Hoe blijft je tuin mooi tijdens je vakantie? Zo maak je je tuin vakantie-proof.

De vakantie is in regio zuid is losgebarsten! De zomer kan met een rotgang worden genoten want de andere regio’s volgen snel! Ga je op vakantie? Dan ben je misschien al druk met het maken van lijstjes en andere voorbereidingen? Een ding om rekening mee te houden is je tuin. Daar heb je de afgelopen tijd zo veel tijd in geïnvesteerd om ‘m goed te verzorgen en te laten groeien en bloeien tot wat hij nu is. Het zou toch zónde zijn om in een woestenij terug te keren na je vakantie? Maak je geen zorgen, er zijn genoeg dingen die je zelf kunt doen om je tuin zo mooi mogelijk te houden tijdens je vakantie. We geven je een aantal tips zodat je tuin ‘vakantie-proof’ is voordat je naar je vakantieadres vertrekt!

 

Hoe blijft je tuin mooi tijdens je vakantie

 

Bereid je tuin voor op de zomervakantie

Wil je terugkeren in je tuin zoals je ‘m achterlaat? Wil je ook na je vakantie nog genieten van een groene oase waar het goed toeven is in je vrije tijd? Welke maatregelen moet je nemen, hoe bereid je je tuin voor op de zomervakantie?

  • Regel een goede buur! Zeker als het heel warm wordt hebben je bloemen en planten extra aandacht én verzorging nodig. Vraag hen om regelmatig je tuin en potplanten water te geven. Als zij dat voor jou willen doen, doe jij dat natuurlijk met liefde voor hen tuin als zij op vakantie gaan. Wat als je nou geen goed contact hebt met de buren of als ze zelf ook in die periode op vakantie gaan? Een wateringssysteem kun je instellen zodat het op de door jou ingestelde tijdstippen zal gaan sproeien. Hartstikke handig!
  • Zet al je potten en plantenbakken bij elkaar zodat je plantenoppas sneller klaar is met het watergeven. Zet ze liefst ook in de schaduw. Voor potten en bakken kun je misschien een wateringssysteem maken met omgekeerde petflessen? Knip de bodem eruit en zet ze met de ‘tuit’ in de aarde. Vul de fles met water zodat de plant gewoon altijd water kan vragen….en krijgen.
  • Zet de dag vóór je vakantie de tuinberegening nog een tijdje aan. Laat ‘m gerust een paar uurtjes lopen zodat je tuin een flinke portie water krijgt en de buurvrouw/-man niet meteen de eerste dag in actie hoeft te komen.
  • Ben je van plan om nieuwe planten te poten? Wacht daar dan zeker mee tot ná je vakantie. Nieuwe aanplant hebben dagelijkse aandacht nodig, daar heb je tijd voor als je weer terug bent.
  • Maai je gazon maar maai het niet te kort! 3 tot 5 cm is kort genoeg! Te kort gras loopt het risico te verbranden en niet alleen dat, te kort gras biedt ook geen bescherming meer aan de ondergrond. De verdroging kan dus verder gaan dan alleen je gras.
  • Wiedt je onkruid. Daar heb je misschien helemaal geen zin, zo’n extra taak voor je vakantie, maar je gaat er achteraf blij mee zijn. Het is nóg vervelender om uitgerust thuis te komen van je vakantie en een oerwoud aan onkruid aan te treffen. Het kan ontzettend hard gaan zoals je wel weet.
  • Heb je een vijver met vissen? Span daar dan gaas overheen. Er is nu niemand thuis om de buurtkat in de gaten te houden en weg te jagen. Zonde als hij/zij de buik vol kan eten met verse vis en jou bij thuiskomst een lege vijver aantreft.
  • Tuinmeubilair dat los staat kun je het beste even opruimen. Mocht er een zomerse storm komen dan waait niet alles door je tuin, met alle mogelijke gevolgen van dien. 

 

Hoe blijft je tuin mooi tijdens je vakantie

 

Vakantie in eigen tuin

Meer dan dit kun je niet doen. De natuur gaat z’n gang en als je thuiskomt ben je uitgerust en kun je weer met frisse moed een en ander terugsnoeien als het hard gegroeid is. Beter dat dan een woestijn achter je huis. Van belang is het water, de rest komt later. Een dagje tuinieren en de rest van je vakantie kun je vieren in eigen tuin. Win-win!

Geniet van je vakantie!

Bronnen
  1. Intratuin.nl
  2. Tuinseizoen.com
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Genieten van een groen gazon...

Veelgehoorde woordgrapjes deze zomer, we gaan naar Gardenia, verblijven een aantal weken in Tuinesië, strekken ons uit op Playa del Balconia...

28 jul 2020 Lees verder
Zo houd jij je gazon in uits...

Wanneer de zomer aanbreekt en de zon zich weer vaker laat zien, ondervinden niet alleen mens en dier hier zo nu en dan hinder van, maar krijgt oo...

15 jul 2020 Lees verder
Summervibes! Geen zomer zond...

In het vroege voorjaar gaan we naarstig op zoek naar de zon. Daar waar maar éven de zon in onze tuin of op ons balkon staat zetten we graa...

14 jul 2020 Lees verder
Snel een tuinhuisje in je tu...

Wiehoe! Zomer is ‘aan’ en dat zullen we weten ook! Meteen de eerste week een hittegolf op de agenda dus tijd voor aangepaste arbeid! ...

23 jun 2020 Lees verder
5 onmisbare items voor in de...

De zomer komt eraan! We hebben al heerlijk kunnen genieten van lekker weer, maar er komen nog veel meer dagen aan. Tijd dus om jouw tuin helemaal...

22 jun 2020 Lees verder
4 Tips voor het inrichten va...

Ben je van plan om je badkamer aan te pakken? Dan heeft Mastello vier mooie tips voor je op een rij gezet. Het inrichten van je nieuwe badkamer i...

17 jun 2020 Lees verder