Lifestyle en interieur, wat zijn de trends voor 2019?

Ga maar na, niemand heeft een interieur dat niet bij hem/haar past. De kleuren zijn met een reden gekozen de sfeer naar eigen gevoel bepaald. Het huis van mensen met een minimalistische lifestyle ziet er heel anders uit dan van mensen die van vol houden, logisch. Mensen die heel bewust kiezen voor natuurlijke materialen in huis zullen dat waarschijnlijk ook in de rest van hun ‘doen’ doen. Lifestyle en interieur, ze hóren dus gewoon bij elkaar. Wat zijn de trends op die twee vlakken voor 2019? Op de valreep van 2018 kun je nog snel even bijlezen.

 

Lifestyle en interieur

Lifestyle en interieur

Lifestyle en interieur

 

Huis en tuin in 2019

Thuis zijn we onszelf, kunnen we doen en laten wat we willen en bepalen we zelf wat hot is en wat not zeg maar. Je hoeft de interieurtrends zeker niet op de voet te volgen maar als je een regelmatige lezer bent van onze website dan ben je waarschijnlijk wel een interieurliefhebber en vind je het leuk om te weten wat de trends zijn voor huis en tuin in 2019. De ontwikkeling van persoonlijke interieurs zet stevig door en ook buiten de deur willen we graag gehoord worden. Balans is op beide vlakken natuurlijk belangrijk, laat dat gezegd zijn.

In huis:

  • Mosgroen, blauw en okergeel zijn blijvers. Goud, paars, pastel en beige komen er nieuw bij. Een combi van oud en nieuw is, gezien het uitgebreide palet, zeker mogelijk!
  • We verlangen steeds meer naar rust in huis. Wat overigens niet betekent dat iedereen dus maar voor rustige en serene kleuren kiest. Rust is ook balans en met een goede combinatie kan een sprekend kleurenpalet ook veel rust uitstralen. Natuurlijk materialen blijven mateloos populair.
  • Mix & match, ook niet echt nieuw maar we durven veel meer. We gaan steeds meer op zoek naar spannende combinaties van materialen in huis. Hard/zacht, mat/glanzend, rond/vierkant. We hebben het er hier al vaker over gehad, het mixen van materialen zorgt voor een fijn contrast in je interieur. Als je alles hetzelfde kiest, dus bijvoorbeeld alles mat, dan kan het al snel heel ‘vlak’ worden.
  • Velvet! Het was er al, maar in 2019 dringen velvet stoeltjes en poefjes écht door naar onze woon- en slaapkamers. Wie nog niet durfde en er even aan moest wennen, gewoon doen!
  • In tuin:
  • Voor de tuin maken we met z’n allen steeds bewustere keuzes. Zowel voor de materialen die we gebruiken als voor de sfeer die we er graag zien en voelen. Tuinplannen voor 2019? Lees hier een aantal tips.
  • Verbinding maken we graag met mensen, en de natuur. In de tuin moet ruimte zijn voor beiden. Onze tuin is net zo goed onze eigen plek als ons huis en mag geen ondergeschoven kind meer zijn. Dat zou ontzettend zonde zijn als je die extra leefruimte zou onderwaarderen, het kan een waardevolle aanvulling van je wooncomfort zijn.

 

Voor het beeld bij dit artikel zijn we op zoek gegaan naar toffe variaties van 3D behang. Dat is volgens ons toch één van de materialen waarmee je relatief snel een hele persoonlijke touch aan een ruimte kunt geven. Het is te gebruiken in élk type woning, in elke interieurstijl, en te vinden voor elk budget. Omdat we allemaal mooi willen wonen, ook weer in 2019!

Bronnen
  1. Behangtrends.nl
  2. Hornbach.nl
  3. Fotobehang.com
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Dé woontrend in 2019? ‘Mi...

‘Ontspullen’, ‘Marie Kondo-en’, het zijn de afgelopen tijd heuse werkwoorden geworden. Dé woontrend van 2019 lijkt...

28 mrt 2019 Lees verder
Upcoming trend gespot: (one)...

Afgelopen winter had ik het ineens. Ik onderwierp onze woonkamer aan een kleine metamorfose waarin ik het wat neutraler qua kleur wilde. Maar het...

12 feb 2019 Lees verder
vintage-togo-ligne-roset-france-design-michel-ducaroy-pink-velvet.jpg Deze trend blijft in 2019

FLUWEEL! of velvet of velours; hoe je dit mooie stofje ook noemt het blijft een topper! We moesten vorig jaar even wennen aan dit stofje. Het lee...

13 jan 2019 Lees verder
Interieurtrend - roze

Zoet, lief & girly dat zijn de 3 woorden die bij mij als eerste opkomen als ik aan de kleur roze denk. Roze is een kleur die niet direct veel...

09 jan 2019 Lees verder
Trend: Terrazzo!

Terrazzo is marmer 2.0; een nieuwkomer in 2019. Hard materiaal in een nieuw jasje. Misschien ben je thuis wel gezegend met zo'n mooie terrazzo-vl...

06 jan 2019 Lees verder
bruintinten in 2019

Happy new year! wat is 2018 toch enorm snel gegaan! bedankt iedereen voor het lezen van mijn blogs hier op showhome.nl. Nu dat de feestdagen weer...

03 jan 2019 Lees verder