Welke interieurstylist?

Wat is een stylist? Als je er de woordenboeken/encyclopedie op naslaat, zul je zien dat er geen exacte betekenis van is. Wel is men het erover eens dat het iemand is met “goede stijl”. Maar als je de populaire televisieprogramma’s moet geloven kan iedereen met een “goede stijl” zich Stylist noemen. Hoe vaak zie je niet dat er bij een “make-over” een dame of heer komt met een tas vol kussens en kaarsen, die door de kamer verspreidt, een vloerkleedje uitrolt, bosje bloemen erbij et voilá, restyling compleet. Leuk, maar te kort door de bocht als je het over de geschoolde Interieurstylist hebt.

Wat is van belang bij het zoeken/vinden van een goede Interieurstylist: dat hij/zij bij je past!

Google INTERIEURSTYLIST en een waslijst met namen en bureaus rolt zich uit. Maar welke is nu de juiste? Portfolio’s en manier van schrijven kunnen je al veel vertellen over de persoon achter de website.

Natuurlijk kan een goede stylist elke stijl neerzetten, maar er zijn echt meer voordelen die aan het in de arm nemen van een stylist zitten.

interieurstylist bloemen

*Hij/zij helpt je met het maken van een realistisch plan. Luistert naar je wensen en wijst je op de mogelijkheden en onmogelijkheden.

*helpt je bij het kiezen van de bij jou passende stijl. In geval van bv werkplekstyling zal hij/zij het voordeel uitleggen van een huisstijl. Een zgn. Corporate Identity is van groot belang voor bedrijf en klant. Het geeft weer wie je bent en waar je voor staat, je draagt een boodschap uit. Belangrijk is het dat je werkplek diezelfde huisstijl heeft, dit o.a. om de werknemers te doordringen van die boodschap zodat zij dat ook weer naar buiten kunnen brengen. Herkenbaarheid!

*Hij/zij maakt een compleet plan voor de ruimte/woning. Denk hierbij aan bv een schaaltekening met meubelplan, een kleurenplan, een verlichtingsplan en zelfs een accessoireplan behoort tot de mogelijkheden.

*Hij/zij is op de hoogte van de materialen op de “markt”en zal aan de hand daarvan advies kunnen uitbrengen. Dus: welke meubels passen bij je leefstijl/budget, welke materialen zijn het meest geschikt voor je vloer en komen het best tot zijn recht in de ruimte/woning. Welke verlichting komt waar etc. Alles gebeurt in overleg, met smaak, voorkeur en budget natuurlijk als leidraad.

* Hij/zij kan tijdens de uitvoering altijd beschikbaar zijn voor meer informatie, kan vakmensen aansturen/adviseren en het beoogde eindresultaat in de gaten houden.

Denk bij al het bovenstaande niet dat alles alleen maar volgens de laatste trends kan, met de duurste materialen en merken, dat zijn/haar smaak bepalend is! Alles gebeurt in overleg! Gedeeltelijke restyling kan natuurlijk ook! Met behoud van (een deel ) je meubels, met bv aanpassing van kleur en andere opstellingen etc. toch een hele frisse nieuwe look tot stand brengen.                                                  

Verkoopstyling wordt steeds meer toegepast door de Interieurstylist. Waarom? Je verkoop toch niet je interieur maar je huis? Dat klopt, maar je verkoopt een huis mét sfeer beter dan met een nietszeggend interieur.

De potentiële kopers moeten zichzelf kunnen plaatsen in het huis, het hoeft hun smaak qua inrichting niet te zijn, maar ziet wel dat er sfeer mogelijk is.

interieurstylist per provincie