Nieuwe vloer kopen? Uiterlijk lijken ze soms veel op elkaar maar wat is het verschil tussen een houten vloer en een pvc-vloer?

Een nieuwe vloer, dat is een uitdaging voor veel mensen. Waarom? Nou, waarschijnlijk omdat het geen koopje is, het een van de basiselementen in je interieur is en er zó ontzettend veel te koop is dat je even goed de tijd moet nemen om te bepalen wát je nou eigenlijk wil. Welke vloer past het beste bij je, bij je budget, je interieur? Voor welke ruimte is de nieuwe vloer én hoe is je gezinssamenstelling? Je ziet, er komt nogal wat kijken bij het kopen van een nieuwe vloer en twee favoriete vloeren leggen wij al voor je langs elkaar. Op het oog lijken ze soms best veel op elkaar maar wat is nou het wezenlijke verschil tussen een houten vloer en een vloer van PVC? Los van het verschil in materiaal, wat zijn de kenmerken de daarbij horende voor- en/of nadelen? Wij zochten het voor je uit, lees mee!

 

Nieuwe vloer kopen? Uiterlijk lijken ze soms veel op elkaar maar wat is het verschil tussen een houten vloer en een pvc-vloer?

 

Houten vloer, wat moet je weten?

Prachtig, een houten vloer brengt enorm veel sfeer in huis. Een warme uitstraling en een beetje leven. De natuur in huis zeg maar. Een houten vloer in huis zorgt voor karakter en is tijdloos mooi. Een natuurlijke vloer die zowel in een modern interieur als in een klassieker interieur mooi staat. De diverse uitvoeringen, de verschillende wassingen en kleuren, kies daar maar eens de mooiste uit. Als je ervan overtuigd bent dat er een houten vloer bij jou thuis moet komen, neem deze informatie dan mee. Voordelen en nadelen van een houten vloer:

 • Voordelen
  - als je je houten vloer hoed onderhoudt gaat deze erg lang mee. Het is een duurzame vloer die met de jaren alleen maar mooier kan worden. Mits je dus goed voor ‘m zorgt.
  - de vloer is eenvoudig schoon te maken en te onderhouden. Reparatie kunnen relatief eenvoudig uitgevoerd worden. Wat butsen en noesten maken een rustieke houten vloer bijvoorbeeld alleen maar mooier.
  - doordat er zo ontzettend veel soorten houten vloeren zijn is er voor elke woonstijl wel een passende vloer te vinden. Een goede houten vloer is tijdloos mooi.
  - Een houten vloer is uniek! Hout is immers een natuurproduct en het patroon is altijd anders.

 • Nadelen
  - ook als is het onderhoud van een houten vloer relatief eenvoudig, het kost je natuurlijk wel even wat tijd en aandacht.
  - hout leeft, als is het minimaal, bij vochtig weer kan het uitzetten en bij warm weer krimpen. Ook dat kan als charme gezien worden maar je moet het wel weten voordat je kiest voor een nieuwe houten vloer.
  - hiervoor genoemd feit meenemend, vloerverwarming kan problemen opleveren. Laat je altijd informeren of er houtsoorten zijn waarbij een vloerverwarming mogelijk is. Hout voelt van zichzelf al warmer aan dan steen of pvc maar mocht je persé een verwarmde vloer willen dan is het raadzaam goed na te vragen of het kan.

 

Nieuwe vloer kopen? Uiterlijk lijken ze soms veel op elkaar maar wat is het verschil tussen een houten vloer en een pvc-vloer? 

 

PVC-vloer, de voor- en nadelen

Heb je je voorgenomen om voor gemak te gaan? Wil je een moderne vloer die tegen een stootje kan? PVC-vloeren zijn tegenwoordig heel erg populair en dát snappen wij wel. De uitstraling van hout met de voordelen van PVC. Of, een betonlook vloer….van PVC! Was er in hout al veel keus, in pvc is het bijna eindeloos. Bijna elke look is wel in PVC te vinden en dat is tof.  Natuurlijk heeft een pvc-vloer voordelen én nadelen, eerlijk is eerlijk. We sommen ze weer even voor je op:

 • Voordelen
  - een PVC-vloer kan jaren mee, is erg duurzaam.
  - ze zijn slijtvast, vochtbestendig én ook nog eens heel eenvoudig te onderhouden (stofzuiger, bezem, dweil, meer heb je niet nodig)
  - vloerverwarming kan onder een PVC-vloer gebruikt worden
  - een vloer van PVC werkt geluiddempend, kinderen kunnen lekker spelen en rondrennen zonder dat de buren meteen gaan klagen.
  - viezigheid veeg je er zó vanaf, doordat het een kunststof vloer is trekt er niks in ook. Een hele hygiënische vloer die dus perfect is voor een gezin met kinderen en/of huisdieren.
 • Nadelen
  - PVC is heel dun, een egale ondervloer is dus wel een must. Als er bobbels in de ondervloer zitten dan ga je dat heel goed zien in je nieuwe kunststof vloer. Wie wil dat?!
  - Het is niet persé een goedkope vloer maar door alle voordelen en kenmerken zéker het overwegen waard.

 

 

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Zon naar binnen, insecten bu...

Daar is ‘ie, de zon! De dagen worden nóg veel leuker met wat zonnestralen en als we dan ook nog de warmte kunnen voelen en ramen en ...

11 mei 2021 Lees verder
Alles wat je wilt weten voor...

De inboedel van de gemiddelde woning kost al met al behoorlijk wat geld. Daarom wil je beschadiging van jouw bank, televisie, eettafel en dergeli...

10 mei 2021 Lees verder
3 tips om te besparen op sch...

Als je jouw huis regelmatig schoonmaakt, moet je zo nu en dan nieuwe schoonmaakartikelen kopen. Sommige van deze producten zijn goedkoop, maar di...

19 apr 2021 Lees verder
Zo maak je in 5 simpele stap...

    Je koelkast schoonmaken, dat is zo’n klusje dat er nog wel eens bij inschiet. Toch is het ontzettend belangrijk dat je di...

14 apr 2021 Lees verder
Wil je een aangenamere tempe...

Verlies jij veel warmte in je woning via de vloer? Wil je kosten besparen op je energierekening? Kies dan voor vloerisolatie! Vloerisolatie is ee...

13 apr 2021 Lees verder
Hoe verwijder je vlekken van...

Je kent het wel. Met met veel zorg exáct de juiste kleur gekozen voor op de muur en die perfect aangebracht. Je hele interieur kan enorm o...

12 apr 2021 Lees verder