De hotspots bij Festival Designkwartier in Den Haag

27, 28 en 29 mei vond de 3e editie van het Festival Designkwartier plaats in Den Haag. Wij waren erbij en owh wat hebben we genoten! In de Designkwartier Guide las ik bij het voorwoord 'als het goed is ga je vol verwondering, nieuwe plannen en positieve energie naar huis' en daar is niets teveel gezegd.

Al vroeg vrijdagmorgen togen wij richting de Zeeheldenbuurt in Den Haag, waar je voor een schappelijk prijsje ook nog in de wijk kan staan... Alwaar we gastvrij werden ontvangen door de organisatie van Designkwartier bij Pim coffee and vintage. Hier begon de dag met een meet and greet met een aantal ontwerpers tijdens een presentatie/ontbijt/gettogether.

Festival Designkwartier in Den Haag

Prins Hendrikplein, het hart van Festival Designkwartier.

Festival Designkwartier in Den Haag

Links:Presentatie van Lennarts & De Bruin - Rechts: Een overheerlijk ontbijtbuffet verzorgd door Pim coffee and vintage op de Prins Hendrikstraat.

Festival Designkwartier in Den Haag

Het was een ware belevenis met de ene locatie nog inspirerender dan de andere. Neem nu deze voormalige melkfabriek, nu het woonhuis van Designexpert Mary Hessing (voormalig hoofdredacteur Eigen Huis & Interieur) en opengesteld voor het publiek met het werk van verschillende ontwerpers. 

Festival Designkwartier in Den Haag

In een verstopt hofje wat het ontdekken al waard was, vonden we in een bijzonder verbouwd huisje dit mooie project. Ontwerper Roland Pieter Smit werkt met eerlijke grondstoffen die hun waarde verloren hebben. Zoals dit project Wolwaeren. De dekens worden gemaakt met behulp van mensen met een beperking, die hij vanuit hun eigen kracht laat werken. Bijvoorbeeld een persoon die vanuit een autisme een bepaalde gevoeligheid heeft en daardoor op een meer verfijnde manier te werk gaat dan een persoon met Down. Zo ontstaat er een gevarieerde collectie wollen dekens met een bijzonder verhaal.

Festival Designkwartier in Den Haag

Het huis dat werd gebruikt voor de presentatie was prachtig verbouwd door de architect die daar zijn pied a terre heeft. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals het hout, was er eenheid en verbinding tussen de 2 woonlagen. Het oppervlak van 2 keer 25m2 werd zo optimaal benut.

Festival Designkwartier in Den Haag

Links: Een onderdeel van het project 'Aan tafel' van ontwerper Roland Pieter Smit - Rechts: De bijzondere architectuur van het huisje.

Festival Designkwartier in Den Haag

Bij concept store Bar en Zo hebben we vele leuke interieurideeën opgedaan. Een wand vol schilderijtjes boven je eettafel of kijk nou die fiets boven op de vitrine kast met je mooiste spullen gepresenteert.

Festival Designkwartier in Den Haag

Groen in het interieur blijft een terugkomend thema. En zeg nou zelf het is ook fijn om planten om je heen te hebben. Leuk om ze te centreren zoals hier op een paar planken aan de muur.

Festival Designkwartier in Den Haag

Bij The Fine Store vind je prachtige materialen in stoffen en producten op een duurzame manier gefabriceerd. Een prettige rustige sfeer waar de producten en accessoires mooi in uitkomen.

Festival Designkwartier in Den Haag

Bij de Yurt Store vonden we een bijzondere collectie aan lampen en verrassende interieurproducten. Én een paradijselijke binnentuin waar we hebben genoten van huisgemaakte ice tea en brood met heerlijke smeersels.

Festival Designkwartier in Den Haag

Niet alleen maar ingetogen kleuren maar ook kleurrijke illustraties waren te vinden bij Festival Designkwartier en natuurlijk kwamen we ook deze kaars kandelaars genaamd Tallow tegen van Ontwerpduo. Daar blijven wij verliefd op!

Festival Designkwartier in Den Haag

Vroeg in de morgen waren sommige ontwerpers nog druk in de weer om hun presentatie tot in de puntjes te verzorgen. Mooi ontwerp deze lijsten met het thema groen.

Festival Designkwartier in Den Haag

Bij Taska was de nieuwe collectie te zien in stoffen en kinderkleding wat mooi samenging met de bank van Hay en andere interieurproducten en accessoires.

Festival Designkwartier in Den Haag

De gezellige sfeer van van de buurt het Zeeheldenkwartier in Den Haag. Wat hebben we een fantastische dag gehad vol inspiratie en beleving. Het was een waar cadeau om hier te zijn. Een wijk vol hotspots van winkels en conceptstores en leuke horeca. Een absolute aanrader om hier eens heen te gaan! 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Duurzame woonbeurs – duurz...

We hebben het wel vaker over duurzaam wonen, hoe je slimmere keuzes kunt maken voor je huis én het milieu. Hoe je een comfortabel huis kun...

05 okt 2019 Lees verder
Creative Life: een beurs met...

Mensen die mij wat langer volgen weet ik dat ik graag op pad ga. Ik houd ervan om nieuwe plekken te ontdekken en haal er veel inspiratie vandaan....

09 apr 2019 Lees verder
Badderen op de VT wonen&desi...

Ik was vorige week op de VT wonen&design beurs en nu leek het mij leuk om de komende weken een aantal toppers hiervan uit te lichten. Ik star...

14 okt 2018 Lees verder
Trends

Nou ja, dat kon natuurlijk niet uitblijven; deze blog gaat een beetje over mijn bezoek aan de VT wonen & design beurs in de RAI in Amsterdam....

08 okt 2018 Lees verder
Dutch Design Week 2018

Het jaarlijkse event waar heel design (interieur) minnend Nederland (en ook van daarbuiten) zijn hart op kan halen. Een week vol inspiratie en, a...

17 sep 2018 Lees verder
Tip! Ga je naar de Salone de...

Milaan, de prachtige stad in Italië waar je je ogen uitkijkt als je er rondloopt. Milaan is ook de stad waar elk jaar Salone del Mobile, Mil...

15 apr 2018 Lees verder