Interieurtrends 2019

Nog een paar dagen en ook het Noorden van Nederland gaat weer aan het werk/naar school, dan is de zomervakantie 2018 officieel ten einde. Voor ons voelt ’t na de zomervakantie altijd als een ‘nieuw begin’, net als januari zeg maar. Nieuwe plannen worden gemaakt, het nieuwe woonseizoen staat voor de deur en we kijken graag al even vooruit naar de interieurtrends van 2019.

 

 

Klein wonen, klein maar fijn

In een tijd waarin er veel prikkels om ons heen zijn, waarin onze levensstijl vaak heel hectisch is, krijgen we steeds meer behoefte aan een rustige thuisbasis. In de steden zijn die ruimtes om in te wonen steeds kleiner want wist je dat meer dan de helft van de wereldbevolking in op dit moment in een stad woont? Dit heeft als gevolg dat we steeds vaker in een kleinere ruimtes moeten leven. Maar ook dat we de verbinding met de natuur zijn verloren. Door de prikkels van de stedelijke leefstijlen zijn er veel mensen die niet meer echt tot rust komen, en die behoefte hebben aan een stuk rust en een plek waar ze kunnen bijkomen en opladen. Klein wonen is niet meteen een probleem, juist niet! Het betekent alleen dat je slimme keuzes moet maken en echt alleen dingen moet kiezen die je mooi vindt, je blij maken. Klein maar fijn en met ruimte voor persoonlijke wensen.

 

Interieurtrends 2019

Interieurtrends 2019

Interieurtrends 2019

Interieurtrends 2019

 

Woontrends 2019

Woontrends 2019, het zal je niet verbazen dat we, door alle drukte om ons heen, toch steeds meer de behoefte krijgen aan rust en contact willen houden met de natuur. Welke tendensen je zult zien in de woontrends van 2019? We hebben er een aantal op een rij gezet.

 

 • Natuur in huis – deze woontrend zagen we natuurlijk de afgelopen tijd natuurlijk al vaak terugkomen in onze interieurs. Veel planten in huis, botanische prints en natuurlijke kleuren. Juist omdat we de verbinding met de natuur een beetje zijn verloren is het belangrijk om een stukje natuur in huis te halen. Het zorgt voor ontspanning en brengt energie.
 • Ontspannen en opladen - het antwoord op alle hectiek, vluchtig- en hardheid, is ontspanning en opladen. We zijn des te meer op zoek naar tederheid, zachtheid en gevoeligheid. Door al die prikkels die we krijgen is het heel belangrijk om een relax hoekje te creëren waar je tot rust kan komen. Waar je heerlijk een boekje kan lezen, of gewoon even helemaal niets doet behalve tot rust komen. Zorg ervoor dat het een speciaal hoekje is zonder te veel externe prikkels zoals een televisie of computer etc.
 • Slimme keuzes – klein wonen hoeft niet vervelend te zijn, zeker niet! Als je slim met je kleine ruimtes omgaat zal ’t niet snel benauwd en te klein aanvoelen. Zorg ervoor dat alles multifunctioneel wordt en dat je je ruimtes optimaal gebruikt. Slimme keuzes op elk vlak, niet alleen op de indeling van de ruimte, keuze van je meubels maar ook op het gebied van techniek. Er is inmiddels zo veel domotica die het wonen en je leven comfortabeler maken. Voor elke ruimte in huis en op elk vlak. Denk daarbij aan comfort, veiligheid en bewust energiegebruik.
 • Multifunctionele meubels – een modulair interieur is multifunctioneel. Meubels die je op diverse manier kunt gebruiken en voor verschillende doelen kunt inzetten. Denk bijvoorbeeld aan een woon/werk plek. Juist doordat je een modulaire inrichting op elk gewenst moment kunt aanpassen is het een zeer duurzame inrichting. Normaal zou je voor ander meubels kiezen, nu kies je voor een andere toepassing. Ook stappen we af van een overdaad aan materialen alles wordt minder en meer puur. Dit maakt het makkelijker om een interieur te wisselen van functie. De vensterbank de gang en de kast kunnen in een handomdraai een productieve ruimte worden.
 • Perfecte imperfectie - in deze hectische tijd voelen we de druk om alle ballen in de lucht te houden, we moeten van alles. We moeten het thuis op orde hebben, we hebben een carrière, vriendschappen die we niet mogen laten verwateren, we moeten gezond blijven dus sporten etc. Kortom druk, druk, druk. Het perfecte plaatje moet in stand gehouden worden. Dit zie je ook terug in de social media posts; alles moet er picture perfect uitzien.
 • Er komt nu een tegenreactie; de roep naar echtheid naar puurheid, onvolmaaktheid en vergankelijkheid. There’s a crack in everything!! Dit ga je terugzien in de materialen, zoals ruw bewerkt hout, grof natuursteen en marmer met veel aders etc.
 • Opposites attract - we leven in een soort bipolair tijdperk, waar we verschillende werkelijkheden kennen en zien. Denk aan games en virtuele persoonlijkheden. We zijn als het ware kameleons geworden, die zich ten aller tijde aan verschillende rollen kunnen/willen aanpassen. We multitasken op alle fronten, bewust en onbewust. Als ware flexmensen willen we dit ook terugzien in ons interieur. Dit kunnen we prima realiseren door tegenpolen in ons huis aan te brengen. Denk bv aan zacht-ruw en van mannelijk-vrouwelijk. Zwart-wit, vierkant-rond, ondoorzichtig-doorzichtig en mat-glanzend.
Bronnen
 1. Ikea
 2. Ikea
 3. Grohe
 4. Rituals
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dé woontrend in 2019? ‘Mi...

‘Ontspullen’, ‘Marie Kondo-en’, het zijn de afgelopen tijd heuse werkwoorden geworden. Dé woontrend van 2019 lijkt...

28 mrt 2019 Lees verder
Upcoming trend gespot: (one)...

Afgelopen winter had ik het ineens. Ik onderwierp onze woonkamer aan een kleine metamorfose waarin ik het wat neutraler qua kleur wilde. Maar het...

12 feb 2019 Lees verder
vintage-togo-ligne-roset-france-design-michel-ducaroy-pink-velvet.jpg Deze trend blijft in 2019

FLUWEEL! of velvet of velours; hoe je dit mooie stofje ook noemt het blijft een topper! We moesten vorig jaar even wennen aan dit stofje. Het lee...

13 jan 2019 Lees verder
Interieurtrend - roze

Zoet, lief & girly dat zijn de 3 woorden die bij mij als eerste opkomen als ik aan de kleur roze denk. Roze is een kleur die niet direct veel...

09 jan 2019 Lees verder
Trend: Terrazzo!

Terrazzo is marmer 2.0; een nieuwkomer in 2019. Hard materiaal in een nieuw jasje. Misschien ben je thuis wel gezegend met zo'n mooie terrazzo-vl...

06 jan 2019 Lees verder
bruintinten in 2019

Happy new year! wat is 2018 toch enorm snel gegaan! bedankt iedereen voor het lezen van mijn blogs hier op showhome.nl. Nu dat de feestdagen weer...

03 jan 2019 Lees verder