Interieurstylist Friesland - Rinske Lok-Jepma

interieurstylist Rinske Lok-JepmaVan administratief medewerkster tot creatieve interieurstylist, blogger en ondernemer. Rinske Lok-Jepma (27 jaar) gooide op 17 maart 2010 het roer volledig om door haar eigen woonwebsite te beginnen. “Het leek mij geweldig om een webwinkel met woonaccessoires te runnen en dat te combineren met interieuradvies en een mooi blog over interieur. Ik heb een opleiding tot beeldende kunst en vormgeving afgerond, hier sluit Rinske Interieurstyling perfect op aan.”

“De eerste maandag in januari 2010 heb ik me in laten schrijven bij de KVK. Eerst heb ik geld gespaard om te kunnen starten en een notitieboekje gekocht om al mijn ideeën in op te schrijven en uit te werken. Ook heb ik cursussen op het gebied van interieurstyling gevolgd. En uiteindelijk toch de stap genomen om voor mezelf te beginnen. Ik vond het in het begin wel eng, maar nu ik 2 jaar verder ben valt het me eigenlijk heel erg mee.”

Vandaag de dag heeft Rinske nog steeds haar administratieve baan en combineert dit met Rinske Interieurstyling. “Mijn administratieve baan is mijn werk. Rinske Interieurstyling mijn passie.

Blogs, binnenkijken en luxe materialen

Rinske doet op ontzettend veel manieren inspiratie op. Ze leest veel tijdschriften, (woon)blogs, woonboeken en buitenlandse blogs. Ook bezoekt Rinske graag een woon- of interieurbeurs of een mooie vakantiebestemming. Daarnaast kijkt ze, net als klein kind al, nog graag naar interieurprogramma’s op tv.

“Op het gebied van trends kan alles” aldus Rinske. “Mix and match. Combineer verschillende stijlen met elkaar en geef persoonlijkheid aan je interieur, laat in je interieur zien wie je bent. Op dit moment is glamour een absolute trend; luxe materialen, glanzende stoffen en warme kleuren.”

Ondanks het watchen van trends op het gebied van wonen en interieur blijft Rinske altijd bij de wensen en verwachtingen van zichzelf en haar klant. Voor haar is het erg belangrijk om iets te kiezen wat je mooi vindt, niet omdat iets een trend is.

collage interieur stylen

Evergreens, ambities en Scandinavisch design

Evenals in de muziek en film industrie, heb je ook in de woon- en interieur branche evergreens. Oftewel, meubelstukken of interieurstijlen die altijd goed zijn en blijven. Rinske over evergreens in de interieur styling:

“Designklassiekers (namaak of echt) combineren met bijvoorbeeld IKEA is tijdloos. Zelf vind ik de witte IKEA vaas van Hella Jongerius erg mooi, deze zie je in veel interieurs terugkomen. Ook de eetkamerstoelen van Charles Eames zijn echte evergreens die al een tijd op mijn verlanglijstje staan.”

Zelf is Rinske gek op Scandinavisch design, strak en modern, maar toch sfeervol. Als ze advies geeft gaat het om de wensen van haar klant, haar eigen stijl zet ze dan even opzij.

Rinske hoopt in de toekomst nog veel interieuradvies te geven en mensen te inspireren met haar blog. Verder wil ze meer naamsbekendheid krijgen en kijkt ze naar mogelijkheden om het assortiment van haar webshop uit te breiden.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over Rinske of mogelijkheden tot een advies op maat contact op.
Website
Facebook
Twitter

Stylist bij jou in de provincie!

ShowHome besteedt maandelijks aandacht aan een geselecteerde stylist uit een bepaalde provincie. Na Friesland met Rinske Lok-Jepma staat volgende maand Ingrid Gommers uit Noord-Brabant op het programma.

Ben je opzoek naar een interieurstylist uit een andere provincie? Neem dan een kijkje in ons overzicht:

Interieurstylisten per provincie

Mara Blikslager
Ook te volgen op: Damespraatjes.nl
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

foto-1-showhome-kl.jpg Off we go...

Blog nummer 1 is een feit! Normaal gesproken vloeien de woorden rijkelijk bij mij wanneer ik schrijf voor mijn insta account Pretty old pieces en...

14 feb 2019 Lees verder
Hallo daar! Laat ik me even ...

Blogjes schrijven, ik vind het leuk. Zó leuk zelfs, dat ik afgelopen zomer besloot mijn fysieke winkel in Interieur & Lifestyle artike...

29 jan 2019 Lees verder
Daar is ie dan!

Hoi, daar is ie dan: mijn allereerste blog! En wat onwijs leuk dat je er bent om hem te lezen! Hoewel ik al heel lang blogs lees, is het er nooit...

03 sep 2018 Lees verder
klaas-hogeweg-kl4.jpg Gaan jullie met mij mee op i...

Wat een speciaal moment! Mijn eerste blog op showhome.nl. Toen Lynda mij vroeg of ik het wellicht leuk zou vinden om onderdeel te worden van...

26 okt 2017 Lees verder
eerst-even-een-voorstelrondje-kl.jpg Eerst even een voorstelrondj...

Elke week op woensdag krijg ik de ruimte om een blog te schrijven hier op Showhome.nl, hoe-leuk-is dat! Ik ben nogal een newly op dit gebied en i...

14 jun 2017 Lees verder
fauteuil-kl2.jpg Ik zou mij even voorstellen....

Ik ben Marleen, een 34 jarige interieurstylist en blogger. Samen met mijn ruwharige dwergteckel Pip woon ik in een appartement in Enschede. Ik be...

15 jan 2017 Lees verder