Hoera, je gaat verhuizen! Hoe verhuis je je dierbare spullen zo veilig mogelijk?

Heb je ein.de.lijk je droomhuis gevonden en was je ook daadwerkelijk de winnende bieder? (Mensen, wat een gedoe is dat toch tegenwoordig?!) Van harte gefeliciteerd, je kunt gaan inpakken want je gaat verhuizen! Nou zul je je verbazen over de hoeveelheid spullen die je in huis hebt en is dit hét moment om al een groot deel op te ruimen. Wat je niet meer gaat gebruiken of wilt bewaren kan weg. Dat scheelt ook weer bij het verhuizen, wat je niet hoeft neem je niet mee zeg maar. We hebben een aantal tips voor je om de spullen die je wél mee wilt nemen en je dierbaar zijn goed in te pakken en zo veilig te kunnen verhuizen. Zij die hun verhuizing uitbesteden kunnen nu beter gaan Googlen naar een goed verhuisbedrijf, deze tips zijn voor de DIY-verhuizers!

 

Sleutel

 

Verhuizen doe je zo!

Een verhuizing vraagt om een plan, echt waar. Denk niet dat je een week van tevoren wel even alles in dozen ‘gooit’. Daar ga je spijt van krijgen. Om je verhuizing zo veilig mogelijk te laten verlopen, zonder tranen om schade achteraf, hebben we een aantal verhuistips voor je op een rijtje gezet. Zo overzichtelijk mogelijk verhuizen doe je zo:

 

  • Zware voorwerpen gaan in kleine dozen, lichte voorwerpen in grote. Een grote doos met linnengoed is nog te tillen, een grote door met boeken wordt al een hele kluif. Daarom dus.
  • Wikkel je tv, schilderijen en andere kwetsbare items in een verhuisdeken! Vervoer ze voorzichtig maar zelfs als je heel erg goed uitkijkt kan er nog een ongelukje gebeuren. De zachte verhuisdeken zorgt voor een extra buffer.
  • Als je je gehuurde busje vol gaat laden, zet dan de dozen met de zware items onderop en daar kunnen dan de dozen met lichte items bovenop. Dat klinkt heel logisch maar zet het er maar op voor de zekerheid, of zet alle zware dozen bij elkaar en alle lichte ook. Zo is het voor iedereen, alle hulptroepen, meteen duidelijk. Daarnaast is het heel belangrijk dat je een verhuisauto of busje met beleid vult. Zwaar komt voorin de laadruimte, het lichte verder naar achteren. Dat is voor de veiligheid, het evenwicht is dan beter verdeeld.
  • Maak je dozen vol anders gaat alles schuiven. Vul lege ruimtes eventueel op met handdoeken of oude kranten.
  • Help hulptroepen en label alles! Zet erop in welke ruimte je de doos wilt hebben om te voorkomen dat je de eerste dagen na de verhuizing nog met dozen loopt rond te sjouwen.
  • Plak je dozen góed dicht! Neem die taak serieus en tape voor de zware items ook alle naden en randen van de doos. Daar komt vaak de meeste spanning op te staan dus is het zaak daar wat extra stevigheid aan te brengen.
  • Breekbare delen kun je het beste bundelen. Kopjes bijvoorbeeld pak je allemaal apart in en stapelt er dan een paar op elkaar om vervolgens die stapel nog eens stevig in de pakken in papier. Borden kun je het beste op hun zijkant in de krat of doos vervoeren met eronder en erboven een flinke dot papier of een laagje handdoeken of een overgebleven verhuisdeken.
  • Meubels bescherm je ook het beste met bubbelfolie of verhuisdekens. Dat om te voorkomen dat ze krassen of andere beschadigingen oplopen tijdens het in- en uitladen.

 

 

Relaxt verhuizen

Als je de voorbereidingen goed aanpakt is het op de dag van het verhuizen een kwestie van lezen en logisch nadenken. Zo kan verhuizen heel relaxt zijn. Verdeel ook de taken vooraf zodat niet alle hulptroepen, enthousiast als ze zullen zijn, zich allemaal op hetzelfde storten en ze elkaar in de weg zullen lopen.

Succes met de verhuizing en veel geluk in je nieuwe woning!

NOTE:  van de verhuisdekens kun je naderhand nog toffe items maken voor in je huis! Ze worden vaak gebruikt om kussens van te maken maar ook als plaid voor op de bank, al dan niet voorzien van een extra bandje of sierrandje!

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hier moet je op letten bij h...

Er zijn allerlei soorten deursloten verkrijgbaar, waarbij de meeste sloten als cilinderslot zijn uitgevoerd. Deze sloten zijn onder meer beschikb...

14 okt 2020 Lees verder
Woning kopen? Houd rekening ...

Bij het kopen van een huis wordt vaak geen rekening gehouden met de bijkomende kosten. Dit bedrag kan flink oplopen en moet vaak uit eigen zak be...

05 aug 2020 Lees verder
5 redenen waarom een visgraa...

Ben jij deze zomer lekker aan het klussen & op zoek naar een mooie nieuwe vloer voor in jouw woning - maar weet...

24 jun 2020 Lees verder
Dit is de meest stijlvolle h...

Vloeren, de keuze is GROOT en voor elke variant is wel iets te zeggen. Zelfs voor vloerbedekking ja, alleen is de juiste doelgroep kleiner dan di...

18 jun 2020 Lees verder
Slimme en elegante apparaten...

De digitalisering slaat overal toe. Ook op het gebied van beveiliging zien we steeds vaker dat digitalisering een grote rol begint te spelen. Zo ...

11 mei 2020 Lees verder
Slim verbouwen is een invest...

Een gekkenhuis is het op de woningmarkt! De huizenprijzen blijven stijgen en de hypotheekrente is laag. Kopen is goedkoper dan huren en er zijn m...

24 feb 2020 Lees verder