Interieurstylist Zeeland - Marita van der Hart

Ambitieus, creatief en ondernemend. Drie kerneigenschappen waarover styliste Marita van der Hart (39 jaar) zeker beschikt., haar (web)shop met landelijke badkamermeubels is one of a kind en ook zelf interieurdecoraties maken is volledig aan haar besteed. Naast het runnen van haar webshop geeft Marita workshops voor het maken van bloemstukken en kransen met zijde bloemen en interieurstyling. 

Hoe het allemaal begon
“In 2005 kon ik enkele klanten overnemen van een bevriende etaleur, die een aantal activiteiten wilde afstoten. Het ging om de filialen van Decorette in de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg en een aantal zelfstandige woondecoratie winkels. Daarnaast ben ik via hem in contact gekomen met het ontwerp bureau, dat de etalages van Ici Paris XL in Nederland verzorgt. Ook bij hen kreeg ik een aantal vaste filialen. Ik ben een paar keer meegegaan om te oefenen en heb tijdens die dagen veel tips gekregen. Daarna heb ik de overstap gemaakt van mijn vaste baan als IT-consultant naar mijn eigen bedrijf in interieurstyling. Een grote uitdaging, maar dankzij diverse opdrachtgevers, die mij de kans wilden geven, kon ik een ‘vliegende start’ maken. Zo leerde ik stylen op de vierkante centimeter en kwam ik met de meest uiteenlopende stijlen in aanraking (van een zwoele etalage voor een luxe parfum tot een zakelijke opstelling voor verfproducten of compleet in te richten stijlkamers). Deze periode was heel intensief, bijna alles was nieuw en erg inspirerend.”

Etaleren doet Marita momenteel niet meer. Ze woont in Zeeland en vond het vele reizen niet efficiënt, dus ging ze opzoek naar een product of dienst waarbij mensen naar haar toe zouden komen. 

“Zo ben ik terecht gekomen in de verkoop van landelijke badkamermeubels met een redelijke prijs. Er zijn weinig aanbieders van dergelijke badkamermeubels en het is een product, dat ik zelf ontzettend leuk vind. De meeste meubels verkoop ik via internet aan particulieren.”

landelijke badkamermeubels   bloemen

Inspiratie
“Inspiratie is er altijd en overal. Een idee kan ontstaan door het waarnemen van een bepaalde geur, kleur of kleurencombinatie, vorm, materiaal etc. Uiteraard heb ik inmiddels ook een aardige bibliotheek met boeken en tijdschriften over interieurs en bloemen. Soms is het overigens ook heel inspirerend om iets lelijks te zien. Dan denk ik soms: ‘Als ik eens zus of zo...’ Dan kom je tot verrassende inzichten ! Na een dag doorgebracht te hebben op een beurs of na een weekje vakantie zit mijn hoofd vol met allemaal indrukken, die ik MOET vertalen naar mooie decoraties. Ik heb nog jarenwerk voordat ik al mijn ideeën in mijn notitieboekjes heb uitgewerkt.”

bloemen   bloemen

Trends
Met trends houdt Marita zich niet zo bezig. “Ik ben liefhebster van de landelijke interieurstijl en uiteraard evolueert deze stijl ook, maar toch verandert het landelijke interieur minder snel dan andere interieurstijlen. Als ik een klant tref die geen landelijk interieur wenst, probeer ik wel altijd een advies te geven, dat langere tijd actueel zal blijven. Tijdloos dus. Met accessoires kan je dan wat trendy accenten leggen.”

Meer informatie
Neem voor meer informatie over Marita, haar producten en diensten eens een kijkje op haar:

Website
Facebook
E-mail 

Stylist bij jou in de provincie!
ShowHome besteedt maandelijks aandacht aan een geselecteerde stylist uit een bepaalde provincie. Na Zeeland met Marita van der Hart staat volgende maand Souraya Hassan uit Noord-Holland op het programma.

Ben je opzoek naar een interieurstylist uit een andere provincie? Neem dan een kijkje in ons overzicht:

Stylisten per provincie

 

=== Oproep voor creatieve dames ===

Ervaringen delen is vele malen leuker, dan iets alleen beleven! Daarom zouden we graag in contact komen met dames, die samen creatieve dingen willen ondernemen.

Bijna iedereen heeft 1 of meerdere passies. Door in contact te komen met mensen, die deze passie delen, kom je vaak weer op andere ideeën. Een ander voordeel is ‘kruisbestuiving’. Door kennis te maken met mensen met andere hobby’s en/of werkzaamheden kun je zelf nieuwe dingen leren.

Let wel: Je hoeft zeker geen kunstenares te zijn! Heb je niet echt een creatieve hobby of passie, maar spreekt het onderstaande lijstje met activiteiten je wel aan, reageer dan ook!

We willen graag een groep mensen bij elkaar krijgen, die het ook interessant vinden om gezamenlijk dingen te ondernemen, zoals:
- Een interessant bedrijf bezoeken (met rondleiding)
- Een beurs, of ander evenement of stad bezoeken
- Een workshop zelf organiseren
- Aan een workshop deelnemen van een van de andere ‘clubleden’ of van een andere organisatie
- Open huis dagen organiseren en hiervoor adverteren
- Andere leuke dingen, zoals bijv. een high tea en dan gezellig bijkletsen
- Kortom: Alle dingen, die het leven zo leuk maken…

Wie zijn wij? Monique Biemans en Marita van der Hart. Je kunt over de activiteiten van Marita lezen op de website www.elisense.nl. Wil je meer weten over de passies van Monique, kijk dan op Communities.zeelandnet.nl

Ben je enthousiast geworden door onze oproep, reageer dan door een E-mailberichtje te sturen naar: [email protected] We zien je bericht graag tegemoet!

Mara Blikslager
Ook te volgen op: Damespraatjes.nl
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

foto-1-showhome-kl.jpg Off we go...

Blog nummer 1 is een feit! Normaal gesproken vloeien de woorden rijkelijk bij mij wanneer ik schrijf voor mijn insta account Pretty old pieces en...

14 feb 2019 Lees verder
Hallo daar! Laat ik me even ...

Blogjes schrijven, ik vind het leuk. Zó leuk zelfs, dat ik afgelopen zomer besloot mijn fysieke winkel in Interieur & Lifestyle artike...

29 jan 2019 Lees verder
Daar is ie dan!

Hoi, daar is ie dan: mijn allereerste blog! En wat onwijs leuk dat je er bent om hem te lezen! Hoewel ik al heel lang blogs lees, is het er nooit...

03 sep 2018 Lees verder
klaas-hogeweg-kl4.jpg Gaan jullie met mij mee op i...

Wat een speciaal moment! Mijn eerste blog op showhome.nl. Toen Lynda mij vroeg of ik het wellicht leuk zou vinden om onderdeel te worden van...

26 okt 2017 Lees verder
eerst-even-een-voorstelrondje-kl.jpg Eerst even een voorstelrondj...

Elke week op woensdag krijg ik de ruimte om een blog te schrijven hier op Showhome.nl, hoe-leuk-is dat! Ik ben nogal een newly op dit gebied en i...

14 jun 2017 Lees verder
fauteuil-kl2.jpg Ik zou mij even voorstellen....

Ik ben Marleen, een 34 jarige interieurstylist en blogger. Samen met mijn ruwharige dwergteckel Pip woon ik in een appartement in Enschede. Ik be...

15 jan 2017 Lees verder