Je extra vrije tijd goed benutten? Keer je huis binnenstebuiten met deze tips voor een goede voorjaarsschoonmaak!

koperen kraan

 

Je bent een doorzetter als je besloten hebt dit artikel te lezen. De meeste mensen zullen weggeklikt hebben omdat het over schoonmaken gaat maar eens moeten ook zij eraan geloven. De lente komt eraan en bij bijna iedereen begint het dan te kriebelen, lentekriebels en de neiging alles schoon te willen maken in huis. Gebruik nu je extra vrije tijd goed en pak die voorjaarsschoonmaak effectief aan. Natuurlijk hebben we tips, leuker kunnen we het niet maken... wel makkelijker! Gewoon afvinken en klaar ben je!

 

dille en kamille

 

Welke klusjes mag je niet vergeten bij de lentepoets?

Ongetwijfeld maak je je huis regelmatig schoon. Als je alles een beetje bijhoudt hoef je niet zo vaak een grote poets te houden maar soms is een flinke ‘deepcleaning’ wel heel erg fijn, voor je huis én jouw hoofd. Welke klusjes worden vaak vergeten maar verdienen toch even wat aandacht? Al die kleine klusjes gedaan? Moet jij eens kijken hoe content je bent!  Schoonmaaktips voor de volgende klusjes:

 

dille en kamille

 

  1. Ruim je keukenkastjes helemaal uit! Controleer datum en sop de kastjes even flink uit. Iedereen heeft wel wat korrels rijst of geknoeide stroop in het keukenkastje en dat is uiteindelijk een broedplaats van bacillen. Sopje van soda voldoet!
  2. De muren van je badkamer maak je waarschijnlijk elke keer wel droog en schoon. De muren van je wc, krijgen die ook zo’n regelmatige schoonmaakbeurt? Ze worden vaak vergeten.
  3. Gordijnen, ze houden echt veel stof vast. Zeker omdat je veelal bij een radiator in de buurt hangen, dat zijn dé plaatsen in huis waar stof zich verzameld. Wassen hoeft niet persé maar even lekker buiten uithangen/-kloppen frist ze even lekker op!
  4. Luchtrooster en plafonnieres! De plekken waar je vaak even snel de plumeau of de stofzuiger langs haalt hebben toch ook zo nu en dan een vochtige doek nodig. Haal alles van je plafond en was af in een sopje van warm water en afwasmiddel.
  5. Het zeepbakje van je wasmachine kun je eruit halen. Deed je dat al eens? Dat bakje alleen schoonmaken is niet voldoende. Als je dat eruit hebt gehaald kun je er eens achter kijken. Schrik niet van de zeepresten die zich daar kunnen hebben verzameld. Heet water en een oude afwasborstel rekenen af met die vieze resten.
  6. Als je je oven niet na elk gebruik schoonmaakt kán het na een tijdje nodig zijn om deze een grote beurt te geven. Met citroen en soda kom je ook hier weer een eind, mits je het niet te bont hebt gemaakt. Dan zijn er krachtige (maar iets minder vriendelijke) ovenreinigers te koop. Lucht wel je oven en keuken goed want dat spul stinkt over het algemeen en de dampen wil je eigenlijk niet inademen.
  7. Laat je matras écht goed luchten! Haal al het beddengoed eraf en zet ‘m op z’n kant zodat er van beide kanten frisse lucht bij kan. Voor het open raam of op je balkon zou helemaal geweldig zijn want dan kun je er nog eens flink op kloppen. Stofzuig in elk geval een flinke beide zijden en fris eventueel op met een mengsel van bakingsoda met wat druppels essentiële olie. Erop strooien, erin wrijven, eraf stofzuigen na een aantal uur.
  8. Je haarborstel verdient regelmatig een schoonmaakbeurt. Krijg je er de losse haren niet meer uit? Leg ‘m dan een tijdje in een sopje met shampoo. De haren kun je er dan gemakkelijk uit halen en je borstel is meteen lekker gereinigd.

Tip: gebruik zoveel mogelijk natuurlijk schoonmaakmiddelen. Die zijn niet alleen veilig en zacht voor je spullen maar óók voor jouw gezondheid en ons milieu. Het is bijna overal wel te koop én je kunt het eenvoudig zelf maken.

Bronnen

dille en kamille

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

3 makkelijke planten om je h...

Meer water, minder water of toch meer zonlicht? Het verzorgen van kamerplanten kan een flinke klus zijn. Heb jij tijdens de lockdown geen groene ...

15 okt 2021 Lees verder
Je tafel zomers dekken? Wij ...

Zodra het weer het éven toelaat zitten we graag buiten met ons maaltje. Een zomers gedekte tafel is al een feestje op zich, hoeft het niet...

23 aug 2021 Lees verder
Tijdschriften en interieurs ...

Nog op het vliegveld in eigen land en al meteen de halve ‘bookstore’ leeggeroofd? Een stapel tijdschriften in je handbagage waar je j...

07 jul 2021 Lees verder
Raamfolie aanbrengen? Zo doe...

Heeft jouw huis veel ramen? Dan komt er veel licht naar binnen. Toch zien sommige mensen veel ramen als een nadeel. Anderen kunnen namelijk makke...

25 mei 2021 Lees verder
Waarom je kunstplanten zou m...

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat de dagen weer langer worden! Ook hebben veel mensen in deze periode zin om hun huis eens op te knap...

18 mei 2021 Lees verder
Je huis is je... kuuroord!

  Wat moeten we toch veel thuis doen dit jaar, daar is eigenlijk wel al alles over gezegd. Zaak is het om goed voor onszelf te blijven zo...

19 nov 2020 Lees verder