Woonwinkelen in Utrecht

Vorige week was ik in Utrecht. Het is een eindje rijden, maar dan heb je ook wat! De zon scheen en het was ook nog eens de start van het culturele seizoen. Overal hoorde je muziek, werd er gedanst of waren er acteurs. Echt zó gezellig! Ik zou zeggen: noteer hem alvast in je agenda voor volgend jaar!

Utrecht is sowieso een gezellige stad. Alles goed beloopbaar en ook nog eens heel sfeervol door de grachten, de oude binnenstad en de vele terrasjes. Er zijn volop restaurantjes en cafés en natuurlijk ook heel veel toffe winkels. Niet alleen de grote ketens, maar juist ook heel veel leuke kleine winkeltjes, met eigen gemaakte producten of origineel design. Ik neem je mee op ons 'rondje' Utrecht. 

We begonnen de dag in de wijk Rotsoord. Hier is een vrij nieuw station, Vaartsche Rijn. Vanaf hier is het centrum lopend te bereiken. En het mooie is, dat je al lopend heel veel leuke winkels tegenkomt, voordat je bij het centrum komt! Wil je starten met een lekkere kop koffie of is het lunchtijd? Loop dan eerst de wijk Rotsoord in. Hier zijn diverse horecagelegenheden te vinden: Klein Berlijn, WT Urban Café & Kitchen en het Spaanse café Brutal.

Teruglopend onder het spoor door, kom je langs de eerste leuke woonwinkel: Interieur Boetiek Nijade (Oosterkade 27). Hier verkopen ze van alles om je huis op te leuken of om cadeau te geven: kussens, kaarsen, vazen, glaswerk, zeep en boven nog een verdieping vol brocante.

 

Woonwinkelen in Utrecht

 Een klein stukje verder op de Oosterkade zit vegetarisch restaurant Broei. Hier wil je écht even naar binnen voor lekkere koffie met verse taart of een heerlijke lunch. Het interieur is ook fantastisch. Alleen daarom al.

Woonwinkelen in Utrecht

Via de Twijnstraat (met heel veel leuke winkels) loop je richting centrum. Een van die leuke winkels is Mooi en Belle (nr. 37). Hier verkopen ze leuke cadeaus, maar ook mooie items voor je interieur.

Woonwinkelen in Utrecht

Door naar het centrum kom je op de Oudegracht. Links (aan de overkant van de gracht) en rechts passeer je de kringloopwinkels van de ARM. Je weet nooit wat ze deze keer hebben, dus altijd even naar binnen!

Langs de Oudegracht vind je diverse woon- en interieur winkels, zoals Dille & Kamille (nr. 190) en sinds kort ook Home Stock (nr. 176) waar ik deze gave lampen zag.

Woonwinkelen in Utrecht

Verder lopend kom je bij Rachmaninoff Wonen (Vismarktnr. 20). Een prachtige winkel die in een historische werfkelder zit. Meubels, woonaccessoires, lampen en heel veel bekende merken zoals HK Living, Zuiver en House Doctor.

Weer doorlopend langs de Oudegracht kom je bij Sissy-Boy, Oudegracht 124. Hier vind ik altijd wel iets dat met me mee naar huis moet...

 

Woonwinkelen in Utrecht

Een klein stukje terug en dan linksaf kom je bij Hutspot (Vinkenburgstraat 19). Hutspot is een concept store met o.a. kleding, tassen, sieraden, hebbedingen voor in huis en mooie boeken. Op de Neude (ik dacht toch heus dat het het Neude was, maar nee hoor) even stoppen voor een drankje en dan weer terug je langs de andere kant van de Oudegracht. Hier vind je de superleuke cadeauwinkel It's a present (Lijnmarkt 16). 

Woonwinkelen in Utrecht

Vervolgens kom je langs Combo aan de gracht (Design, Oudegracht 187) en Samira (nr. 209). Bij Samira verkopen ze geïmporteerde artikelen uit Egypte en Afrika: Marokkaanse lampen, glaswerk, kussenhoezen, poefs en tapijten. Hou je net als ik van een beetje Marrakesh of Boho in je huis? Beslist even naar binnen!

Woonwinkelen in Utrecht

 

Op de hoek van Oudegracht 365 zie je Appartement 365 (van woonwinkel Rachmaninoff). Een volledig ingericht appartement waar alles te koop is. Superleuk!

We sloten ons dagje Utrecht af met een heerlijke maaltijd bij Afghaans restaurant Darah (Oudegracht aan de Werf 161). Echt een aanrader voor als je eens wat anders wilt proberen!

Mocht je Utrecht nog niet kennen, dan hoop ik dat mijn blog je een zetje in de richting heeft gegeven!

Marlies
Ook te volgen op: Thenordicbohemian
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Zomergast Saskia, over haar ...

  Kringlopen dat klinkt heel sportief, maar afvallen doe je er niet van hoor... Mij werd gevraagd of ik een blog wilde schrijven ov...

14 aug 2019 Lees verder
5 x leuke sidetables

Al die leuke souvenirs en vakantieschatten die je tijdens je vakantie hebt verzameld wil je straks toch een mooi plekje geven? Alleen daarvoor al...

13 aug 2019 Lees verder
De gietvloer specialist uit ...

  Er zijn steeds meer mensen die ervoor kiezen om een vloer in hun woning of bedrijfsruimte te laten gieten. Maar waarom is dat eigenlijk z...

12 aug 2019 Lees verder
Je eigen vloercoating aanbre...

  Allereerst zou je misschien denken, wat is vloercoating precies? Je hebt er wellicht wel eens van gehoord maar het is niet helemaal duide...

06 aug 2019 Lees verder
Gietvloeren: trendy en tijdl...

  Dat gietvloeren al jarenlang op trendlijsten van professionele woninginrichters prijken, is niet verwonderlijk. De strakke look, het hoge...

02 aug 2019 Lees verder
Buitenkussen met eigen opdru...

Eigenlijk zijn het bootkussens, outdoor kussens die je kunt gebruiken op je boot. Maar éigenlijk, moet je je daar niks van aantrekken kun ...

31 jul 2019 Lees verder