Slimme en elegante apparaten om je huis te beveiligen

De digitalisering slaat overal toe. Ook op het gebied van beveiliging zien we steeds vaker dat digitalisering een grote rol begint te spelen. Zo is het steeds populairder om je huis op een digitale manier te beveiligen. Hier zijn tegenwoordig veel verschillende apparaten voor te gebruiken. Daarbij willen we wel een belangrijke maatregel benadrukken. Wil je weten wat deze is? Lees dan snel verder!

 

Slimme en elegante apparaten om je huis te beveiligen

 

Verbind je apparaten met VPN

Allereerst is het belangrijk om je apparaten op een VPN aan te sluiten. Dit maakt het voor hackers een stuk moeilijker om deze slimme apparaten te hacken. Maak je namelijk geen gebruik van een VPN, dan is er sprake van een normale verbinding tussen deze apparaten en het internet. Maak je gebruik van een VPN op deze apparaten, wat je het makkelijkst kunt bewerkstelligen via een VPN op je router, dan wordt de data die wordt uitgewisseld met het internet, versleuteld. Hierdoor is het voor hackers veel moeilijker om deze data te onderscheppen.

Nu je dit weet, gaan we eens kijken naar de verschillende mooie apparaten die tegenwoordig gebruikt worden om huizen te beveiligen.

 

Slimme deurbel

Allereerst de slimme deurbel. De slimme deurbel heeft verschillende grote voordelen. Allereerst kun je hierdoor precies zien wie er voor je deur staat, waar je ook bent. Er is namelijk sprake van een verbinding tussen de deurbel en jouw telefoon. Belt er iemand aan, dan kun je precies zien wie dit is. Of je nu thuis op de bank ligt of juist op vakantie bent, door middel van deze deurbel weet je het altijd.

Je kunt daarnaast ook communiceren met diegene die aanbelt. Zo kun je bijvoorbeeld aan de bezorger vertellen dat je eraan komt of juist vragen of hij het pakketje achter de heg neer wilt zetten. Ideaal dus!

 

Slimme rookmelder

De slimme rookmelder is tegenwoordig ook een apparaat dat steeds vaker terugkomt. Deze stelt je niet alleen in staat om verschillende soorten rook te onderscheiden, zoals brand, sigarettenrook of juist veel stoom, maar dient ook als koolmonoxidemelder. Dit zorgt ervoor dat je tegen alle verschillende soorten rook beschermd wordt. Doordat je deze ook nog eens met je telefoon kunt verbinden, ben je ook van de situatie op de hoogte als je op vakantie bent.

 

Slimme sloten

Ook de slimme sloten worden steeds populairder. De slimme sloten zorgen ervoor dat er geen sleutels meer nodig zijn om de deuren te openen. Het grote voordeel hiervan is dat jouw aanwezigheid of de aanwezigheid van je telefoon er al voor kan zorgen dat de deur van het slot af gaat. Daarnaast kun je ook de deur op afstand besturen. Wil bijvoorbeeld de buurman kijken of jij wellicht een kruiwagen of een bepaald soort spijker of schroef hebt, dan kun je op afstand de deur openen. Ideaal toch!

 

Videobeveiliging

Ook videobeveiliging wordt steeds geavanceerder. Waar je voorheen nog veel geld moest uitgeven aan een alarmsysteem, kun je tegenwoordig voor scherpe prijzen erg goede alarmsystemen aanschaffen. Deze systemen geven je de mogelijkheid om op afstand de beelden van de camera’s te bekijken, de camera’s te laten communiceren met de buitenverlichting en om ze via de app in te schakelen. Wordt er bijvoorbeeld beweging in de tuin gesignaleerd, dan kun je het zo regelen dat de buitenverlichting automatisch aangaat.

 

Slimme zonwering

De zonwering wordt vaak door mensen gebruikt die op vakantie zijn om de binnenkant van het huis af te schermen. Hierdoor hebben inbrekers wel vaak een idee waar wel of niet iemand thuis is. Zeker als hier al twee weken de blindering naar beneden staat. Door middel van slimme blinderingen kun je dit echter voorkomen. De slimme blinderingen kunnen namelijk op standaard tijdstippen naar boven en naar beneden gedaan worden.

Dit gebeurt allemaal via een app. Je kunt dus ook zelf de blindering naar beneden doen als je op vakantie bent. Door hier gebruik van te maken, zullen inbrekers minder snel in de gaten hebben dat er iemand al een aantal weken op vakantie is.

Er zijn dus verschillende maatregelen die je kunt nemen om je huis te beveiligen, zonder dat je hiervoor stijlpunten moet inleveren. Met bovenstaande producten voorzie je je huis niet alleen van de nieuwste beveiliging, ze zorgen er ook nog eens voor dat je huis er stijlvol uitziet. Wij zouden daarom aanraden om een aantal van deze producten aan te schaffen, met de kanttekening dat hier ook een VPN bij wordt gebruikt. Deze zorgt er namelijk voor dat je producten een stuk moeilijker te hacken zijn dan wanneer je hier geen gebruik van maakt.

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Deze zaken zijn verzekerd me...

Heb je pas een huis gekocht? Dan heb je misschien gemerkt dat het voor het afsluiten van de hypotheek verplicht was om een opstalverzekering te h...

20 sep 2022 Lees verder
Iemands interieur opknappen ...

Je huis is een plek waar je je thuis moet voelen, niet slechts een geheel van vier muren. Daarom is het van belang dat het een persoonlijkheid he...

08 sep 2022 Lees verder
Aan welke kosten moet je den...

Een verhuizing is een hectische periode, daarom is het slim om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voordat de daadwerkelijke verhuizing gaat begi...

29 aug 2022 Lees verder
Over kelders en klimaat!

Heerlijk, een koele kelder onder je huis is een dikke plus, zeker in de zomer! Extra ruimte om spullen te bewaren, een diepvrieskist met voorraad...

18 aug 2022 Lees verder
Altijd op de hoogte met een ...

Als er één plek is waar je veel tijd, geld en moeite insteekt, is dat wel je huis. En dat is ook logisch, want ons huis is de plek ...

09 aug 2022 Lees verder
De voordelen van een wooncom...

Er valt zoveel te leren en te ervaren als je de keuze maakt om naar een wooncomplex besluit te verhuizen. Enkele van de vele voordelen zijn dat j...

26 jul 2022 Lees verder