Binnenkijken bij Marieke

Binnenkijken bij Marieke

 

Nieuw met een vintage accent, stoer met een stijlvolle look, niet bang voor donkere kleuren... waarschijnlijk door het vele licht dat ze door die prachtige pui binnen krijgt. Vandaag mogen we binnenkijken bij Marieke!

 

Binnenkijken bij Marieke

 

Marieke over haar huis

Van Australië naar Nederland verhuisd nadat ik bijna 20 jaar was weggeweest. Naast mijn freelance werk als projectmanager in medisch onderzoek, koop en renoveer ik graag huizen, waaronder ons eigen huis waar we nu sinds een paar maanden wonen.  Ik heb een interior design diploma van het Interior Design Institute Australia.

Ik woon samen met mijn Australische man en mijn zoon (11) en dochter (6) in hartje Haarlem, in een herenhuis aan de gracht. Het is een prachtig karakteristiek huis met 6 slaapkamers en 2 badkamers, gebouwd omstreeks 1890 vol met historische elementen. Vanaf het moment dat we binnenliepen vielen we meteen op de prachtige hoge ornamentele plafonds en de historische elementen die bewaard gebleven waren. De originele suite deuren, de trapleuning die over drie verdiepingen volledig intact was, het glas in lood overal, de grote ramen, het gevoel van ruimte. In de woorden van mijn man: ‘this feels grand!’. De keuken was erg klein en we besloten dan ook meteen een flinke aanbouw te realiseren voor een echte woonkeuken. Naar mijn mening is het onmogelijk een aanbouw te matchen bij een historisch huis, en met mijn voorliefde voor de industriële stijl besloot ik al snel een moderne industriële aanbouw te ontwerpen die mooi afstak tegen het traditionele herenhuis. Het mocht vooral niet als een ‘serre’ aandoen, maar het moest echt een leefruimte zijn met een ‘wow’ factor.

Deze aanbouw is al snel mijn favoriete plekje geworden. Ik houd van een keuken waarin je kunt leven, entertainen, gezellig koken en eten – alle belangrijke zaken worden besproken rondom het keukeneiland! Ik houd van de 4m hoogte met de enorme piramidevormige lichtstraat en de natuurlijke lichtinval. De combinatie van het stoere staal, beton, met het klassieke marmer en warm eikenhout. De zithoek met de bakstenen muur is een echte blikvanger en één van mijn favoriete momentjes van de dag is dat half uurtje me-time op mijn blauwe bank in de zon met een drankje, net voordat de kinderen thuiskomen van school.

De blauwe bank kan ik toch zo van genieten! Maanden stad en land afgezocht naar DE perfecte bank om hem bij Homestock Haarlem (300m van ons huis) te vinden. Ik ging erop zitten (hij zat heerlijk) en keek naar het kaartje voor de details. Wat bleek? De bank heet Marieke net zoals ik! It was meant to be! Het was een teken, dat weet ik zeker. Ook geen moment getwijfeld en meteen besteld. En nog steeds helemaal verliefd. 

De rest van het huis ging ook volledig op de schop met een complete renovatie van alle verdiepingen, twee nieuwe badkamers en extra leefruimte door het plaatsen van een gigantische dakkapel op de bovenste verdieping.  In Australië zijn we gewend een privé badkamer te hebben, bij de ouderslaapkamer. Dat vind ik toch zo’n luxe! Dus we hebben wat muren en deuren verplaatst en daardoor echt een luxe spa badkamer aan de slaapkamer vast kunnen creëren. Die badkamer heeft een dubbele inloop douche en twee wasbakken. Nooit meer in de rij voor de douche! Interessant detail: de marmeren tegels in de ouderbadkamer zijn 2.4m hoog. Een bijna onmogelijke opgave voor de tegelzetter die dan ook niet erg blij met me was. Maar het resultaat is prachtig!! Ook hebben we een gigantische inloopkast laten inbouwen en ik waan me elke dag weer in een soort van luxe hotel. Onze slaapkamer is in het donkere Haags Blauw geverfd met super zachte vloerbedekking. Er zijn dagen dat ik het liefst gewoon de hele dag daar bivakkeer.

De badkamer voor de kinderen (met uitzicht op de duinen) heeft een industriële look met een heerlijk ruim ligbad onder het raam en een douche onder de nok. In eerste instantie wilde ik een volledig vrijstaand bad maar uiteindelijk hebben we toch voor half-vrijstaand gekozen om de ruimte beter te benutten. Beide badkamers hebben zwarte kranen en zwart beslag voor de douche deuren wat net dat beetje meer karakter geeft.

Het huis is ruim, met maar liefst 6 slaapkamers. Twee daarvan gebruiken we als kantoor (mijn man en ik werken allebei van huis). Het is heerlijk een eigen plekje te hebben! Ons kleurenschema is overal op elkaar afgestemd. Groenige grijstinten en blauw in het klassieke gedeelte van het huis, spierwit, zwart en grijs in de aanbouw. En alles met elkaar verbonden met prachtige oude eikenhouten vloeren.

Ik volg geen trends en doe waar ik me fijn bij voel. Wel vind ik het belangrijk dat je een plan hebt, een beeld van een gevoel wat je in je huis wilt creëren en je daar aan houdt. Dat je niet zomaar alles bij elkaar haalt wat leuk is, want dan wordt het een circustent. Als ik dan toch mezelf een labeltje moet geven dan zou het zijn: industrial chic vintage. Ik houd van items met een verhaal. Mijn laatste aankoop is een vintage werkbankje van ergens begin vorige eeuw. Ik vind hem prachtig!! Staat overal mooi. Echt klassieke vintage items zijn net als een spijkerbroek, past bij alles. Toen ging ik bij mijn moeder thuis snuffelen en vond ik mijn oude hout met rotan stoeltje. Zo leuk! Even opgefrist met een verfje en kijk – een blikvanger. Net zoals de vintage leren bokshandschoenen van mijn schoonvader die mijn man al jaaaaaaren voor me verstopt had en dat pas realiseerde toen ik bij zo’n zelfde soort (heel duur) paar stond te kwijlen op de antiek markt. Wat plantjes erbij, wat zachte structuren en voilà, bij elkaar staat dit zo leuk! Ik houd van het combineren van vintage items in een modern interieur. En als iets me niet aanstaat probeer ik het eerst te verbeteren met wat ik al in huis heb. Zo heb ik de hangstoel zwart met goud geverfd en nu vind ik hem weer helemaal te gek! 

Als ik advies mag geven dan zou het wel zijn maak een plan en houd je eraan. En doe wat je gelukkig maakt. Tuurlijk maak je onderweg aanpassingen maar geloof in je eigen visie. Het is zo makkelijk afgeleid te raken door het ruime aanbod, meningen van anderen en onzekerheid, maar je moet ervoor waken dat het geen bij elkaar geraapt zootje wordt. Ik had een duidelijke visie voor ons huis. En ondanks alle veranderingen tijdens de renovatie, die visie is voor ons uiteindelijk werkelijkheid geworden en voor ons gevoel wonen we nu echt in een paleisje.

Wil je meer van ons huis zien? Volg me dan op Instagram @whisperingbold. Als je het leuk om wat VOOR en NA foto’s te zien van onze renovatie ga dan naar de story highlights op mijn instagram profiel pagina @whisperingbold. Ik vind het leuk van je te horen!

 

Binnenkijken bij Marieke

Binnenkijken bij Marieke

Binnenkijken bij Marieke

Binnenkijken bij Marieke

Binnenkijken bij Marieke

Binnenkijken bij Marieke

Binnenkijken bij Marieke

Binnenkijken bij Marieke

Binnenkijken bij Marieke

Binnenkijken bij Marieke

Binnenkijken bij Marieke

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Binnenkijken bij Ellen

    Ellen over haar huis   Kom binnenkijkenin ons huis! Ik ben Ellen Kramer en ben 54 jaar. Samen met Cees heb ik 2 (inmiddel...

12 jun 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Geera

     Zwart/wit is een veelgebruikte combinatie in de interieurs van nu maar als je denkt dat het daarmee allemaal een eenheidswo...

05 jun 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Suzan

  Ongedwongen, gezellig en een tikje stoer. Iedereen zal zich meteen welkom voelen in het huis én de tuin van Suzan. Vandaag mogen...

29 mei 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Albertha

    intro           Albertha over haar huis  Mijn naam is Albertha en ik woon met mijn man en drie kinder...

22 mei 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Beccie

  intro   Beccie over haar huis  Wat superleuk dat jullie mee kijken in mijn huis. Ik woon met mijn man en onze hond en kat in het...

15 mei 2019 Lees verder
Binnenkijken bij Linda

  Ze maakte geen alledaagse keuzes voor hun nieuwbouwwoning. Het resultaat is een stoer interieur met een industriële touch. Deze we...

08 mei 2019 Lees verder