Zo creëer je thuis de mooiste werkplek

Thuiswerken is fijn en het geeft je veel vrijheid maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je een plek hebt waar je ook écht goed aan de slag kunt. Lekker aan de keukentafel is prima, maar is dat heel handig? Het is wél dicht bij het koffieapparaat maar meestal moet je aan het einde van de dag alles opruimen omdat er gegeten moet worden. Ook bestaat er de kans dat je snel afgeleid zult zijn. Is het niet doordat andere mensen binnen komen lopen dan is het wel door de wasmachine of de vaat op je aanrecht. Focus is erg belangrijk als je aan het werk moet, je krijgt dan ook het meeste gedaan dus een mooie en fijne werkplek die inspireert is een must als je niet wilt dat je huiskamer of keuken in een kantoor verandert. Je bent op zoek naar een plek in huis waar je goed kunt concentreren? Een plek waar het rustig is en niet te veel geluid je denkprocessen verstoort? Gun jezelf een werkplek waar je je thuis voelt want dat is de perfecte mood om te werken. Er zijn een aantal punten waar een goede werkplek aan moet voldoen om zo productief maar ook zo ontspannen mogelijk te zijn. Zo creëer je thuis de mooiste werkplek:

 

Lekker aan de keukentafel is prima, maar is dat heel handig? Het is wél dicht bij het koffieapparaat maar meestal moet je aan het einde van de dag alles opruimen omdat er gegeten moet worden.

 

De perfecte werkplek

Soms is het leuk om ergens een flex plek op te zoeken, of een gezellige koffiebar om daar wat werk af te maken. Meestal zijn we echter gebaat bij een werkplek waar we alles binnen handbereik hebben en waar we helemaal ontspannen en zonder afleiding ons werk kunnen doen. Wil jij de perfecte werkplek voor bij jou thuis? Let dan op de volgende punten:

 

1. Geluid

De een wil het doodstil hebben, de ander kan werken met een muziekje op de achtergrond. De toffe bluetooth speakers van nu nemen weinig ruimte in beslag en zien er ook nog eens fraai uit. Hang eventueel een plankje boven je bureau waar zo’n speaker op kan staan of zet ‘m in een wandrek of -kast. Muziek kan ontspannen en motiveren, al is het wel volgens onderzoekers toch beter om voor absolute stilte te zorgen als je écht productief een taak moet uitvoeren. Creatieve geesten zijn meestal wel gebaad bij een achtergrondmuziek. 

 

2. Temperatuur

Als je het koud hebt zit je niet lekker. Als het te warm is schiet je werk ook niet op De meest ideale temperatuur voor een werkplek ligt tussen de 20 en 25 graden. Waar we natuurlijk ook behoefte aan hebben is zuurstof. Je kunt in de winter je ramen wel potdicht houden om er warmpjes bij te zitten maar frisse lucht is belangrijk voor o.a. je hersenen. Zet dus ook in de winter je raam regelmatig open. Voor de koude voeten kun je kiezen voor een mooi karpet op de vloer onder je bureau. Dat is niet alleen erg prettig aan je voeten, het staat ook nog eens erg mooi en stijlvol. Kijk eens rond bij site’s als de Karpettenkelder om wat inspiratie voor je vloerkleed op te doen.

 

3. Bureau

Een rommelig bureau of een opgeruimd bureau?

Veel mensen zeggen dat een rommelig bureau voor een rommelig hoofd zorgt. Dat geldt natuurlijk niet voor iedereen! Einstein vroeg zich na het horen van die opmerking ooit af wat een leeg bureau dan betekent….
Iedereen heeft daar een andere mening over. Zo worden creatievelingen vaak nog creatiever van een rommelige omgeving en worden productieve processen vaak het beste afgerond aan een opgeruimd bureau. Ons advies is om vooral zelf te bepalen wat voor je werkt, als je maar een stevig en ruim bureau hebt waaraan je voldoende ruimte hebt om te doen wat je moet doen.

 

4. Inrichting

Combineer vormen op je werkplek. Wissel ronde en rechte vormen met elkaar af. Zo ontstaat er een vriendelijke en ongedwongen sfeer. De stijl van de meubels bepaal je natuurlijk zelf, wat is je smaak en je bij welke sfeer voel je je het prettigst.

 

5. Licht

Vermoei je ogen niet met slecht licht. Het is dan een hele opgave om dingen nog goed te lezen en dat kost energie. Fel licht bevordert het vermogen om te focussen maar té fel licht geeft je vaak een ongemakkelijk gevoel, alsof je in een spotlight staat. Naast een lamp aan het plafond kun je met een leuke bureaulamp meestal wel voor genoeg licht zorgen. Als je in de ruimte ook nog een zithoekje hebt is het ook fijn om daar een staande lamp neer te zetten. 

 

6. Planten

Ze verlagen stress, zuiveren de lucht en geven vaak zuurstof af. Het staat gezellig en heel huiselijk. Planten op je werkplek zijn zeer wenselijk. Hang een wandrek stevig tegen de muur, gebruik daarvoor echt even goed gereedschap van bijvoorbeeld Mtools om te voorkomen dat alles binnen no time van de muur komt. Goed gereedschap is altijd wel handig om te hebben en als je slim kiest kom je met een paar items al een heel eind. Dat plantenrek ophangen is dan een fluitje van een cent.

 

7. Uitzicht

Een muur is een muur…en al hang je daar nou een leuke poster tegen…..het blijft een muur. Uitzicht op natuur zou het beste voor je zijn als je aan het werk bent. Af en toe je blik naar buiten richten verlaagt je stressniveau en gaat vermoeidheid tegen. Ook als je geen tuin hebt kun je toch een stukje natuur nabootsen door, zie boven, naar je planten wand te kijken of door op je vensterbank wat leuke bloemen en/of planten te zetten. Fotobehang zou een optie zijn. Kies voor een mooie print of foto en behang daarmee een wand in de ruimte. Wil je het niet meteen zo groot aanpakken dan kun je ook een houten paneel behangen met een vrolijke bloemenprint in de zomer en een besneeuwd landschap in de winter….om maar eens wat te noemen.

Je werkplek mag dus zeker jouw sfeertje uitstralen en ingericht zijn met leuke meubels. Zet de ruimte niet propvol woonaccessoires maar laat ook zeker niet alles weg. Rust en toch sfeer, dat vind je op de perfecte werkplek.

Bronnen
  1. Darestudio.co.uk
we horen graag jouw mening!

Je bent niet ingelogd! LOG IN of MAAK EEN ACCOUNT AAN om ook te reageren zonder dat we je reactie eerst keuren. Reageren zonder

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

5 tips voor het creeren van ...

Werk je graag thuis? Dan heb je geluk. Want door de nieuwe corona-maatregelen moet bijna heel Nederland hieraan geloven. Voor de een is dit makke...

04 jun 2020 Lees verder
Geen extra kamer en toch een...

Zo staat het nog heel ver van ons bed en zo zitten we met z’n allen thuis aan tafel te werken. Dag na dag en nu al wekenlang. Onze eens zo ...

24 mei 2020 Lees verder
Een werkkamer op zolder inri...

  Heb je een nieuw huis gekocht, of ben je begonnen als zzp’er? Dan wil je misschien een handige werkplek voor jezelf inrichten in ...

02 mei 2019 Lees verder
Back to work! Is je thuiswer...

  Ook als je al een werkplek thuis hebt, lees gerust nog even mee. Voor wie er nog geen heeft en het de hele vakantie heeft uitgesteld, h...

31 aug 2018 Lees verder
Bureau in de woonkamer

Het líjkt er misschien soms wel op, maar het is nog echt geen zomervakantie hoor! Er moet voorlopig nog even flink gewerkt worden maar hee...

17 mei 2018 Lees verder
stationery-in-je-interieur-kl.jpg Stationery in je interieur

We sturen gelukkig weer steeds vaker kaartjes. We gaan dan ook echt op zoek naar het allerleukste kaartje dat we kunnen vinden en gaan er echt vo...

07 sep 2017 Lees verder