Kerstverlichting? Het hele jaar door!

Het is altijd een heel gedoe om na een leuke periode zoals kerstmis de sfeervolle kerstverlichting af te breken. Niet alleen is het een heel gedoe maar ook een beetje zonde: je hebt een investering gedaan in dit type feestverlichting om het dan slechts één keer per jaar te gebruiken. Nochtans kan je kerstverlichting ook perfect het hele jaar gebruiken zonder gelijk bekeken te worden als die weirdo bij wie het altijd kerstmis is. Hoe gaat dat dan in zijn werk? Ik zet even wat opties voor je op een rij!

 

Kerstverlichting? Het hele jaar door!

 

Zwoele zomeravonden

Heb je thuis een terras? Dan weet je alles van gezellige zomeravonden alleen of met vrienden die wel eeuwig lijken te duren. Het is net dat eeuwig duren dat de nood aan kerstverlichting hoog maakt. Ook al is de zon altijd wat langer van de partij in de zomermaanden toch is het altijd net iets rapper schemerdonker dan je zou willen. Een gezellige manier om toch het nodige licht te genereren is gebruik te maken van de kerstverlichting die anders toch maar in een doos zou verkommeren. Je kan het gebruik van kerstverlichting in deze situatie overigens nog een stuk verder doortrekken. Organiseer je een barbecue of een tuinfeest van een andere vorm? Dan heb je toch leuke lichtjes nodig om een sfeervolle omgeving op poten te zetten? Je raadt het al: kerstverlichting!

 

Go creative: een echte galerij

Die traditionele kleine kerstlampjes worden vooral gebruikt om die kerstboom er net even wat cooler uit te laten zien. Maar het zijn toch vooral de lampjes zelf die de sfeer scheppen en daar heb je heus geen boom voor nodig. Een leuk idee is om bijvoorbeeld met spijkers jouw kerstverlichting aan de muur te hangen. Op deze manier creëer je een slinger in een patroon naar keuze waar je creatief mee aan de slag kunt. Gebruik bijvoorbeeld wasknijpers om aan deze slinger kerstlampjes jouw mooiste foto’s te hangen. Of misschien heb je nog een ander idee? Hoe dan ook heb je met beperkte middelen net een echte deco-muur gemaakt die voor een heerlijk warme sfeer in huis zorgt en een echte eye-catcher is!

 

Feestdagen het hele jaar door

Kerstmis is ontzettend leuk maar het is geen feest dat we vaker in het jaar vieren. En waarom zou kerstverlichting eigenlijk ook enkel maar gebruikt mogen worden tijdens kerstmis? Het is ten slotte maar de naam die we aan de lampjes gegeven hebben. Breek dan ook de conventie en zie de kerstlampjes voor wat ze echt zijn: feestverlichting. Versier de typische paastakjes met de gezellige lichtjes, geef Sinterklaas net wat meer cachet door sfeervolle verlichting en haal alles uit de kast op Valentijn. Er zijn talloze mogelijkheden, het enige dat jij moet doen is van de gelegenheid gebruik te maken!

 

Echte eye-catchers

Kerstverlichting werkt in essentie eigenlijk volgens het principe van het aandacht trekken. De lampjes vestigen de aandacht op jouw kerstboom waar je ongetwijfeld heel wat moeite in hebt gestoken. De aandacht op een bepaald item leggen is echter duidelijk iets dat ook buiten de feestdagen zijn nut kan hebben. Heb je een product of item in huis dat je best wel eens in de spotlights zou willen plaatsen? Maak dan gebruik van de subtiele kerstlampjes om dit te doen. Kerstverlichting geeft een ontspannen en niet te fel licht dat hier ideaal geschikt voor is. Op zoek naar inspiratie? Steek ze bijvoorbeeld in een vaas met een prachtige bloem. Zo heb je zonder extra uitgave een echte eye-catcher gemaakt!

 

Nachtlampjes

Er zijn mensen die houden van het donker. Misschien ben jij zo iemand maar hoe dan ook is het vrij veilig om te stellen dat dit type sterk in de minderheid is tegenover mensen die toch liever wat licht hebben. Voel je zelf je hart toch een tikje meer racen in het donker? Of heb je misschien kinderen die bang zijn in het donker? Dan is kerstverlichting een leuke en goedkope oplossing om een nachtlampje mee te maken. Extra gezellig wordt het wanneer je creatief aan de slag gaat met de flexibiliteit die kerstverlichting biedt. Maak de vorm van een man, een ster of misschien wel de zon en gedaan met schrik hebben voor het donker!

 

Een echte diva

De meeste mogelijkheden met kerstverlichting zijn opties die relatief subtiel zijn en in elk huishouden door de beugel kunnen. Veilige opties. Ben jij eerder iemand voor wie het wel wat wilder en minder conventioneel mag? Ga er dan gewoon eens helemaal over en creëer een glamoureuze spiegel voor de diva die jij bent of jouw partner is. Hoe doe je dat? Ontzettend simpel: wikkel de romantische kerstverlichting rond de spiegel tot je helemaal tevreden bent met het resultaat. Zo heb je op enkele seconden tijd een echte Hollywood spiegel in huis met dank aan kerstverlichting!

 

Laat de romantiek maar vloeien

Heel wat van de opties die ik al heb opgenoemd betekenen dat je het hele jaar door kerstverlichting gebruikt in diverse vormen. Deze is echter toch een tikje anders. Bij deze maak je immers gebruik van de romantische en sfeervolle kwaliteiten van kerstverlichting. Wil je een bepaalde dag of date met jouw partner toch nog wat extra touch geven en speciaal maken? Dan is kerstverlichting hiervoor inzetten een budgetoplossing die bovendien ook nog eens echt gaat scoren. Versier het huis met deze feestverlichting, maak een heerlijke maaltijd klaar en je bent klaar voor de perfecte avond. 

 

 

Kerstverlichting? Het hele jaar door!

 

 

Wat knutselwerk

Kunstzinnig aangelegd met een voorliefde voor licht? Dan is dit een vrij simpel te realiseren en toch indrukwekkend schouwspel. Dankzij kerstverlichting kan je immers in enkele tellen een eigen origineel kunstwerk maken. Het enige dat je nodig hebt is een wit canvas waar je de lampjes in kunt verwerken. Plaats de kerstlampjes achter het witte canvas in de vorm die jij wenst en meer hoef je niet te doen. Het spreekt voor zich dat de opties in dit geval quasi eindeloos zijn. Ga je voor een leuke vorm, een quote, een toffe spreuk of gewoon de naam van jouw partner? Alles kan, niets moet!

 

Voor een handige Harry

Ben je geboren met handigheid in het bloed? Dan is deze laatste optie misschien wel iets voor jou. Kerstverlichting kan immers ook dienst doen als een leuke manier om indirect licht in jouw huis- of slaapkamer te verkrijgen. Hoe gaat dat in zijn werk? Je maakt bovenaan aan de rand van de muren bij het plafond een zogenoemde koof van gelakt hout. Afhankelijk van jouw eigen smaak in de kleur van de muur of een lekker contrasterende kleur. Achter deze rand plaats je vervolgens de kerstverlichting die dankzij de natuurlijke subtiele schijn van de kerstlampjes geknipt zijn voor de creatie van indirect licht. 

Het spreekt voor zich dat dit nog maar een kleine greep is uit de vele opties die er zijn dankzij kerstverlichting. Ondanks de naam zijn kerstlampjes dan ook hebbedingen die je het hele jaar door kunt gebruiken in steeds creatiever wordende manieren. Heb je hier nog niets gevonden waar je zelf wild van wordt? Aarzel dan niet en ga zelf creatief aan de slag met kerstverlichting! De opties zijn daadwerkelijk eindeloos.

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

De kersttafel 2021, hoe ziet...

Kerstmis 2021, we zullen de restaurantsfeer weer naar huis moeten halen. Nét dat beetje meer aandacht voor je tafel en een heerlijk grand ...

22 dec 2021 Lees verder
Elegante tafelstyling voor k...

In 2014 waren we te gast bij een event in Hamburg ter ere van de kerstster. Niet de papieren ster maar de plant. De Poinsettia. Kerststerren en i...

14 dec 2021 Lees verder
Hoe verzorg je een echte ker...

Natuurlijk is het opzetten van een kunstboom minder werk en geeft het minder naalden op je vloer bij het afbreken maar wij zijn liefhebbers van &...

13 dec 2021 Lees verder
Kerstmis 2021 - wat is de tr...

  Weken aan voorbereidingen om dé boom in de juiste sfeer te krijgen. Tafelschikkingen die al in november geoefend worden om te bepal...

10 dec 2021 Lees verder
Kerstmis 2020 - kerstinspira...

  Alle dingen die we niet kunnen doen dit jaar geven ruimte voor dingen die we wél kunnen. Kerstmis 2020 zal er inderdaad voor heel ...

21 dec 2020 Lees verder
Kerst met een persoonlijk ti...

Ben jij al klaar voor de kerst? Bij veel mensen staat inmiddels de kerstboom. Met de kleurrijke versiering en gezellige lichtjes brengt de boom s...

10 dec 2020 Lees verder