Hoe blijft je tuin mooi tijdens je vakantie? Zo maak je je tuin vakantie-proof.

De vakantie is in regio zuid is losgebarsten! De zomer kan met een rotgang worden genoten want de andere regio’s volgen snel! Ga je op vakantie? Dan ben je misschien al druk met het maken van lijstjes en andere voorbereidingen? Een ding om rekening mee te houden is je tuin. Daar heb je de afgelopen tijd zo veel tijd in geïnvesteerd om ‘m goed te verzorgen en te laten groeien en bloeien tot wat hij nu is. Het zou toch zónde zijn om in een woestenij terug te keren na je vakantie? Maak je geen zorgen, er zijn genoeg dingen die je zelf kunt doen om je tuin zo mooi mogelijk te houden tijdens je vakantie. We geven je een aantal tips zodat je tuin ‘vakantie-proof’ is voordat je naar je vakantieadres vertrekt!

 

Hoe blijft je tuin mooi tijdens je vakantie

 

Bereid je tuin voor op de zomervakantie

Wil je terugkeren in je tuin zoals je ‘m achterlaat? Wil je ook na je vakantie nog genieten van een groene oase waar het goed toeven is in je vrije tijd? Welke maatregelen moet je nemen, hoe bereid je je tuin voor op de zomervakantie?

  • Regel een goede buur! Zeker als het heel warm wordt hebben je bloemen en planten extra aandacht én verzorging nodig. Vraag hen om regelmatig je tuin en potplanten water te geven. Als zij dat voor jou willen doen, doe jij dat natuurlijk met liefde voor hen tuin als zij op vakantie gaan. Wat als je nou geen goed contact hebt met de buren of als ze zelf ook in die periode op vakantie gaan? Een wateringssysteem kun je instellen zodat het op de door jou ingestelde tijdstippen zal gaan sproeien. Hartstikke handig!
  • Zet al je potten en plantenbakken bij elkaar zodat je plantenoppas sneller klaar is met het watergeven. Zet ze liefst ook in de schaduw. Voor potten en bakken kun je misschien een wateringssysteem maken met omgekeerde petflessen? Knip de bodem eruit en zet ze met de ‘tuit’ in de aarde. Vul de fles met water zodat de plant gewoon altijd water kan vragen….en krijgen.
  • Zet de dag vóór je vakantie de tuinberegening nog een tijdje aan. Laat ‘m gerust een paar uurtjes lopen zodat je tuin een flinke portie water krijgt en de buurvrouw/-man niet meteen de eerste dag in actie hoeft te komen.
  • Ben je van plan om nieuwe planten te poten? Wacht daar dan zeker mee tot ná je vakantie. Nieuwe aanplant hebben dagelijkse aandacht nodig, daar heb je tijd voor als je weer terug bent.
  • Maai je gazon maar maai het niet te kort! 3 tot 5 cm is kort genoeg! Te kort gras loopt het risico te verbranden en niet alleen dat, te kort gras biedt ook geen bescherming meer aan de ondergrond. De verdroging kan dus verder gaan dan alleen je gras.
  • Wiedt je onkruid. Daar heb je misschien helemaal geen zin, zo’n extra taak voor je vakantie, maar je gaat er achteraf blij mee zijn. Het is nóg vervelender om uitgerust thuis te komen van je vakantie en een oerwoud aan onkruid aan te treffen. Het kan ontzettend hard gaan zoals je wel weet.
  • Heb je een vijver met vissen? Span daar dan gaas overheen. Er is nu niemand thuis om de buurtkat in de gaten te houden en weg te jagen. Zonde als hij/zij de buik vol kan eten met verse vis en jou bij thuiskomst een lege vijver aantreft.
  • Tuinmeubilair dat los staat kun je het beste even opruimen. Mocht er een zomerse storm komen dan waait niet alles door je tuin, met alle mogelijke gevolgen van dien. 

 

Hoe blijft je tuin mooi tijdens je vakantie

 

Vakantie in eigen tuin

Meer dan dit kun je niet doen. De natuur gaat z’n gang en als je thuiskomt ben je uitgerust en kun je weer met frisse moed een en ander terugsnoeien als het hard gegroeid is. Beter dat dan een woestijn achter je huis. Van belang is het water, de rest komt later. Een dagje tuinieren en de rest van je vakantie kun je vieren in eigen tuin. Win-win!

Geniet van je vakantie!

Bronnen
  1. Intratuin.nl
  2. Tuinseizoen.com
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Let’s go outside! Picknick...

Hoezo even snel een bammetje in een zakje proppen en gaan? Natuurlijk niet! Een picknick vraagt echt wat meer voorbereiding, daar wil je toch zek...

15 aug 2019 Lees verder
Zomergast-blog, zomerse gast...

Karin is een creatieve duizendpoot en we zouden haar voor diverse dingen kunnen vragen maar, aangezien het zomer is lag er één them...

07 aug 2019 Lees verder
Je omgeving gezelliger met w...

Bij inrichtingen denken de meeste mensen meteen aan hun interieur, alles in huis en vooruit... soms ook tuin. Het inrichten van eigen woonomgevin...

01 aug 2019 Lees verder
Bankjes van bamboe! Zomers z...

Heel Nederland in de vakantiemodus, wat een heerlijke tijd is dat toch. Iedereen is gemoedelijker en we proberen alles zo veel mogelijk buiten te...

24 jul 2019 Lees verder
De ondergrond van kunstgras,...

Dag bewerkelijk en immer dor gazon! Hallo nieuwe kunstgrasmat! Als je de gemiddelde Nederlandse tuin, of openbare veldjes, bekijkt dan is je besl...

18 jul 2019 Lees verder
5 tips voor een mooie tuin

Het is volop zomer, tijd om te genieten van het prachtige weer! En waar kan je meer genieten van de zonnestralen dan in je eigen tuin? Je wil nat...

15 jul 2019 Lees verder