Geen extra kamer en toch een stijlvolle thuiswerkplek?

Zo staat het nog heel ver van ons bed en zo zitten we met z’n allen thuis aan tafel te werken. Dag na dag en nu al wekenlang. Onze eens zo rustige woonkamer is plotseling veranderd in een soort controlcenter, de eetkamertafel ligt vol laptops, kabels leiden naar elk stopcontact in de buurt en er dreigt een tekort aan zitplaatsen.

 

Geen extra kamer en toch een stijlvolle thuiswerkplek?

 

Hoe lang we nog thuis moeten blijven werken weten we niet. Wat we wél weten is dat het echt zaak wordt eens goed te kijken naar onze huidige werkplek want het hele fenomeen ‘thuiswerken’ kon wel eens onderdeel worden van het ‘nieuwe normaal’. Er zitten écht veel voordelen aan meer thuis kunnen werken en niet elke dag het verkeer in hoeven.

Heb je geen extra kamer en herken jij je wel in hierboven geschilderd voorbeeld? Veeg voor een half uurtje eens alles van je eettafel en lees nog even door! Maak een plan voor een stijlvolle werkplek, ook als je géén extra kamer in je huis beschikbaar hebt.

 

Woonoplossingen voor je thuiswerkplek

We snappen best dat je nu misschien niet meteen enthousiast wordt van een investering. Het is fijn als je bepaalde functies in huis kunt combineren met elkaar. Een fijne thuiswerkplek die niet te duur is, het kan echt! Er zijn legio woonoplossingen te bedenken voor je thuiswerkplek, al heb je er soms wel een extra ruimte voor nodig.

Wij focussen ons vandaag op de eetkamertafel. Dacht je al een tijdje na over een nieuwe eetkamertafel? Dan zal de behoefte nu ineens groter zijn dan ooit. Zoals eerder gezegd, wie weet hoe lang je nog aan deze tafel moet werken. En wie weet, als je weer welkom bent op kantoor, zijn er toch een aantal dagen dat je toch nog steeds thuis mag werken.

Tijd om vooruit te kijken dus. Eettafels van Furnea moet je écht even meenemen in je jacht naar dé ultieme eettafel.

Zoek je een eettafel die tegen een stootje kan? Een uitschuifbare eettafel die je meer ruimte biedt? En dan natuurlijk het liefst een betaalbare eettafel. Een investering die je interieur mooier maakt, het ruimteprobleem oplost én het thuiswerken comfortabeler maakt.

 

Geen extra kamer en toch een stijlvolle thuiswerkplek?

 

Werken aan de eettafel, waar moet je op letten?

Natuurlijk is een échte goede werkplek van meer dingen afhankelijk dan van alleen een toffe tafel, dat snappen wij ook. Het is vooral zaak dat je goed kunt zitten, dat je niet constant krom/voorovergebogen zit, dat je benen niet constant dubbel zitten en dat je vrij kunt bewegen met je armen.

Heb je voldoende licht boven je eettafel als je er zit te werken? Ook als het buiten wat donkerder is? Een tafellamp of minimalistische bureaulamp is een must! Dus wanneer je zit te werken aan een eettafel, let dan goed op deze dingen.

Mocht je nog spullen nodig hebben om een verantwoorde werkplek te kunnen creëren, dan mag je je baas daar zeker naar vragen! Wellicht kun je je bureaustoel ophalen als het thuiswerken. Neem dan ook direct je voetenbankje en je schermverhoger mee. Wordt thuiswerken een definitief iets, dan is je werkgever je eerste aanspreekpunt.

Zij moeten/willen/zullen je helpen en daar waar nodig financieel ondersteunen. Een goede werkplek voor jou is namelijk ook in hun voordeel. Verder kun je natuurlijk zelf op zoek gaan naar mooie opbergdozen die praktisch zijn én leuk staan in je interieur. Trakteer jezelf eens per week op een vers boeket bloemen bij de plaatselijke bloemist.

Loop daarheen als het kan, zo kun je een frisse neus halen én je benen strekken in één moeite. Het is een bijzondere periode, je moet goed voor jezelf zorgen. Thuiswerken betekent dan ook dat jij dus bepaalt hoe de arbeidsomstandigheden zijn. Als een nieuwe vaas met wekelijks verse bloemen ervoor zorgt dat jij in een fijne werksfeer zit en productiever bent, doe dat dan vooral!

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hoe weet je of je werkplek t...

Level up, vitaal productief zijn. Zo kun je meer bewegen op je thuiswerkplek. Zoals velen zitten wij ook nog steeds thuis te werken. Inmiddels d...

13 apr 2021 Lees verder
Tips voor een warme werkkame...

Was het op 5 februari ‘Warme truien dag’? Het is deze hele week warme truien dag! Winter zoals winter moet zijn viel over ons land en...

08 feb 2021 Lees verder
Zo maak je de ideale thuiswe...

Thuiswerken is inmiddels de norm geworden en we hopen dat jij ook een fijne thuiswerkplek hebt. Elke dag aan de keukentafel werken kan voelen als...

27 jan 2021 Lees verder
5 tips voor het creeren van ...

Werk je graag thuis? Dan heb je geluk. Want door de nieuwe corona-maatregelen moet bijna heel Nederland hieraan geloven. Voor de een is dit makke...

04 jun 2020 Lees verder
Een werkkamer op zolder inri...

  Heb je een nieuw huis gekocht, of ben je begonnen als zzp’er? Dan wil je misschien een handige werkplek voor jezelf inrichten in ...

02 mei 2019 Lees verder
Back to work! Is je thuiswer...

  Ook als je al een werkplek thuis hebt, lees gerust nog even mee. Voor wie er nog geen heeft en het de hele vakantie heeft uitgesteld, h...

31 aug 2018 Lees verder