De beste opruim-tips voor jouw huis - slaapkamer

Inmiddels hebben we in deze blog-serie al een groot deel van ons huis opgeruimd. Ik ben benieuwd of je er ook echt mee aan de slag bent gegaan. Van de hal tot aan de badkamer zijn besproken. Dus vandaag zijn de slaapkamer met de garderobe kasten aan de beurt.

Het is een feit: bergruimte heb je nooit teveel. De slaapkamer is de plek voor rust en ontspanning en dat bereik je niet met een kamer vol rommel. Goed organiseren en opruimen is het toverwoord voor een fijne slaapkamer en goede nachtrust. Maar hoe creëer je nu die georganiseerde slaapkamer en houd je die netjes?

 

Kasten op kamer-hoogte: 

Bekijk de ruimte, kijk eens goed naar wat waar staat en waar de loze hoeken zijn. Bijvoorbeeld ruimte boven de kasten tot het plafond, die zijn perfect te gebruiken als bergruimte. Maar rommel op de kast is ook geen oplossing.

Mijn advies is om te kiezen voor kamer-hoge kasten en het liefst zo breed mogelijk, je kunt zelfs met standaard kledingkasten de hoek om gaan zodat je bergruimte eindeloos kan worden. Laat kasten op maat maken of ga op zoek naar een kast-systeem waarbij je losse onderdelen kunt bestellen om zo optimaal gebruik te maken van de ruimte. Loze ruimte naast de kast zijn ook op te vullen met kleding-rekken, zorg er dan wel voor dat het rek netjes blijft.

Bij het verbouwen of indelen van een (nieuwbouw) huis is het goed om vroeg na te denken over de indeling van je slaapkamer en je garderobe kasten. De kast in je slaapkamer lijkt vanzelfsprekend maar door een muurtje te plaatsen in je slaapkamer creëer je eenvoudig een luxe inloop-kast. Of je kiest een kleine slaapkamer uit om te gebruiken als kastenkamer. Wat een luxe om hier een aparte ruimte voor te hebben, gegarandeerd voor dagelijks woongenot.

Deel je kasten goed in: op ooghoogte plan je de spullen die je dagelijks nodig hebt en waar je goed zicht op wilt hebben. Helemaal boven of onderin de kast zijn de perfecte plaatsen voor kleding van andere seizoenen of winterdekbedden die je zomers niet nodig hebt. Door je kastruimte zo te organiseren en zeker 2 keer per jaar om te wisselen ontstaat er overzicht voor elke dag.

 

De beste opruim-tips voor jouw huis - slaapkamer

De beste opruim-tips voor jouw huis - slaapkamer 

 

Sierraden:

Geef je sierraden een mooie plek in je slaapkamer. Je kunt ze goed opbergen in ladekasten, mandjes en doosjes. Maar bij een rustige slaapkamer zijn ze juist zo mooi om te laten zien. Hang een kapstokje op voor je kettingen of koop een passpiegel met opberg-kast, hier kan je je sierraden een mooie plek geven en zijn ze 's ochtends bij het aankleden goed te vinden.

De beste opruim-tips voor jouw huis - slaapkamer

De beste opruim-tips voor jouw huis - slaapkamer

 

Onder het bed:

Maak gebruik van de ruimte onder het bed. Het is de ideale opberg-plek voor beddengoed, strandlakens of kleding wat je niet dagelijks nodig hebt. Er zijn bedden die met laden eronder of je koopt hiervoor losse bakken of laden. Zo is alles uit het zicht en je zult versteld staan hoeveel je er kwijt kunt.

De beste opruim-tips voor jouw huis - slaapkamer

 

Achter het bed:

De meeste bedden en boxsprings hebben een standaard of een laag hoofdeinde. Erg handig en origineel zijn de hoofdeinden met bergruimte. Zo kan je zelfs de nachtkastjes weglaten zodat er naast je bed meer ruimte over blijft. Het is een goede plek voor je wekker en je boeken. Wees creatief en maak zelf een hoofdbord van steigerhout of laat er een op maat maken. Als je bed vrij in de ruimte staat kan je ook een lage kast tegen het bed zetten als hoofdeinde. Dat geeft meteen een knus gevoel.

De beste opruim-tips voor jouw huis - slaapkamer   De beste opruim-tips voor jouw huis - slaapkamer

 

Mooie dozen:

Mooie dozen en manden in de kast zijn de oplossing om ondergoed, sokken en kleine spullen in op te bergen. Geef de dozen een label zodat je in een oogopslag kunt zien waar je wat kunt vinden. Plastic kratten zijn ook handig maar ogen toch een stuk minder. Investeer in een vaste serie dozen en manden in de stijl van je slaapkamer.

 

Schoenen:

Schoenen verdienen natuurlijk een mooie plek. Het organiseren van je schoenen scheelt een hoop ochtendstress. Zet ze mooi bij elkaar op een plank, schoenen rek of in dozen in de kast. Zet je ze aan het eind van de dag ook weer netjes terug dan zijn ze altijd terug te vinden. Bij een rustige inrichting kan je je mooiste schoenen ook uitstallen, ze mogen gezien worden!

De beste opruim-tips voor jouw huis - slaapkamer   De beste opruim-tips voor jouw huis - slaapkamer

 

Geniet van de inspiratie en bedenk dat jouw slaapkamer kan gebruiken. Ik ga meteen mijn schoenen uitstallen...

Marije Develing
Ook te volgen op: Maisonbelle.nl
Bronnen
  1. 1.daniella.femina.se
  2. Ikea kast expedit
  3. Etsy
  4. Iheartorganizing.blog
  5. Ikea malm bed
  6. Boligmagasinet.dk
  7. pinterest, bron onbekend
  8. ottomanbench
  9. lefashionimage.blogspot.gr
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Nadenken over een nieuw bed

Een bed is dat ene stuk meubilair waarbij je het je niet kunt veroorloven om op te bezuinigen. Er is niets erger dan een ongemakkelijk bed met ee...

17 jan 2022 Lees verder
5 praktische tips voor het o...

Wil je eens iets anders met de inrichting van de slaapkamer? Het kan na verloop van tijd zo zijn dat je uitgekeken bent geraakt op de kamer. Dan ...

14 jan 2022 Lees verder
Welk matras past het best bi...

Iedereen is anders en dat maakt het kiezen van een passend matras soms ook erg lastig. Wat voor de één een perfect matras is, kan v...

27 dec 2021 Lees verder
Raambekleding voor een slaap...

In je slaapkamer wil je zorgen voor een fijne sfeer zodat je hier goed tot rust kan komen. Slapen en tot rust komen is dan ook heel erg belangrij...

24 nov 2021 Lees verder
Zo geef je jouw slaapkamer e...

Je thuisvoelen is belangrijk. Het thuisgevoel krijg je misschien wel het meeste door het woongemak, de uitstraling en het verleden wat je er hebt...

29 sep 2021 Lees verder
Zo creeer je extra slaapplaa...

   Heb je geen logeerkamer, maar wil je wel logees kunnen ontvangen? Dan moet je op een creatieve manier extra slaapplaatsen cre&eum...

06 sep 2021 Lees verder