Interieurontwerp en duurzaamheid

interieur ontwerp overzicht

Bij interieurontwerp wordt tegenwoordig vaak rekening gehouden met duurzaamheid. Lekker wonen is milieuvriendelijk wonen, vinden veel mensen. Groen is in en dat geldt ook voor wonen. Maak zelf je eigen meubels met sloophout en ga voor kwaliteit.

Tweedehands
Denk bij het ontwerpen van je interieur eens aan tweedehands meubelen. Als je even goed zoekt, kun je meubels vinden van uitstekende kwaliteit. Kijk eens op marktplaats.nl voor wooninspiratie! Je kunt natuurlijk ook naar de kringloopwinkel. Probeer verder te kijken dan hoe het meubelstuk er op het eerste gezicht uitziet. Een likje verf en hij is weer als nieuw en perfect in je interieur.

Steigerhout
Bij het ontwerpen van hun interieur lijken veel mensen tegenwoordig de schoonheid van onbewerkt hout te hebben ontdekt. Vooral steigerhout is erg populair en siert vele woonkamers, slaapkamers en tuinen. Steigerhout is hout dat al een keer is gebruikt (meestal in de bouw). Het is dus gerecycled hout en er hoeven geen nieuwe bomen voor gekapt te worden. En het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Zoek maar eens op internet naar plaatjes van meubels van steigerhout. Je kunt meubels kopen die van steigerhout gemaakt zijn of je kunt zelf aan de slag en je eigen tafels en stoelen ontwerpen.

Kwaliteit
Duurzaam wonen heeft alles te maken met de kwaliteit van je meubelen. Het is zonde, én slecht voor het milieu, als alles in je interieur na een jaar uit elkaar valt. Kies bij jouw interieurontwerp voor duurzame materialen die lang meegaan en maak groen wonen jouw manier van wonen.

interieur ontwerp welkom

ShowHome.nl
Showhome.nl is dé site voor interieurinspiratie. Hier bekijk je echte interieurs van echte mensen. Upload foto’s van je eigen interieur of kijk hoe anderen wonen. Lees onze inpirerende blogs of bekijk het laatste woonnieuws.

interieurontwerp bekijk alles          Interieurontwerp blogs          interieurontwerp nieuws