Waarom een beton gietvloer een trend is lees je hier

Een beton gietvloer is om verschillende redenen zo populair. Een gietvloer alleen al heeft veel voordelen. Een betonlook gietvloer heeft er nog meer! Deze vloer is strak en kan vrijwel overal bij, ook is de vloer tijdloos. Dit zijn natuurlijk al wat voordelen. Lees daarom snel verder voor meer!

 

Waarom een beton gietvloer een trend is lees je hier

 

De voordelen van een gietvloer

Een gietvloer is naadloos, hierdoor is de vloer makkelijk schoon te maken omdat het vuil niet tussen naadjes kan komen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere vloeren die veel meer onderhoud nodig hebben.

Daarbij voelt een gietvloer ook erg comfortabel aan de voeten. Deze vloer is stijlvast en hoog belastbaar, dit betekent dat de vloer wel tegen een stootje kan en er moeilijk beschadigingen op komen. In een gietvloer zit elasticiteit dit maakt dat de vloer zo comfortabel is. Een beton gietvloer heeft dit dus ook in tegenstelling tot een vloer van echt beton. 

Verder is een gietvloer ook  geluiddempend, dit maakt het veel makkelijker om je eigen gang te gaan en hoef je minder te denken aan je buren. Dit is ook ideaal als je vroeg naar je werk moet zo maak je de rest van je gezin niet wakker. Dit brengt mij gelijk op een ander voordeel. Vroeg uit je bed gaan is al niet fijn en al helemaal niet als de vloer koud is. Met een gietvloer zal dit een stuk minder zijn omdat deze vloer altijd warm aanvoelt en er kan ook nog is vloerverwarming onder. 

 

Een beton gietvloer maakt je huis af

Een beton gietvloer heeft een stoere uitstraling en past vrijwel overal bij. Deze vloer zal niet snel uitgaan omdat het een vloer is die tijdloos is, of terwijl het blijft altijd mooi en passend in een huis. 

Vraag je je af hoe deze vloer aan zijn betonlook komt? Dit komt omdat er 2 kleuren met elkaar gemengd worden voordat dit op de vloer gegoten wordt. Deze 2 kleuren kan je zelf kiezen. Wanneer de vloer erin is gegoten worden er nog kleine accenten met een kleur toegevoegd, dit maakt dat het zo erg op een betonvloer lijkt. 

Doordat een beton gietvloer zo een strakke look heeft is het een echte designvloer. Deze vloer blijft erg mooi en gaat daarom jaren mee, dit maakt de vloer duurzaam. Deze vloer is ook ideaal voor in een keuken of badkamer, omdat deze vloer vloeistofdicht is en makkelijk schoon te maken.

 

Verschillen van een beton gietvloer en een betonnen vloer

Een vloer van beton is eigenlijk niet bedoeld als vloer in een woning. Dit komt omdat het van een hard materiaal is gemaakt en niet flexibel is. Een betonnen vloer  is erg hard dit is niet comfortabel en zodra er temperatuurwisselingen komen is er een kans dat de vloer scheurt. Dat is niet wat je wilt natuurlijk.

Een betonnen gietvloer is van een zachter materiaal gemaakt wat wel flexibel is en daardoor ook comfortabel is. Deze gietvloer kan ook goed tegen temperatuurwisselingen en zal de vloer dus niet scheuren.

Betonnen gietvloeren zijn relatie dunne vloeren. Deze vloer zit tussen de 2 en 5 mm dikte in. Dit heeft een voordeel want door deze dikte van de vloer kan de beton gietvloer heel makkelijk gecombineerd worden met vloerverwarming. Met een betonnen vloer is dit anders, deze vloer is ongeveer 7 cm dik. De vloer kan je combineren met vloerverwarming, je mag de vloerverwarming alleen niet te hoog zetten anders heb je kans dat de vloer scheurt.

Een betonnen vloer kan niet in de keuken, badkamer of toilet worden gelegd. Dit komt omdat deze vloer niet tegen vocht kan omdat het juist vocht opneemt. Een beton gietvloer daarentegen is vochtwerend en dus geschikt voor in het hele huis.

Een beton gietvloer gaat dus altijd met de tijd mee en heeft een mooie uitstraling in elk huis. Deze vloer heeft ook nog is veel voordelen, geschikt voor elke woning dus! 

 

we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Een ander interieur voor wei...

  Ben jij wel toe aan een nieuw interieur? De lente komt eraan en vaak voelen we dan de behoefte om ook iets in huis te veranderen. Heel be...

24 feb 2021 Lees verder
Wat zijn de laatste behangtr...

  Hebben de muren in jouw woning een make-over nodig, maar twijfel je nog tussen verf of behang? Als je een gedurfde keuze wilt maken, da...

22 feb 2021 Lees verder
5 tips voor het praktisch in...

Wonen en leven in een kleine ruimte is niet altijd makkelijk. Dat geldt dubbel in coronatijd. Hoe zorg je er nu voor dat je de meeste functionali...

17 feb 2021 Lees verder
5 redenen om te kiezen voor ...

Je ziet het steeds vaker, pvc vloeren in elke kamer van een huis. En dat is niet voor niets! Hoewel een houten vloer of een laminaatvloer een ech...

09 feb 2021 Lees verder
Hoe creeer je een Scandinavi...

Scandinavische interieurs worden gekenmerkt door hun eenvoud en natuurlijke tinten. Deze simpele en rustgevende stijl is op dit moment een p...

27 jan 2021 Lees verder
Wat doet al dat thuiswerken ...

  Als je normaal gesproken lekker vaak de ramen en deuren open hebt staan om even lekker te luchten, kan het nu zomaar zijn dat steeds ee...

10 nov 2020 Lees verder