit huis zijn wij, Karin en Kars, 12 jaar geleden komen wonen. Wij wonen hier samen met onze hond. Nadat wij vele huizen hadden bekeken en uit...

26 dec 2018 Lees verder
Binnenkijken bij Ferdy en Mi...

  ‘Eclectic chic’, zo noemen ze zelf hun interieurstijl. Daarmee geven ze aan dat er diverse woonstijlen gecombineerd zijn &e...

19 dec 2018 Lees verder
Binnenkijken bij Janine

  Wit, zwart en naturel. Een gewéldige lamp van touw, prachtige luiken en door de authentieke elementen een sfeervol interieur ove...

12 dec 2018 Lees verder