We gaan op bezoek bij

In deze nieuwe rubriek gaan wij maandelijks op bezoek bij de mooiste conceptstores die ons land te bieden heeft. We nemen een kijkje in de winkel en de persoon achter het concept.

 

FOLK Conceptstore Groningen

Folk is begonnen als pop-up store in de Folkingestraat en na een paar maanden afwezigheid is de winkel opnieuw geopend. Niet meer als pop-up store maar nu als conceptstore, wel nog steeds in de Folkingestraat. Dat is niet vreemd want de naam FOLK komt dan ook van de FOLKingestraat en zit dan ook in een van de leukste straatjes van Groningen.

We gaan op bezoek bij

We gaan op bezoek bij

We gaan op bezoek bij

 

FOLK conceptstore is een winkel waar je een mooie mix van design, interieur, kleding, food en papierwaren kan vinden! De producten worden met liefde uitgezocht door ons, twee Groningse ontwerpers die hun liefde voor hun vak graag willen delen met iedereen.  Zo vind je bij FOLK conceptstore veel handgemaakte producten van ontwerpers uit Nederland. Denk hierbij aan Bij josse, Hella Duijs, Miss green, Pika plant en Teken-ing.  

 

De personen achter FOLK Conceptstore

We gaan op bezoek bij

Tim en Anne zijn beiden afgestudeerd als interieur en product ontwerpers en zijn altijd druk bezig met projecten naast de winkel. Zo kan je Tim vaak terug vinden in de houtwerkplaats waar hij op maat gemaakte meubels maakt en ontwerpt.  Anne heeft naast FOLK haar eigen sieraden lijn "words from the heart" dat in binnen en buitenland word verkocht en samen doen ze verschillende interieur projecten. 

 

Waar kun je FOLK Conceptstore vinden?

FOLK concept store
Folkingestraat 17
9711 JS Groningen

www.folk-store.nl
Instagram.com/folkconceptstore

 

 

 

STEK Conceptstore

We gaan op bezoek bij

Alweer 6 maanden geleden sprongen Manon en ik in het diepe. Na jarenlang samen gewerkt te hebben in een bloemenwinkel, kwamen we samen op het idee om een hippe, stoere en industriële winkel te beginnen op Texel. De naam STEK conceptstore , een stoere naam die past bij ons assortiment. STEK staat voor je ‘eigen stekkie’, ‘ iets nieuws’, de planten die de sfeer in de winkel bepalen en als knipoog naar onze bloemisten achtergrond.

In onze winkel wilden we nieuwe producten aanbieden, die het eiland nog miste. Ons doel was om vernieuwend en uitdagend te zijn voor in eerste instantie jonge stelletjes, die hun huis in gaan richten en wellicht hun eerste kindje krijgen. Maar na 6 maanden kunnen we stellen  dat we een veel bredere doelgroep aantrekken. Ook oudere mensen weten onze winkel goed te vinden voor bijvoorbeeld planten en meubels. De jongere generatie verrassen we met leuke boeken, cactussen, woonaccessoires en babyspulletjes.

We gaan op bezoek bij

De eerste vier maanden vlogen voorbij tijdens het drukke zomerseizoen op het Waddeneiland. Na 4 maanden kregen we de kans om onze winkel te vergroten met zo’n 40m2 en dat gebeurde. Hierdoor hebben we meer ruimte gecreëerd waardoor we ook wat grotere meubels kunnen laten zien.  Achter de schermen blijven we op zoek naar leuke en vernieuwende leveranciers, om onze  winkel voortdurend te blijven vernieuwen. Super blij zijn we dan ook met de komst van Rituals en vtwonen. Enkele maanden zijn we hier mee bezig geweest om het voor elkaar te krijgen, vanaf 7 oktober is Rituals bij ons verkrijgbaar. Ook via onze social media proberen we iedereen op de hoogte te houden van onze nieuwe merken en producten. We zouden het tof vinden als je ons ook gaat volgen op Instagram, Facebook en Pinterest.

De webshop is kortgeleden gelanceerd en is een verlengstuk van onze winkel. We proberen alle producten zelf te fotograferen, in onze stijl. Niet alle producten staan in de webshop, zodat het altijd de moeite waard is om onze winkel te bezoeken.

We gaan op bezoek bij

De eerste 6 maanden zitten er op voor ons als ondernemers. Alle complimentjes over de winkel, hebben ons superveel energie gegeven. We zitten nog bomvol  ideeën, die we de aankomende periode uit kunnen gaan werken.

 

De personen achter STEK Conceptstore?

Wij zijn Marscha Bonne (27 jaar, interesses: interieur, styling, bloemen en fotografie) en Manon Daalder (23 jaar, interesses: interieur, styling, bloemen) allebei echte Texelaars. We zijn allebei bloemist en hebben de opleiding Bloem & Design gevolgd op het Clusius College in Alkmaar. Zo rond ons 14e zijn we allebei het bloemen-vak in gerold, daar hebben wij ook 8 jaar samengewerkt in een bloemenwinkel. Na een aantal jaar waren we toe aan een nieuwe uitdaging, maar hoe of wat precies waren we nog niet helemaal uit.

We waren altijd al aan het brainstormen over leuke dingen die we gezien hadden in de VT Wonen, op Pinterest, Facebook en Instagram. Zelf gingen wij eigenlijk altijd naar 'de vaste wal' als we iets leuks zochten voor in huis en zeiden we tegen elkaar "Waarom hebben ze dat nou niet op Texel?". Zo ging ik, Marscha, als ik een dagje ging winkelen altijd op zoek naar ‘conceptstores’: leuke hippe winkels, vaak met een korte en eigenwijze naam, gaaf interieur, waar jij je meteen helemaal thuis voelt en jij je als bezoeker kunt identificeren.

We gaan op bezoek bij

We gaan op bezoek bij

Zo kwam ik na een dagje shoppen thuis, en met een hoofd vol nieuwe ideeën plofte ik neer op de bank en riep ik "STEK", als ik ooit (als ik later groot ben) een winkel ga beginnen gaat die STEK heten! Ik heb toen gelijk Manon ge-appt die meteen ook super enthousiast was. Zo kwam er het idee om zelf zo'n leuke winkel te beginnen, met alle mooie merken die wij nog op het eiland misten en waar we al onze ideetjes konden uitvoeren. We kregen allebei STEK niet meer uit ons hoofd en zeiden tegen elkaar, als we het willen moeten we het nu doen! 10 Minuten later kregen wij te horen dat dit mooie pand nog vrij was en ging het allemaal in sneltreinvaart! We bestaan alweer een half jaar en zijn vreselijk blij dat we de stap toch gezet hebben!

Waar kun je STEK Conceptstore vinden?

STEK CONCEPTSTORE 

WEVERSTRAAT 41
1791AB - DEN BURG

Tel.: 0222-760133

hallo@stekconceptstore.nl
www.stekconceptstore.nl

Instagram.com/stek_conceptstore
Facebook.com/stekconceptstore
Pinterest.com/stekconceptstore

 

Heb jij nu ook zo'n mooie Concept Store en wil je jou winkel graag met ons delen? Laat het gerust even weten of stuur een berichtje!

 

Liefs,

Suus

Suus Strijbos
Ook te volgen op: Leeffstijl.nl
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een origineel interie...

Als je, net als wij, van diverse interieurstijlen houdt kan het soms een uitdaging zijn om je woonkamer (of welke ruimte dan ook) helemaal naar e...

07 aug 2020 Lees verder
Hoe creëer je een industri...

Een industriële look is momenteel erg populair. Deze trend vind je dan ook al in vele huizen terug. Maar hoe kun je deze populaire look late...

03 aug 2020 Lees verder
Een energiezuinig huis in 4 ...

Energieneutraal wonen... Dat willen we allemaal wel! En je hoeft niet eens per se een nieuwbouwwoning te hebben om dit resultaat te halen. Ook jo...

30 jun 2020 Lees verder
Waar let je op bij een fijne...

Vaak wordt een trippelstoel gebruikt door mensen met ALS, reumatische aandoeningen of bij vermoeidheid bij de gewrichten. Ook zijn er veel oudere...

22 jun 2020 Lees verder
Vakantieadressen met mooi in...

Binnen Europa ‘mogen’ we reizen, daarbuiten voorlopig nog niet. Als het toch nog niet goed voelt voor je om naar het buitenland te re...

17 jun 2020 Lees verder
Hoe maak je je huis verkoopk...

Heb je een nieuwe woning gekocht en ga je verhuizen? Gefeliciteerd! Nog ‘even’ je oude huis verkopen en je bent klaar voor een nieuw ...

10 jun 2020 Lees verder