Grote slaapkamer inrichten: 11 tips voor een fijne slaapkamer

Waar een kleine slaapkamer inrichten een lastige opgave kan zijn door de beperkte ruimte, geldt dat ook voor de gelukshebbers van een grote slaapkamer. Naast een bed kan je meerdere spullen kwijt in je slaapkamer, maar Hoe zorg je ervoor dat z’n grote ruimte rustig en gezellig blijft? We geven je 11 tips om je grote slaapkamer in te richten. 

 

#1 Een kingsize bed 

https://www.mydomaine.com/bedroom-layout-mistakes   https://www.elledecor.com/design-decorate/room-ideas/g596/36-things-bedroom-needs/   https://www.fonq.nl/inspiratie/tips-advies/slaapkamer-inrichten-met-deze-5-tips-maak-je-het-sfeervol/1525/

Je hebt een grote ruimte. Gebruik die ruimte ook. Een kingsize bed is niet alleen heerlijk om op te slapen, het zorgt er ook voor dat de ruimte wat gezelliger wordt. In z’n bed van minimaal 180cm breed heb je daarnaast ook minder last van elkaars warmte en gedraai. Probeer nog 60 cm rondom het bed vrij te houden, zo kan je er nog makkelijk omheen lopen. Heb je een smaller bed en genoeg ruimte over? Kies dan voor leuke nachtkastjes om de ruimte wat op te vullen. Maak het helemaal af met een groot lits-jumeaux dekbed en grote donzen kussens met het en daar wat sierkussens. 

 

#2 Een groot hoofdbord

Kies voor een eye-catching hoofdbord om de focus in de ruimte te leggen op het bed. Hoofdborden zijn verkrijgbaar is alle denkbare stijlen zoals Bohemian, Vintage, klassiek of zelfs retro. Deze kleine verandering kan al een groot effect hebben. 

 

#3 Werk met laagjes

Maak van je bed letterlijk een droomplek door te werken met laagjes. Leg voor je hoofdkussens een tweetal of viertal sierkussens. Tussen de 2 en 6 kussens schijnt het ideale aantal te zijn. Gebruik spreiden van verschillende kleuren en materialen om nog meer warmte te creëren. 

 

#4 Opgeruimde en rustige slaapkamer


Natuurlijke tinten zorgen voor rust en ruimte in je slaapkamer. Denk aan witte, blauwe, groene of gele tinten. Ook een opgeruimde slaapkamer zorgt voor rust in je hoofd. Leg die kleren die over de stoel hangen maar in een andere ruimte. Je slaapkamer is om te slapen. Door een rustige omgeving te creëren associëren je hersenen je slaapkamer sneller met slaap. Tv’s, smartphones en andere elektronica zijn dan ook een no-go. 

 

#5 Natuurlijke materialen 

Om die witte of grijze ruimte wat meer sfeer te geven kan je gebruik maken van natuurlijke materialen. Denk aan een rotan stoel, een houten kast of zelfs een houten bedframe. Dat geeft een warme look aan je slaapkamer. Kijk bijvoorbeeld eens bij Ikea.

 

#6 Positie van je bed

Door het bed of je boxspring wat van de muur af te zetten oogt de kamer wat luxer. Wil je dat de focus op je bed ligt. Zet dan het bed zelfs in het midden van de slaapkamer. Slapen, daar gaat het uiteindelijk allemaal om.

 

#7 Kleden op de grond 

Naast een heerlijk zacht gevoel geven kleden en tapijten meer diepgang aan een ruimte. Zorg dat het wel breed genoeg is, zodat het ook onder je nachtkastjes uitkomt. Heerlijk zacht ook als je uit bed stapt. 

 

#8 Bankje bij het voeteneind

Nee geen bank om op te zitten, maar gewoon een leuk houten bankje met een paar leuke accessoires erop. Voor het minimalistische effect kan je het ook gewoon leeg laten natuurlijk. Een rieten mand doet het ook erg goed.

 

#9 Grote stijlvolle kasten

Een grote garderobe kast die aansluit met het plafond maakt de ruimer wat gezelliger. Kies wel een tint die bij de rest van de slaapkamer aansluit om rust te creëren. Wil je groots uitpakken? Ga dan voor een inloopkast.

 

#10 Maak een leeshoekje in je slaapkamer

Je kan natuurlijk een leuke kaptafel in de hoek van de slaapkamer zetten. Toch ben ik meer van de rust in de slaapkamer. Een leeshoekje past daar perfect bij. Wees uniek, kies voor een schommel, hangstoel met een grote plant en een bijzettafeltje. Love it!

 

#11 Kies een thema

Wil je eens iets helemaal anders? Kies voor een thema in je slaapkamer. Bijvoorbeeld Urban-jungle, hotel-chic, zwart-wit of toch Ibiza. wat je ook kiest, je maakt het jezelf een stuk makkelijker met inrichten. 

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Tip voor studentenkamer of g...

Slaapbanken zijn niet meer wat ze ooit waren, gelukkig! Waren het eerst ietwat lompe en ongemakkelijke tijdelijke luxe uitklapbedden, tegenwoordi...

25 sep 2022 Lees verder
Lekker en gezond slapen – ...

    Leuk! Trends die toch elke keer weer ons prikkelen om wat nieuws te proberen in huis. Als je foto’s van je interieur door d...

13 sep 2022 Lees verder
Zin in een metamorfose? - ti...

Zomerkriebels! Je kijkt dan toch ineens net wat anders naar je interieur, waar of niet? Je kunt een zomers sfeertje neerzetten door kussens te ve...

23 jun 2022 Lees verder
Welk matras past het beste b...

Iedereen heeft andere wensen als het op matrassen aankomt. Maar wist je dat het ideale matras niet alleen afhankelijk is van jouw persoonlijke vo...

13 jun 2022 Lees verder
5 tips om je slaapkamer geze...

Een slaapkamer bestaat natuurlijk uit meer dan alleen een bed en kledingkast. Voor velen is een slaapkamer niet alleen een plek om te slapen, maa...

20 mei 2022 Lees verder
De gouden opruimtip voor een...

Zó handig, even wat wegzetten in je slaapkamer. Met de bedoeling daar later even goed naar te kijken natuurlijk maar, later heb je meestal...

25 apr 2022 Lees verder