De leukste behangtrends voor in de kinderkamer

De kinderkamer is de veilige haven van je kind. Hier slaapt, speelt, en studeert je kind dan ook de komende jaren. Ook zal het er zich terugtrekken wanneer het even tot rust moet komen. De inrichting moet dan ook passen bij de smaak van je kind. 

Gaan ouders een kinderkamer opnieuw inrichten, dan zullen ze vaak als eerste kijken bij het aanbod kinderbedden, stapelbedden en hoogslapers. Dit is natuurlijk de praktische kant, maar de aankleding mag zeker niet vergeten worden.

Hier lees je bijvoorbeeld meer over de leukste behangtrends in de kinderkamer.

 

De leukste behangtrends voor in de kinderkamer

 

Trends voor kinderkamers en behang gaan hand in hand

Ben je benieuwd welke trends er voor het komende jaar op het gebied van behang voor de kinderkamer zijn? Kijk dan eens naar kinderkamer trends in het algemeen. Je ziet dan al snel de trends qua kleuren, prints en materialen overvloeien in de trends op het gebied van behang voor de kinderkamer.

Ben je benieuwd wat de komende tijd de leukste behangtrends voor de kinderkamer zijn? Lees snel verder.

 

Aardetinten en nudekleuren

Waren tot voor kort de felle kleuren een echte trend, nu gaan we terug naar de basis met warme aardetinten en nudekleuren. Denk aan zachte oker en terra kleuren. Ook kleuren zoals diep rood en honing voldoen geheel aan deze trend.
Prima te combineren met een rustige inrichting. Kies je voor een egaal gekleurd behang in een donkere aardetint en betreft het een kleine kamer, dan doe je er goed aan om de andere muren in een lichtere kleur te behangen.

 

Welcome to the jungle

Ben jij een liefhebber van printjes? Dan word je blij van deze behangtrend. Hierbij kun je aan de meest uiteenlopende printjes denken, maar dierenprints en jungledieren op het behang zijn helemaal hip! Nu kun je het heel bont maken en de volledige kamer voorzien van behang met een print.

Visualiseer dan wel of het niet te druk wordt. Je zou er ook voor kunnen kiezen om een of twee wanden van een behangetje met print te voorzien en de eerdergenoemde nude of aardetinten op de andere muren aan te brengen.

  

Warme kleuren

Warme kleuren zijn zeer geliefd omdat ze zo sfeervol zijn. Vooral voor kamers voor wat grotere kinderen zijn rijke en warme kleuren een fantastische aanvulling. Denk aan diepblauw, donkerrood en oker. Wil je op de bohemian toer gaan, of tribal, dan kies je voor hip met hoofdletter H. Een mix van culturen in kleuren, maar ook in overige accessoires.

Kies in dit thema ook eens voor een bloemetjesbehang of behang met planten, ook zeer trendy komende periode. Ook hier geldt weer dat overdaad schaadt. Combineer dan ook een muur met druk bloemetjesbehang met rustige pasteltinten op de anderen muren.

 

Romantiek 

Romantisch behang voor een lieflijke kamer is ook een van de opvallende trends. Het is een thema wat eens in de zoveel tijd terugkomt. Vooral oud roze en koraal zijn basiskleuren. Hierbij mag alles, mits het maar romantisch is. Veertjes, flamingo's en bloemetjes zijn enkele voorbeelden hiervan.

Het romantische thema is heel veelzijdig en is ook prima te combineren met een van de romantisch vormgegeven stapelbedden of hoogslapers. Je zou het namelijk niet denken, maar ook stapelbedden zijn tegenwoordig bijzonder stijlvol vormgegeven.

 

De leukste behangtrends voor in de kinderkamer

 

Waar let je op als je behang gaat kopen?

Behang kopen, dat doe je wel even...of toch niet? Er is namelijk nogal wat keuze op het gebied van behang, en dan hebben we het niet alleen over kleuren en designs, maar ook de manier waarop je het plakt en de samenstelling van het behang. Kies in ieder geval voor een lijmsoort wat past bij het soort behang wat je koopt.

Zwaar behang zoals vinyl behang heeft een veel krachtigere lijmsoort nodig. Je wil immers niet dat je kind de volgende ochtend in een hoogslaper vol behang wakker wordt. Bij veel behangsoorten breng je tegenwoordig de behanglijm aan op de muur en plak je daar het behang op. Bij papierbehang smeer je de banen zelf nog in. Hierdoor heb je wel wat meer ruimte nodig en is een behangtafel erg handig.

Papierbehang beschadigt ook wat sneller, maar is wel weer goedkoper dan de meeste andere behangsoorten. Ben je van plan om over een tijdje weer te behangen, dan kun je best voor papierbehang kiezen. Moet het behang een aantal jaren mee gaan, dan kun je beter kiezen voor vliesbehang of vinylbehang.

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

De complete checklist om je ...

  De kinderkamer zal de komende jaren de veilige haven van je kindje zijn. Sommige ouders laten hun verse baby nog een paar maanden bij h...

06 feb 2020 Lees verder
Ontspullen met kinderen, onm...

Ontspullen met kinderen is onmogelijk! Dit zijn de geluiden die ik om mij heen regelmatig hoor. Kinderen staat volgens velen vaak inherent aan be...

28 feb 2019 Lees verder
Een babykamer die hip is!

Je kent ze wel, van die roze of blauwe babykamers. Maar het kan ook écht anders! Dat zie je terug in deze babykamer bij Nadja. Sinds kort ...

22 aug 2018 Lees verder
5 tips voor de perfecte kind...

Jouw kind, da’s toch het allerleukste kind dat er bestaat? Nou dan, daar wil je dan toch ook de allerleukste kinderkamer voor? Als baby mer...

13 aug 2018 Lees verder
De top 5 kraamcadeau's

Soms lijkt het alsof er een babyboom om je heen is losgebarsten. Ik denk dat iedereen dit wel eens heeft gehad … ja toch? Super leuk natuu...

25 apr 2018 Lees verder
kie-qboo-fun-furniture-for-kids-kl.jpg Kie-qboo! Fun furniture for ...

Laat hun fantasie de vrije loop, prikkel ze en laat ze spelenderwijs leren hun verbeelding te gebruiken. Laat ze zo lang mogelijk kind zijn. Het ...

23 feb 2018 Lees verder