Woonideeen vindt je overal

Woonideeen op een rij

Woonideeën kun je overal opdoen. Het is natuurlijk leuk om op televisie, op internet of in het echt te kijken hoe anderen wonen. Maar heb je er wel eens aan gedacht dat je op hele andere plekken ook inspiratie voor je interieur op kunt doen?

Denk bijvoorbeeld eens aan:

  • Woonideeën in de mode
  • Woonideeën in winkels en restaurants
  • Woonideeën in de stad

Mode
Als er één wereld is waar ze alles weten over de laatste trends, dan is het de modewereld wel. Nieuwe stofjes, prints, thema’s en kleurcombinaties: in de mode zie je het allemaal. Blader door modetijdschriften en kijk goed om je heen. Welke kleuren en wat voor stijl vind je mooi?

Winkels en restaurants
Iedereen heeft wel een favoriet restaurant of een favoriet winkeltje waar hij graag komt. Dit heeft negen van de tien keer te maken met de sfeer en de inrichting. Kijk goed om je heen en vraag jezelf af: waarom vind ik het hier zo gezellig? Zijn het de kleuren? Een leuk behangetje of de fijne verlichting?

Woonideeen Stad
Behalve winkels en restaurants, zit de stad zelf ook vol woonideeën. Ga eens op een terrasje zitten in je favoriete wijk en kijk goed om je heen. Kijk naar vormen van gebouwen, naar lijnen en naar kleuren en doe wooninspiratie op!

Moodboard voor woonideeen
De truc is nu om al jouw nieuwe woonideeën te vertalen naar een concreet plan van aanpak. Dit kun je doen met een moodboard. Scheur plaatjes uit tijdschriften, maak foto’s van leuk behang en hou dat meisje met dat mooie jurkje op straat gewoon aan en vraag haar waar ze het heeft gekocht en of jij er een foto van mag maken. Ga met je moodboard vervolgens naar een woonwinkel en zoek de stijl die bij jou past.

Woonideeen interieur

ShowHome.nl
Showhome.nl is dé site voor interieurinspiratie. Hier bekijk je echte interieurs van echte mensen. Upload foto’s van je eigen interieur of kijk hoe anderen wonen. Lees onze inpirerende blogs of bekijk het laatste woonnieuws.

woonideeen binnenkijken          woonideeen blogs          woonideeen laatste woonnieuws