Ideeen voor een kleine badkamer

Natuurlijk zouden we allemaal wel een grote(re) badkamer willen. Zo eentje waar je een ruime inloopdouche kunt plaatsen, of een riant bubbelbad. Een badkamer met een sauna, hmmmm zie je het voor je? De realiteit is vaak anders maar dat betekend niet dat niet heel veel van je wensen toch kunt realiseren in een kleine(re) badkamer. Soms moet je even creatief denken maar met deze ideeën voor een kleine badkamer helpen we je zeker op weg om je badkamer groter te laten lijken. Gebruik je ruimte efficiënt!

 

Indeling kleine badkamer

Hoe krijg je alle benodigde sanitaire voorzieningen in een kleine badkamer? Alles begint met een goede indeling. Als je een schaaltekening van je badkamer hebt kunt je met het op maat getekende sanitair schuiven totdat je een ideale indeling hebt voor een kleine badkamer. Dat zou er als volgt uit kunnen zien:

Ideeen voor een kleine badkamer

Een bad waar je ook in kunt staan om te douchen met een badwand tegen een wand, de radiator past slim achter de deur en wastafel en toilet hebben ruimte genoeg in deze kleine badkamer.

Ideeen voor een kleine badkamer

Wandtegels tot bovenaan verhogen de ruimte optisch. Hier is gekozen voor een royale doucheruimte met dubbele regendouche zodat er zelfs twee mensen tegelijk gebruik kunnen maken van de badkamer. Scheelt enorm in de ochtendspits. Wij zouden alleen niet gekozen hebben voor de wastafelonderkast zoals die hier hangt maar voor open planken onder de wastafel. Dat oogt niet zo “log” als dit badkamermeubel en je hoeft geen deurtjes of lades te openen die dan de ruimte in komen.

 

Kleine badkamer ideeën

Als je de indeling voor je kleine badkamer dan klaar hebt kun je met inrichten en afwerken beginnen. Neem deze handige “kleine badkamer ideeën” mee en je zult zien dat je niks tekort zult komen als je klaar bent.

Ideeen voor een kleine badkamer

Durf groot te tegelen! Kies bewust voor grote wandtegels voor je kleine badkamer, dat vergroot je ruimte optisch enorm. Ook komt het veel rustiger over dan een wand vol kleine mozaïektegeltjes bijvoorbeeld.

Ideeen voor een kleine badkamer

Maak slim gebruik van alle holle ruimtes of loze nissen in je kleine badkamer. Zo kun je misschien al een groot deel van je badartikelen kwijt zonder dat je een extra badkamermeubel nodig hebt.

Mocht je er zelf nou niet uitkomen dan is het raadzaam hulp te vragen van de badkamerexpert. Ook online kunnen ze je helpen met het ontwerpen van je badkamer.

 

Afbeeldingen gevonden op: Lushome.comAlvhemmakleri.seFinn.no en Buzzfeed.com

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Badkamer in Art Deco style

Art deco? Wat was dat ook alweer.... 'Art Deco was een populaire stijlbeweging van 1920 tot 1939 die haar weerslag had op de decoratieve en toege...

22 jul 2018 Lees verder
Zo wordt je badkamer een spa...

  Zomers mensen, zo.mer! Laat maar komen, laat alles maar gaan, we hebben zomer en willen daar flink van gaan genieten. Zo lang mogelijk ...

22 jun 2018 Lees verder
Spiegeltje spiegeltje aan de...

Voor onze badkamer ben ik op zoek naar een geschikte spiegel. Rond, rechthoek, messing of toch zwart? Lastig! Hieronder zie je een stukje van de ...

18 mrt 2018 Lees verder
badkamer-kaal-en-sfeerloos-kl.jpg Groen op de badkamer

Al een tijdje kwam ik steeds geirriteerd de badkamer in gelopen. Flessen shampoo in het zicht, schoonmaakmiddelen en ander pruttel. 

31 jan 2018 Lees verder
vtwonen-kl1.jpg Bathroom details

We zijn al een tijdje plannen aan het maken voor een nieuwe badkamer. We offeren een kleine slaapkamer op, om hier de badkamer van de maken. Mijn...

28 jan 2018 Lees verder
creeer-je-eigen-wellnessruimte-kl.jpg Creeer je eigen wellnessruim...

Droom je ook van een heuse wellnessruimte bij je thuis, maar is je badkamer in werkelijk bijna te klein om je (blote) kont te keren? Ga je elke k...

15 jan 2018 Lees verder