Woonbeurs 2013 foto verslag

De afgelopen week (1 t/m 6 oktober) vond de Woonbeurs plaats in Rai Amsterdam. Speciaal voor ShowHome.nl heb ik een fotografie verslag gemaakt en dat deel ik hier graag met jullie. 

Label & Desso

Woonbeurs 2013 Label en Desso

Bij binnenkomst van de Designhal liep ik meteen tegen een stand aan van een mooi samenwerkingsverband tussen verschillende merken. De Nederlandse merken Label en Desso wilden elkaars product (meubels en carpetten) versterken en kozen daarom voor een stand samen. De stand heeft een mooi kleurenpalet, verdeeld over drie ‘ruimtes’ in verschillende sferen. In de stijlen Noorderlicht, Retro-Chic en Stoer is er gewerkt met leer, zachte stoffen en warme kleuren als rood, mosgroen en grijsblauw als accentkleuren van het najaar.

Woonbeurs 2013 Label en Desso

Woonbeurs 2013 Label en Desso   Woonbeurs 2013 Label en Desso

 

Co van der Horst

Woonbeurs 2013 Co van der Horst   Woonbeurs 2013 Co van der Horst

Vlakbij Label en Desso zag ik de kleurrijke stand van Co van der Horst waar allerlei mooie merken werden getoond. Dit kastje Steelcabinet van JSPR is echt fantastisch en geschikt om je planten of mooiste vazen in te displayen. Het gebruik van groen zag ik veel terug op de beurs, zowel in planten, verse kruiden als cactussen.

Woonbeurs 2013 Co van der Horst

 

Dutch Design

Wat ik mooi vind aan de Woonbeurs is dat er grote gevestigde merken staan maar er is ook een podium voor nieuwe ontwerpers met kleinere collecties. Zo vind ik de lampen van Pepe Heykoop en  Alex de Witte erg mooi en ze kregen ook de nodige aandacht op de beurs. Ze stonden met een bescheiden stand in de Designcity met deze unieke herkenbare lampen.  Het was daarom leuk om de lampen terug te zien op andere plekken op de beurs zoals in de Auping stand en boven de lange tafels in het Designcity.

Woonbeurs 2013 Dutch Design   Woonbeurs 2013 Dutch Design

Woonbeurs 2013 Dutch Design   Woonbeurs 2013 Dutch Design

 

Auping bedden

Woonbeurs 2013 Auping bedden

Ik was erg verrast door de stand van Auping. Met een royale stand vol nieuwe Criade bedden werden er verschillende bedden en sferen getoond. Mijn favoriet is deze warme sfeer met het gebruik van okergeel, de lamp van Pepe Heykoop, roodtinten en cactussen. Al het beddengoed op de bedden komen ook uit de collecties van Auping en zijn zo mooi gestyled dat menig bezoeker het toch niet kon laten even op het bed te gaan liggen. 

Woonbeurs 2013 Auping bedden   Woonbeurs 2013 Auping bedden

Woonbeurs 2013 Auping bedden   Woonbeurs 2013 Auping bedden

 

Spoinq

Woonbeurs 2013 Spoinq

Toen ik de opening van de Woonbeurs bij woonde in de persruimte herkende ik meteen de lange rij stoelen. Deze stoelen van het merk Spoinq, opgericht in 2011, hebben inmiddels een herkenbare signatuur door de vorm van de zitting en het gebruik van dessins en kleuren in de bekleding. In de stand presenteerde zij naast de herkebare stoelen ook de nieuwe tafels Twister en Ranq en diverse stoelen zoals de Spranq en Finq, deze nieuwe producten zijn strak maar even kleurrijk als de rest van de collectie.

Woonbeurs 2013 Spoinq   Woonbeurs 2013 Spoinq

 

Jacco Bakker

Woonbeurs 2013 Jacco Bakker   Woonbeurs 2013 Jacco Bakker

Een mooie stand van Jacco Bakker, een meubelmaker en ontwerper sinds 1996 ( afgestudeerd van het Hout en Meubileringscollege) met inmiddels een grote werkplaats en showroom in Heerhugowaard. Ik zag het werk van Jacco voor het eerst op deze beurs maar ben erg onder de indruk van het gebruik van mooie pure materialen en de verfijnde afwerking. Jacco maakt, samen met een klein team, in zijn werkplaats alles op maat voor in ieder interieur en werkt ook aan mooie retail projecten.

Ook dit jaar stond het Hout en Meubileringscollege weer met een stand op de beurs met prachtige ontwerpen. Deze tafel  is ontworpen door Liza Pater en de lampen door Nydia Kohne. Beiden producten tonen prachtige details in vorm en gebruik van materiaal. Een sterk gegeven op deze opleiding waar inspirerende ontwerpers vandaan komen zoals de mannen van Vroonland&Vaandrager.

Woonbeurs 2013 Jacco Bakker   Woonbeurs 2013 Jacco Bakker

 

Voor thuis.nl

Woonbeurs 2013 Voor thuis   Woonbeurs 2013 Voor thuis

De afwisseling van stands op de beurs sprak mij erg aan. Zo vind ik het interessant om te zien hoe merken en winkels zich op kleine oppervlaktes toch op een overzichtelijke en inspirerende wijze kunnen presenteren. Zo ook de stand van Voor-thuis.nl , een klein houten huisje waar verschillende hoekjes in gemaakt zijn met een werkplek, een bank, een buitenruimte en een tafel. Een mooie mix van producten die verkrijgbaar zijn in deze webshop. 

 

Langlevenjehuis.nl

Woonbeurs 2013 Langlevenjehuis

Een interessante stand vond ik die van Levenjeeigenhuis.nl. In dit huis kan je in verschillende woonruimten ontdekken hoe een duurzaam huis ruikt en voelt. Op de donkere wanden zijn diverse vragen geschreven en de experts liepen rond om je hier antwoord op de te geven en meer te vertellen over energie, isolatie en zonnepanelen. De styling van deze stand is erg inspirerend en dat zorgt ervoor dat veel bezoekers meer wilde weten over duurzaam wonen en wat bijvoorbeeld licht en lucht kan betekenen in je huis.

Woonbeurs 2013 Langlevenjehuis   Woonbeurs 2013 Langlevenjehuis

 

Fest Amsterdam

Woonbeurs 2013 Fest Amsterdam

Ik was helemaal weg van de stand van Fest Amsterdam. Wat een explosie van kleur en fijne producten! Fest Amsterdam is in 2009 opgericht door Femke en Steven met het streven naar mooie producten voor een mooie prijs, en dat is zeker gelukt!  Een mix van Nederlands ontwerpen, scandinavische invloeden, af en toe een speels detail en vooral veel kleur!

Woonbeurs 2013 Fest Amsterdam

 

Flexa

Woonbeurs 2013 Flexa

De altijd even kleurrijke Flexa stond ook weer met een stand op de beurs. Een speelse presentatie met de kleuren uit de 5 collecties van Couleur Locale. Alle kleuren kunnen met elkaar gecombineerd worden en zijn geïnspireerd op landschappen, culturen en kleuren vanuit de hele wereld.  Met de inspirerende kernwoorden die bij de collecties passen kan je bepalen welke kleuren het beste bij jou passen. Een serie meubels, allemaal geverfd in de kleuren van Flexa’s Couleur Locale vormen een mooie inspiratie bij deze stand. 

Woonbeurs 2013 Flexa   Woonbeurs 2013 Flexa

 

NEST kids concept store

Woonbeurs 2013 Nest kids concept store

Ook voor de kinderkamers was er inspiratie te vinden op de beurs. Zo vond ik de stand van Nest kids concept store (Laren) erg inspirerend door het gebruik van sobere kleuren waar met prachtige styling een sfeervolle setting is neergezet voor verschillende kinderkamers. Nest kids concept store is een winkel en webshop waar een breed aanbod van meubels, accessoires en textiel te vinden is voor de kinderkamer van nederlandse merken maar ook merken uit Denemarken en Amerika, een mooie inspirerende mix!

Woonbeurs 2013 Nest kids concept store   Woonbeurs 2013 Nest kids concept store

Verslag en Foto's gemaakt door: Souraya Hassan van Binti Home voor ShowHome.nl

Souraya Hassan
Ook te volgen op: Binti-home.nl
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Duurzame woonbeurs – duurz...

We hebben het wel vaker over duurzaam wonen, hoe je slimmere keuzes kunt maken voor je huis én het milieu. Hoe je een comfortabel huis kun...

05 okt 2019 Lees verder
Creative Life: een beurs met...

Mensen die mij wat langer volgen weet ik dat ik graag op pad ga. Ik houd ervan om nieuwe plekken te ontdekken en haal er veel inspiratie vandaan....

09 apr 2019 Lees verder
Badderen op de VT wonen&desi...

Ik was vorige week op de VT wonen&design beurs en nu leek het mij leuk om de komende weken een aantal toppers hiervan uit te lichten. Ik star...

14 okt 2018 Lees verder
Trends

Nou ja, dat kon natuurlijk niet uitblijven; deze blog gaat een beetje over mijn bezoek aan de VT wonen & design beurs in de RAI in Amsterdam....

08 okt 2018 Lees verder
Dutch Design Week 2018

Het jaarlijkse event waar heel design (interieur) minnend Nederland (en ook van daarbuiten) zijn hart op kan halen. Een week vol inspiratie en, a...

17 sep 2018 Lees verder
Tip! Ga je naar de Salone de...

Milaan, de prachtige stad in Italië waar je je ogen uitkijkt als je er rondloopt. Milaan is ook de stad waar elk jaar Salone del Mobile, Mil...

15 apr 2018 Lees verder