De gouden opruimtip voor een perfect opgeruimde slaapkamer!

Zó handig, even wat wegzetten in je slaapkamer. Met de bedoeling daar later even goed naar te kijken natuurlijk maar, later heb je meestal geen zin meer en zo blijft het dan een aantal dagen staan. Meestal is dat het begin van een uiteindelijk hele rommelige slaapkamer en daar wordt niemand vrolijker van. Het eerste dat je ’s morgens ziet als je je ogen opent is rommel, het laatste overigens ook….voordat je je ogen sluit. Wist je dat je minder goed slaapt in een rommelige kamer? Daarnaast staat het natuurlijk ook vreselijk, al die troep in die mooie rustige ruimte. Wil jij je slaapkamer opgeruimd houden? Het zijn maar een paar simpele tips waarmee je slaapkamer altijd netjes blijft.

 

De gouden opruimtip voor een perfect opgeruimde slaapkamer!

 

Opbergruimte in de slaapkamer

Je verliest zó ontzettend veel tijd met het zoeken naar spullen die níet op hun plek liggen. Daarnaast zorgt al die rommel ook voor onrust in je hoofd en lijf, een slaapkamer moet liefst rust uitstralen en ervoor zorgen dat jij ontspannen aan je ochtend-/avondritueel kunt beginnen. Alle spullen die je niet weg wil gooien maar waarvan je nog niet weet waar je ze op moet bergen verdienen een plek! En die plek is niet een stapel of hoek in je slaapkamer. Als het dingen zijn die ook echt in de slaapkamer thuishoren dan heb je dus een opberger nodig. Ooit overwogen om een bed met bergruimte te kiezen? Je kent de bedden met lades voor kinderen/jongeren misschien wel al maar heb je ooit gekeken naar boxsprings met opbergruimte? Een ideale oplossing voor bijvoorbeeld winterdekbedden, winterkleding en -schoenen, dozen met foto’s etc.  Allemaal dingen die je niet elke dag nodig hebt maar die wel érgens moeten liggen. Ben je klein behuisd dan kan dit een absolute topoplossing zijn om je slaapkamer in één klap opgeruimd en georganiseerd te krijgen en te houden.

 

De gouden opruimtip voor een perfect opgeruimde slaapkamer!

 

Tips voor het opruimen van je slaapkamer 

De kunst van het opruimen: het thema wordt hipper en hipper, met boeken die aan dit onderwerp gewijd worden en zelfs met tv-programma’s specifiek over opruimen. Maar wees gerust, een (dure!) opruimcoach is echt niet nodig! Met deze tips houd je zelf gemakkelijke je slaapkamer netjes!

Ongetwijfeld wéét je het natuurlijk: als je elke dag 5 minuten werk maakt van het opgeruimd houden dan hoef je wekelijks helemaal geen uren te reserveren om al die rommel weg te werken. Elke dag de dingen terugleggen op z’n plek scheelt je heel veel ergernis en extra tijd. Maak van de volgende tips een gewoonte en zorg ervoor dat ze je onderdeel van je dagelijkse routine worden:

  • Houd je nachtkastje leeg. Gooi oude tijdschriften bij het oud papier of in een doos als je juist dit exemplaar wil bewaren.
  • Make up berg je op in de badkamer
  • Houd je kledingkast altijd nestjes en overzichtelijk. Kom je iets tegen dat je niet meer denkt te gaan dragen, gooi het meteen weg en prop het niet achter de stapels met shirts voor een andere keer.
  • Zorg dat je vloer altijd leeg en schoon is.
  • Doe gedragen kleding meteen in de was of hang het op als het moet luchten. Laat je niet verleiden als je moe bent om het ‘even’ op een stoel te hangen…….
  • Prop je lades niet vol. Bedenk bij alles wat je erin wil leggen of het je blijft gebruiken of dat je gewoon even snel op zoek bent naar een plekje uit het zicht.
  • Investeer in een kast die van plafond tot vloer gaat en van wand tot wand. Maatwerk kun je zo duur maken als je zelf wil maar levert je uiteindelijk ontzettend veel wooncomfort op. Zo gebruik je elke centimeter van je slaapkamer én heb je meteen een opberger waarin bijna alles een plekje kan krijgen.
  • Dek elke dag je bed netjes op! Wat is er lekkerder om ’s avonds moe en ontspannen in een opgeruimde slaapkamer in je heerlijk opgemaakte bed te kunnen ploffen?

Maak dus vanaf vandaag (!) gebruik van deze tips en zorg voor een opgeruimde slaapkamer en daarmee een opgeruimde geest!

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Slaapkamertrends 2023 deel 1...

Onze slaapkamers blijven vaak langer hetzelfde dan onze woonkamers. In de slaapkamer kiezen we over het algemeen voor tijdloos en basic. Toch zij...

14 mrt 2023 Lees verder
De 3 beste bedden van nu! Sl...

Als je bedenkt dat de gemiddelde mensen maar liefst een derde van z’n leven slaapt, snap je dat een goed bed van essentieel belang is. Slaa...

09 dec 2022 Lees verder
Tip voor studentenkamer of g...

Slaapbanken zijn niet meer wat ze ooit waren, gelukkig! Waren het eerst ietwat lompe en ongemakkelijke tijdelijke luxe uitklapbedden, tegenwoordi...

25 sep 2022 Lees verder
Lekker en gezond slapen – ...

    Leuk! Trends die toch elke keer weer ons prikkelen om wat nieuws te proberen in huis. Als je foto’s van je interieur door d...

13 sep 2022 Lees verder
Zin in een metamorfose? - ti...

Zomerkriebels! Je kijkt dan toch ineens net wat anders naar je interieur, waar of niet? Je kunt een zomers sfeertje neerzetten door kussens te ve...

23 jun 2022 Lees verder
Welk matras past het beste b...

Iedereen heeft andere wensen als het op matrassen aankomt. Maar wist je dat het ideale matras niet alleen afhankelijk is van jouw persoonlijke vo...

13 jun 2022 Lees verder