Woonprogramma op televisie

Woonprogramma

Wonen is iets wat iedereen doet. Iedereen heeft een interieur en iedereen heeft een mening over de inrichting van een huis. Dat verklaart het enorme succes van de vele woonprogramma’s die op televisie zijn.

Er zijn woonprogramma’s in alle soorten en maten. Je kunt ze indelen in een paar categorieën:

- Klusprogramma’s
- Make-overprogramma’s
- Huiskoopprogramma’s

Klusprogramma’s
Klusprogramma’s gaan vaak over mensen die in complete bouwvallen wonen. Inrichten en interieurontwerp is nog niet aan de orde. Er is een bouwval gekocht en op de een of andere manier lukt het de bewoners niet om het voor elkaar te krijgen het om te toveren tot een bewoonbaar huis. Gelukkig is daar de camera om alles vast te leggen (leedvermaak scoort!) en worden er vaak klusteams ingezet om alles af te maken en ervoor te zorgen dat de bewoners lekker kunnen wonen. Voorbeelden van klusprogramma’s zijn Het Blok, Bouwval Gezocht, Help mijn man is een klusser en Red mijn verbouwing.

Make-overprogramma’s
Wonen op twintig vierkante meter? Een woonkamer met een jungle-thema of een kinderslaapkamer vol sprookjesfiguren? Alles kan in make-overprogramma’s. Er staat een heel team klaar om binnen korte tijd een huis van een compleet nieuw interieur te voorzien. Meestal is het een verrassing voor de bewoners. Voorbeelden van make-overprogramma’s:Samenwonen, Extreme Home Makeover, Topstylist, De Ultieme Woondroom.

Huiskoopprogramma’s
Wonen in een woonboot, wonen in de stad of juist in een dorp, kleiner wonen, groter wonen, een vakantiehuis in het buitenland… In huiskoopprogramma’s ga je als kijker mee op de zoektocht naar het perfecte huis. Leuk om zomaar te kunnen binnenkijken bij mensen en inspiratie op te doen voor je eigen inrichting. Ook bevatten de programma’s vaak handige informatie over hypotheken. Voorbeelden van huiskoopprogramma’s: De TV Makelaar, Huizenjacht, Huis te koop, Droomhuis in de zon.

Woonprogramma slaapkamer

ShowHome.nl
Showhome.nl is dé site voor interieurinspiratie. Hier bekijk je echte interieurs van echte mensen. Upload foto’s van je eigen interieur of kijk hoe anderen wonen. Lees onze inpirerende blogs of bekijk het laatste woonnieuws.

Woonprogramma alles          Blogs Woonprogramma          Woonprogramma nieuws