Energie besparen met het dak van de toekomst - zonnepanelen en een sedum dak, kan dat?

Nog niet eens zo héél lang geleden vonden de meeste mensen sedum daken een beetje ‘vreemd’. Dat was leuk voor een huisje in het bos of op de hei maar dat was dan ook dat. Past bij de omgeving daar en veel meer kennis hadden we (nog) niet. Tegenwoordig zien we ze gelukkig steeds meer en kiezen we er ook enthousiast en bewust voor want zo’n tuintje op je dak heeft écht heel veel voordelen. Maar, als je al een sedum dak hebt, kunnen er dan nog wel zonnepanelen op? Of, als je denkt dat je moet kiezen tussen een sedum dak en zonnepanelen, wat is dan de beste keuze? Wil je flink energie besparen met de keuzes voor je dak? Zonnepanelen én een sedum dak, het kan echt!

 

Energie besparen met het dak van de toekomst – zonnepanelen én een sedum dak, kan dat?

 

Wat is een sedum dak? 

Wil je bijdragen aan een betere leefomgeving, de biodiversiteit helpen verbeteren én natuurlijk energie besparen dan is een sedum dak iets voor jouw huis. Je hebt er beslist al eens een gezien, zo’n groen dak. Het dak is dan gedekt met vetplantjes die een extra isolatielaag vormen op je dak. Of jouw dak al geschikt is voor een sedumlaag kun je laten controleren en mocht het nodig zijn kan het aangepast worden zodat je groen licht hebt voor dit type dakbedekking. Jouw eerste vraag is misschien: wat kost een groen dak? 
We leggen je graag eerste de voordelen van plantjes op je dak voor zodat je ziet wat het je oplevert! Je kunt kiezen uit diverse soorten sedum platen, de voordelen blijven hetzelfde:

 

  • Warmte (en geluid) wordt in de zomer geweerd, je sedum dak isoleert. Daarom blijft de warmte in de winter ook langer ín je huis.
  • Sedum beschermt je dak tegen zonlicht waardoor extreme temperatuurverschillen minder invloed hebben op de kwaliteit van je dak.
  • Hoe meer ‘daktuintjes’, hoe groener onze steden weer worden. De opwarming van steden vraagt om mee ‘groene’ keuzes van de bewoners.
  • De biodiversiteit krijgt ook een enorme boost als er meer sedum daken komen. Hoewel we insecten liever niet in onze woning tegenkomen kunnen we niet zonder. Door de verstening van de wijken/steden is er steeds minder ruimte voor insecten. Een sedum dak is een oase voor deze diersoort.
  • Een sedum dak kan tot wel bijna 80% regenwater vasthouden en dat is natuurlijk fantastisch. Al dat regenwater dat niét meteen het riool in gaat is goed voor mens, dier en natuur.

Een dak met groen kan je stookkosten dus enorm beperken. Als je daarnaast kiest voor zonnepanelen op je sedum dak wordt de winst alleen maar groter. Het kan namelijk, een groen dak met zonnepanelen.

 

Energie besparen met het dak van de toekomst – zonnepanelen én een sedum dak, kan dat?

 

Solar & sedum

Is het dubbelop? Denk je dat je moet kiezen voor óf een sedum dak óf een dak met zonnepanelen? Het antwoord op beide vragen is NEE! Je hoeft niet te kiezen, een perfecte groene investering is een dak met solar én sedum.

De voordelen van een groen dak las je hierboven en als je daarbij de voordelen van het hebben van zonnepanelen optelt kom je tot een perfect duurzaam dak. Een perfecte investering voor je woning, een absolute energiebesparende oplossing en de meest complete stap naar de toekomst.

Veel mensen twijfelen of zonnepanelen er nog wel bij kunnen als er al sedum op het dak ligt. Solar Sedum is thuis is dit soort daken en kan je als geen ander uitleggen dat deze twee keuzes elkaar alleen maar versterken. Daarnaast kunnen ze het hele traject, van aanvraag van eventuele subsidies tot het onderhoud, voor je regelen. Ze ontzorgen jou en doen waar zij goed in zijn. Jouw groene dak met zonnepanelen zorgt meteen voor een waardevermeerdering van je woning, je investering is niet alleen voor jou een enorme stap naar duurzamer leven maar is ook een maatschappelijk bewuste keuze. Het dak van de toekomst, zoals we al zeiden. Go green(er), praat erover met je buren en verbeter samen jullie leefomgeving.

 

 

 

 

 

 

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Een thuiskantoor of thuispra...

Steeds meer mensen werken vanuit huis en richten een thuiskantoor in. Fijn, want dat biedt veel voordelen! Toch zijn er ook dingen waaraan je moe...

31 mrt 2023 Lees verder
Hier moet jij op letten bij ...

Online kun je veel bestellen. Niet alleen van Nederlandse webshops, maar ook op buitenlandse sites kun je prachtige artikelen scoren. Denk aan ar...

10 mrt 2023 Lees verder
Stijlvol, handig én essenti...

Een wijnkoelkast is, zoals de naam al doet vermoeden, een type koeling speciaal ontworpen om wijn in te bewaren. Maar waarom is juiste ...

17 feb 2023 Lees verder
3 leuke cadeaus voor moederd...

In mei is het weer moederdag. Dit lijkt nog ver weg, maar voordat je het weet is het weer mei. Kom je altijd met een bosje bloemen en chocolade a...

13 feb 2023 Lees verder
Extra ruimte en meerwaarde -...

Laten we vooropstellen dat als je bv je zolder alleen maar gebruikt voor het bewaren/opslaan van spullen dat dát eigenlijk heel zonde is! ...

08 feb 2023 Lees verder
3x tips om jouw dak te onder...

Je dak goed onderhouden is absoluut aan te raden als je geen lekkages of andere problemen wilt ondervinden. Klinkt verstandig, maar het onderhoud...

03 feb 2023 Lees verder